محافظت از محیط زیست براساس اصل پنجم قانون اساسی وظیفه همه است
کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به اصل پنجم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که محافظت از محیط زیست را وظیفه همگانی می داند، گفت: باید با اطلاع رسانی و آموزش، شکارچیان را محیطبان و مردم را دوستدار محیط زیست کنیم و آلودگیهای محیط زیستی را به حدقل برسانیم.
«احد جلیلیان» روز چهارشنبه به مناسبت هفته محیط زیست در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امروز اهمیت فوق العاده محیط زیست و تاثیر بسزائی آن بر هیچ کسی پوشیده نیست و داشتن محیطی سالم برای زندگی آرزوی همه ملت ها شده است.
وی در ادامه به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت دادن به مباحث زیست محیطی در پیشرفت و توسعه کشور، گفت: باید رویکردها نسبت به محافظت از محیط زیست کشور عوض شود و بیشتر توجه ما باید معطوف به جلوگیری و پیشگیری از تخلفات زیست محیطی مانند رهاسازی پسماندهای شهری و صنعتی و دیگر مسائل باشد.
جلیلیان افزود: وقوع جرم زیست محیطی، جدا از خسارت به محیط زیست باعث تنش بین افراد و روند طولانی پیگیرهای قضایی در دادگستری می شود، لذا باید بیشترین توجه ما با آموزش و نظارت دقیق مبنی بر پیشگیری از تخلفات زیست محیطی باشد.
برنامههای هفته محیط زیست کرمانشاه اعلام شد
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه در بخش دیگر از صحبت های خود از جمله برنامه های هفته محیط زیست استان را بازدید دانشجویان، دانشگاهیان، قضات دادگستری و دیگر اقشار از تالاب هشیلان کرمانشاه، موزه حیات وحش، بازدید از صنایع سبز استان و همچنین برگزاری میزگرد و نشست های تخصصی با حضور کارشناسان و کارگروه های محیط زیست در دانشگاه ها، تلویزیون و رادیو اعلام کرد.
جلیلیان در ادامه دیگر برنامه های هفته محیط زیست استان را سرکشی از خانواده های شهید محیط بان استان، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر کرمانشاه، دیدار با نماینده عالی دولت در استان و همچنین برگزاری همایش سمن های مردم نهاد محیط زیستی عنوان کرد.
وی در پایان یاد و خاطره 147 شهید محیط بان عرصه محیط زیست کشور را گرامی داشت و ابراز امیداوری کرد: با هم افزایی و آموزش جوامع محلی در مناطق مختلف روستایی و شهری در آینده نزدیک شکارچیان خود به عنوان محیط بان عمل کنند و محافظ حیات وحش شوند.
استان کرمانشاه 2 میلیون و 499 هزار هکتار مساحت دارد که 70 درصد آن را عرصههای منابع طبیعی با بیش از 527 هزار هکتار جنگل و یک میلیون و 192 هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
در این استان سه منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده بیستون که 54 هزار هکتار است، بوزین و مرهخیل در پاوه 23 هزار هکتار و قلاجه هم حدود 43 هزار هکتار است.
بلوط ایرانی، بنه، زیتون، ارغوان، گلابی وحشی، کیکم، زالزالک، زبان گنجشک، آلوچه، ختمی، لاله واژگون از پوششهای گیاهی این منطقه حفاظت شده است. همچنین بز و پاژن، شوکا، قوچ و میش، پلنگ، سنجاب ایرانی، گربه وحشی، گرگ، روباه، تیهو، کبک، عقاب، گنجشک سانان و... از گونههای جانوری این منطقه است.