متلک معاون وزیر به پیشبینی درآمد کاندیدای ضد دولت
تمام نامزدها برنامه اقتصادی خوبی دارند که درآمد هزار و دو هزار میلیاردی را در نظر گرفتهاند که با این برنامه باید به ما وام هم بدهند. برنامه تمام نامزدها در رسانهها ثبت شده است و باید آن را اجرا کنند.
در آستانه انتخابات فدراسیون فوتبال که قرار است روز یکشنبه در تهران برگزار شود، معاون وزیر ورزش با طرح جملاتی در برنامه تلویزیونی، شائبه های جدی ایجاد کرد.
به گزارش تابناک ورزشی، در حالی که وزارت ورزش و دولت طی هفته های اخیر بارها بر بیطرفی خود در این انتخابات مهم تاکید کرده بود، به کار بردن کلمات کنایه آمیز علیه برنامه کاندیداهایی که روی استقلال فوتبال تاکید دارند، جنجال ساز شد.
مهدی علینژاد معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزیر ورزش و جوانان در آخرین لحظات برنامه ورزش و مردم درباره انتخابات فدراسیون فوتبال، اشاره ای طعنهآمیز به درآمد پیشبینی شده یکی از کاندیداها در برنامه ارایه شده اش داشت که غیر از لحن تمسخر، رویه مورد ادعای وزارت ورزش را زیر سوال برد و مشخص شد دولت در این انتخابات به سود کاندیدایی خاص فعالیت میکند و برای این کار رقیب وی را میکوبد.
علی نژاد در مورد اینکه آیا این وزارتخانه نامزد مورد حمایتی در انتخابات خواهد داشت یا نه؟ گفت: سیاست وزارت ورزش در یک سال گذشته همراهی با فدراسیون فوتبال و کمک به این فدراسیون برای تصویب اساسنامه بوده است. شرایطی باز و دموکراتیک در انتخابات وجود دارد که ما دخالتی در آن نداریم و گزینهای هم نخواهیم داشت. بارها اعلام کردم اگر نامزدی خودش را مورد حمایت وزارت ورزش اعلام کرده، از اعضای مجمع میخواهم که به او رأی ندهند، چون چنین چیزی نیست. برخی هم در تلاش هستند با مطرح کردن این مسائل و دو قطبی کردن انتخابات، فضا را به شکل دیگری کنند که این مسائل افترا به وزارت ورزش است.
نفر دوم وزارتخانه درباره اینکه آیا توصیهای هم به اعضای مجمع برای رأی دادن به نامزد خاصی نشده است، خاطرنشان کرد: اعضای مجمع بالغ، عاقل و انسانهای پختهای هستند. در حد رایزنی هم هیچ اقدامی را نداشتیم و به کسی توصیه نکردهایم. اکنون مثل قدیم یا دو دهه پیش نیست که درباره آقای کفاشیان مطرح کردید. اوضاع فرق کرده است. الان کافی است با کسی صحبت کنید آن وقت همه متوجه میشوند که علینژاد با فلان هیات یا فلان کاندیدا صحبت کرده است.
وی مدعی شد؛ اعضای محترم مجمع خیلی با ما تماس میگرفتند و جویا میشدند که آیا ما کاندیدایی داریم یا نه. پس از ثبتنام و روشن شدن فضا بازهم تماس گرفتند که آیا ما کاندیدایی داریم یا نه که ما بارها گفتیم نظر خاصی درباره انتخابات نداریم و هر کسی که خودشان میدانند را انتخاب کنند.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزیر ورزش و جوانان درباره اینکه آیا بخشهای دولتی دیگر هم دخالتی در انتخابات نخواهند داشت، تصریح کرد: من نمیتوانم در این رابطه اظهارنظری کنم. به این دلیل که خبر موثقی در این رابطه ندارم. فقط این را میدانم که هیچ دستگاهی از ما نخواسته برای فرد خاصی کاری انجام دهیم. اینکه روابط چیست، قطعا دوستان و نامزدها، ارتباطهایی در دستگاههای مختلف دارند و ممکن است تماس بگیرند و من نمیتوانم در این باره صحبتی انجام دهم، اما چیزی به ما گفته نشده است.
علینژاد راجع به احتمال برگزاری جلسات با نامزدهای مختلف در وزارت ورزش و جوانان نیز گفت: با نامزدها هم نشستی نداشتیم و اینطور نبوده است که نامزدها با ما یا با وزیر ورزش صحبتی کرده باشند. ممکن است تماس تلفنی بوده باشد که ما گفتهایم ما دخالتی نداریم و اینطور نبوده است که کسی تماس خاصی یا نشستی با ما داشته باشد. یکی دو نفر از آنها پیش از انتخابات با من تماس داشتند که نامزد شوند یا نه که در این باره هم نظر ما مشخص بود.
وی درباره نزدیک بودن رقابت میان نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال و احتمال حضور دو نامزد در مرحله دوم اظهار داشت: نمیتوان ارزیابی دقیقی کرد و آرا مخفی است. تا 48 ساعت آینده ممکن است فعل و انفعالاتی شکل بگیرد و آرا تغییر کند، اما برداشت فعلی من این است انتخابات بسیار نزدیک و رقابتی خواهد بود و امکان دارد به دور دوم کشیده شود. تجربه ما در انتخاباتها این است که شب انتخابات امکان دارد ائتلافهایی شکل بگیرد و افراد مختلفی با هم ائتلاف کنند.
علینژاد ادامه داد: ما بهعنوان حاکمیت، نگاهمان این است هر کسی رئیس فدراسیون شد، حمایت کنیم. به جز فدراسیون فوتبال در سایر فدراسیونها حق رأی داریم که رأی ما هم مخفی است.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزیر ورزش و جوانان درباره اینکه ممکن است رئیس بعدی فدراسیون بخواهد تغییری در کادر فنی تیم ملی ایجاد کند، اظهار داشت: این در اختیار ترکیب هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال است که انتخاب میشود. ما دخالتی در مورد سرمربیان تیمهای ملی نداریم و هر تصمیمی خودشان بگیرند، همان است.
علینژاد در واکنش به مهمترین سوال مجری که به هر حال چشم رئیس فدراسیون به بودجه و حمایت مالی وزارت ورزش خواهد بود، در جملاتی بحث برانگیز که بوی کنایه و متلک میداد، گفت: فدراسیون فوتبال وضع اسپانسری خوبی دارد و تمام نامزدها برنامه اقتصادی خوبی دارند که درآمد هزار و دو هزار میلیاردی را در نظر گرفتهاند که با این برنامه باید به ما وام هم بدهند. برنامه تمام نامزدها در رسانهها ثبت شده است و باید آن را اجرا کنند.
به نظر میرسد معاون وزیر ورزش برخلاف ادعای مکرر درباره عدم جانبداری از نامزدی خاص در انتخابات فدراسیون فوتبال، و سیاست حمایت از کاندیدای فاتح مجمع دهم اسفندماه، سراغ متلک پرانی و به طنز گرفتن برنامه نامزد رقیب برای گزینه نزدیک به دولت رفته است و به این وسیله تمایل خود را صراحتا به افکارعمومی منتقل کرد.
نکته مهم دیگر ناراحتی نماینده دولت از وعده درآمدزایی کاندیداهاست که به جای خوشحالی و حمایت وزارت ورزش برای تحقق حتی بخشی از آن، باعث اخم آنها شده و به اصطلاح آنها را اذیت کرده است.
بنظر میرسد وزارت ورزش بیش از فدراسیون مستقل، خواهان رئیسی است که مثل دوره گذشته با فشار آنها سرمربی تیم را عوض کند و حتی در برهه انتخاب سرمربی زیر نامه شرکت های دلال خارجی را پاراف کرده و برای رسیدگی به رییس فدراسیون دستور بدهد. همانند همان اتفاقی که در ماجرای استخدام مارک ویلموتس افتاد و مسعود سلطانیفر با ارجاع نامه مرکز فرهنگی ایران در هلند، به نوعی زمینه ساز بزرگترین غرامت و خسارت تاریخ فوتبال کشور شد.