مجلس دوازدهم «نظارت» را تقویت کند
نماینده مردم قائنات در مجلس گفت: مجلس باید از ابزارهای نظارتی خود بیش از گذشته استفاده کند و بر این اساس مجلس دوازدهم باید به جای تمرکز بر قانونگذاری، نظارت را تقویت کند.
«سلمان اسحاقی» نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه امیدوارم مجلس دوازدهم درگیر حواشی و دعواهای سیاسی نشود، اظهار کرد: مجلس یازدهم انقلابی، پُر تلاش و کارآمد بود که باید این ویژگیها در مجلس دوازدهم البته با یکسری اصلاحات ادامه یابد.
وی افزود: مجلس یازدهم در زمینه قانونگذاری خوش درخشید اما در بحث نظارت ضعیف بود. با اینکه یک روز در هفته جلسات مجلس به طور خاص به نظارت اختصاص داشت (سهشنبههای نظارتی)، اما قدرت نظارتی مجلس خیلی بارز و مشهود نبود.
اسحاقی ادامه داد: مجلس باید از ابزارهای نظارتی خود به ویژه استیضاح و اعمال ماده 234 آئین نامه داخلی مجلس (ارسال پرونده تخلفات به قوه قضائیه) استفاده کند. در مجلس یازدهم گزارش تخلفات برخی از دستگاههای متخلف به قوه قضائیه ارسال شد، اما نتیجه نداشت چراکه ارادهای در مجلس نبود که این موارد را پیگیری کند و از سوی دیگر قوه قضائیه هم نسبت به ماده 234 یکسری ملاحظات را در نظر میگیرد.
وی گفت: همچنین مجلس یازدهم قوانین مهمی را تصویب کرد اما به خوبی اجرا نمیشود. برای مثال، این مجلس قانون جهش تولید مسکن را به تصویب رساند، اما الان برخی از بانکها تسهیلات نمیدهند یا آنکه خانههایی ساخته شده که فاقد زیرساختهایی چون آب، برق، گاز و تلفن است.
مشکل قانونگذاری نداریم
منتخب مردم قائنات در مجلس دوازدهم تاکید کرد: مجلس دوازدهم باید این موضوع را مدنظر قرار دهد که ما مشکل قانونگذاری نداریم و باید بیشتر به سمت افزایش قدرت نظارتی مجلس حرکت کنیم. مجلس باید از ابزارهای نظارتی خود بیش از گذشته استفاده کند.
وی با انتقاد از افرادی که بلافاصله بعد از انتخابات مجلس دوازدهم درباره مناصب و جایگاههای هیأترییسه مجلس مباحثی اختلافانگیز را مطرح کردند، گفت: ورود به این موضوعات بلافاصله بعد از انتخابات کار اشتباهی بود، چراکه پیگیری مشکلات و دغدغههای مردم از همه مسائل مهمتر است و مردم از هر فردی در هر جریان سیاسی، رفع مشکلات خود را میخواهند.
اسحاقی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به میزان رأیآوری قالیباف در انتخابات مجلس دوازدهم، عدهای میگویند وی نفر چهارم در تهران شده و به راحتی نمیتواند رئیس مجلس دوازدهم شود، گفت: منتخبان مردم همه به یک چشم دیده میشوند و این طور نیست که بگوییم چون فردی نفر اول در تهران نشده، گزینه ریاست مجلس نیست. رتبههای افراد در انتخابات هیچ تأثیری روی انتخابات هیأت رئیسه و ریاست مجلس شورای اسلامی ندارد و سابقه افراد و کارنامه آنان مهمتر از هر موضوع دیگری است.