شنبه 3 آذر 1403

مجوز ایرلاین‌های گران‌فروش را لغو می‌کنم

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
مجوز ایرلاین‌های گران‌فروش را لغو می‌کنم

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه با شرکت‌های گران‌فروش بلیت هواپیما تعارف نداریم، گفت: اگر شرکت‌های هواپیمایی سیاست‌هایی که گذاشته شده را رعایت نکنند، تا لغو مجوز، مقابل آن‌ها می‌ایستم.

به گزارش ایسنا، مهرداد بذرپاش در آیین بهره‌برداری از هشت پروژه در فرودگاه مهرآباد اظهار کرد: صنعت هوانوردی مسافری یعنی قیمت، فناوری، فروش، خرید، کنترل موجودی. وقتی درباره صنعت هوایی حرف می‌زنیم این نیست که بگوییم هواپیما آوردیم یا می‌آوردیم. باید مدیریت صنعت را انجام دهیم که از مدیریت فنی خیلی بالاتر است. اگر نگاه ما به صنعت ناقص باشد یک جاهایی از صنعت می‌لنگد.

وی با بیان اینکه مردم به‌عنوان مشتریان اصلی صنعت به میزان خدمات توجه می‌کنند و فعالیت‌ها و خدمات پشت صحنه را کمتر مورد توجه قرار می‌دهند، افزود: تصور مردم از صنعت هوایی، جزئی از صنعت است و می‌تواند بازدارنده و پیش‌برنده باشد. ما در استفاده از حمل‌ونقل هوایی چند گیر داریم که یکی از آنها تحریم‌هاست. با این وجود اتفاقات خوبی طی سال‌های اخیر روی داده است.

محکوم به توسعه ناوگان هوایی هستیم

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کردی ما محکوم به توسعه ناوگان هستیم چرا که یکی از مشکلات امروز حمل‌ونقل هوایی ناترازی عرصه و تقاضاست. این وظیفه ما است که مشکل را رفع کنیم و به تقاضاها پاسخ دهیم. ما نمی‌توانیم به مردم بگوییم تحریم هستیم و باید مشکلات را مدیریت کنیم. البته در حوزه توسعه ناوگان محدودیت اطلاع رسانی داریم تا واردات ضربه نخورد.

از تهاتر نفتی برای واردات هواپیما استفاده می‌کنیم

بذرپاش با اشاره به ضرورت توسعه ناوگان هوایی اظهار کرد: از تمام شرکت‌های هواپیمایی می‌خواهیم هر کدام که امکان دارند واردات هواپیما را انجام دهند. برای توسعه ناوگان هوایی از منابع وزارت راه و شهرسازی و تهاتر نفتی استفاده می‌کنیم؛ حتی اگر لازم باشد برای این کار مجوز هم می گیریم. یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی توسعه ناوگان است و هر مجوزی که لازم باشد برای این کار صادر خواهد شد.

وی با بیان اینکه بلیت هواپیما بهانه رابطه صنعت با مردم است، گفت: مردم بلیت را از ایرلاین می‌خرند اما پشتیبان شرکت، فرودگاه است. من پشت شرکت‌ها هستم اما اگر شرکت‌های هواپیمایی سیاست‌هایی که گذاشته شده را رعایت نکنند، تا لغو مجوز مقابل آن‌ها می‌ایستم. با کسی تعارف نداریم، با لغو مجوز یک ایرلاین هیچ اتفاقی رخ نمی‌دهد.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: شرکت هواپیمایی که خودش صاحب همه اختیارات نیست، مگر می‌توان ایرلاین را بدون خدمات هواپیمایی و فرودگاهی و غیره تصور کرد؟ دولت سیاستی دارد، همان‌طور که در پروازهای خارجی اجازه آزادی عمل دادیم در پروازهای داخلی هم کمک می‌کنیم تا رضایت‌مندی مردم محقق شود. همین الان امکان صدور مجوز برای 20 شرکت هواپیمایی داریم، اما اگر یک ایرلاین در کترینگ خدمات نامناسب دهد، کل خدمات صنعت هوایی زیر سوال می‌رود.

بنزین 600 تومانی برای ناوگان هوایی یعنی ناچیز و رایگان

بذرپاش با اشاره به پرداخت یارانه سوخت به شرکت‌های هواپیمایی گفت: وقتی سوخت لیتری 600 تومانی می‌دهیم یعنی رایگان، در این حوزه برخی بخش‌های دولت ملاحظاتی دارند ولی به احترام نظر ما در موضوع نرخ سوخت هواپیما اقداماتی نکرده‌اند. در موضوع نرخ بلیت، بخش اعظم شرکت‌ها با ما همراه هستند و فقط دو - سه شرکت کم‌کاری می‌کنند، قطعا صرفه و صلاح شرکت‌ها، مردم و کشور باید توامان رعایت شود.

بذرپاش همچنین در جمع خبرنگاران با اشاره به موضوع قیمت بلیت پروازهای داخلی، بیان کرد: برخی از شرکت‌ها در دیوان عدالت اداری حاضر شدند و دیوان عدالت مصوبه‌ای برای آزادسازی قیمت‌ها داشت که بعد از مدتی این مصوبه موقوف‌الاجرا شد، البته برحسب این مصوبه برخی از شرکت‌ها اقدام به افزایش قیمت کردند که سازمان هواپیمایی کشوری وارد موضوع شده و از ایرلاین‌ها خواست این موضوع را رعایت کنند.

وی با بیان اینکه مرحله تعزیراتی و برخورد جدی آخرین مرحله است، افزود: همه شرکت‌ها با داشتن ناوگان بزرگ یا حتی دو هواپیما، با ماهیت حقوقی شرکت‌های هواپیمایی فعالیت می‌کنند و باید مقررات را رعایت کنند. درحال حاضر سوخت هواپیما با قیمت بسیار پایین به شرکت‌ها عرضه می‌شود، بنزین سهمیه‌ای در بازار 1500 تومان است و 600 تومان به ازای هر لیتر برای سوخت هواپیما، واقعا عدد پایینی است.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: همچنین در حوزه ترخیص قطعات، قیمت بلیت پروازهای خارجی و تسهیلات با ایرلاین‌ها همکاری داریم و از شرکت‌های فرودگاهی هم خواستیم که با ایرلاین‌ها همراهی کنند؛ چون برخی از شرکت‌های هواپیمایی به فرودگاه‌ها بدهی دارند. اما تلاش ما این است که همه پروازها به‌خوبی انجام شود و اختلالی در آن‌ها وجود نداشته باشد و توقع این است که در حوزه داخلی همه ایرلاین‌ها رعایت کنند.

بذرپاش با بیان اینکه کارهای زیرساختی خوبی در حال انجام است که خبر آن روزهای آینده اعلام خواهد شد، گفت: تلاش ما در وزارتخانه و خواسته ما از سازمان هواپیمایی کشوری این است که سوداگری جمع شود یا به حداقل برسد. هرچه توان ماست باید برای جمع کردن بساط سوداگری به کار بگیریم، زیرا هرگونه افزایش قیمت هم اتفاق بیفتد، شرکت‌های هواپیمایی منتفع نمی‌شوند که صرف توسعه ناوگان و کادر فنی کنند، در این میان همه انتفاع را واسطه‌ها می‌برند.

وی ادامه داد: حتی در خصوص واسطه‌ها کسانی که بلیت را از شرکت‌های هواپیمایی می‌گیرند و به مردم می‌رسانند، مخالف سود آن‌ها نیستیم اما این سود باید معقول و مقرون‌به‌صرفه باشد؛ در کنار مقرون‌به‌صرفه بودن باید سهولت دسترسی را برای مردم فراهم کند تا آحاد جامعه به راحتی بتوانند به بلیت دسترسی پیدا کنند. در گذشته آژانس‌ها بودند و الان پلتفرم‌ها ایجاد شدند. با برخی از پلتفرم‌ها هم صحبت کردیم که اصلاحات را انجام دهند و امیدواریم به‌طور جدی تا شب عید این حوزه را سامان دهیم.

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: ما راضی نیستیم که شرکت هواپیمایی از عملیات انتقال مسافر زیان کند، در خبرها هم چنین چیزی دریافت نکردیم که شرکت‌ها زیان‌ده باشند و از آن‌ها اسناد مالی هم در این زمینه خواستیم. البته ما منتظر این نیستیم که قیمت بلیت زیاد شود و بعد آن را پیگیری کنیم، بلکه ما سازمان تنظیم‌گر هستیم و تصمیماتی را در حوزه فرودگاهی و روش عرضه بلیت و مجوزهای پروازی گرفتیم که اصلاحات لازم را انجام دهیم که به‌زودی به نتیجه می‌رسد.

بذرپاش درباره افزایش جذب سرمایه‌گذاری از سوی چینی‌ها برای سرمایه‌گذاری در بنادر استان هرمزگان توضیح داد: در تمام بنادر مهم کشور سرمایه‌گذاری خارجی حضور دارد و اخیرا رغبت چینی‌ها برای حضور در بنادر کشور افزایش پیدا کرده و حتی برای حضور در بنادر شمالی کشور هم درخواست سرمایه‌گذاری داشتند. پس از تکمیل زنجیره کریدوری با توجه به اتصال بندر کاسپین به شبکه ریلی و اتصال ریلی آن به بنادر جنوب، تقاضای سرمایه‌گذاران خارجی به ویژه چینی‌ها افزایش یافت. در حال حاضر چینی‌ها متقاضی سرمایه‌گذاری در بنادر شهید رجایی، امام خمینی (ره)، کاسپین و انزلی هستند.