مربیان مهد و ارایه سرگرمی های مجازی در روزهای خانه نشینی
بروجرد - ایرنا - با آمدن کرونا مهدهای کودک در شمار اولین جاهایی بودند که یا بطور رسمی تعطیل و یا اینکه والدین از نگرانی، مانع از رفتن کودکان به این مکان ها شدند در چنین شرایطی با کمک مربیان مهد آموزش ها و بازی هایی بصورت مجازی به کودکان ارائه شده تا بخشی از اواقات آنها پر شود.
این روزها که کودکان مجبور هستند تمام اوقات در خانه بمانند؛ والدین، عبارت هایی همچون خسته شدم و حوصله ام سر رفته است را به تکرار از کودکان خود می شنوند.
خستگی در کودکان همراه با بیقراری هایی در آنها می شود که در صورت نداشتن برنامه ای برای سرگرم کردن آنها می تواند به تنش هایی در خانه تبدیل شده آنهم در شرایطی که کودکان امکان اینکه با همسن و سالان خود در قالب مهمانی ها و دید و بازدیدها ی خانوادگی ندارند تا بخشی از انرژی خود را خالی کنند.
در چنین شرایطی مربیان مهد با ارائه بازی های سرگرم کننده و آموزش هایی بصورت مجازی توانسته اند رضایت کودکان و والدین را فراهم کنند و ساعاتی از روز آنها را سرگرم کنند.
کودکان فراتر از آنچه که تصور می شود محیط اطراف خود را درک می کنند و قطعا نگرانی های اطرافیان خود را در مورد بیماری، مریضی، مرگ و تمام تبعات ویروس مرگبار کرونا را درک می کنندد این را از کلمات شان و سوالات مکرر آنها می توان فهمید.
سوالاتی با این مفهموم که این بیماری کی تمام می شود؟! یا تا این بیماری هست نمی توانیم به خانه مادربزرگ ها برویم؟! و سوالاتی از این قبیل که نشان دهنده گذران سخت این وقت ها برای کودکان است.
اما مربیان مهد با ارائه آموزش هایی در فضای مجازی، توانسته اند بخشی از تمرکز ذهنی کودکان را بخود اختصاص دهند و با ارائه بازی، آموزش و کاردستی هایی با موضوعات روز ضمن تخلیه بخشی از دغدغه های ذهنی کودکان، اوقات سرگرم کننده ای برای آنها فراهم کنند.
کاردستی هایی با موضوع نقاشی کردن ویروس کرونا و نقاشی آدمک هایی که ماسم بر چهره دارند و دستکش بر دست همگی بخش هایی از تلاش مربیان مهد کودکان در فضای مجازی است تا با اگاهسازی کودکان، سازگاری آنها را با شرایط بیشتر کنند.
اکنون نیز با نزدیک شدن به روزهای رسیدن به بهار، آموزش هایی مجازی آنها به سمت مهیج تری همچون روش های مختلف تزیین هفت سین و شعرهایی با این موضوع پیش رفته و بنا بر اظهار والدین این فعالیت ها توانسته است در ایجاد نشاط کودکان موثر واقع شود.
شادی گودرزی مربی یکی از پیش دبستانی ها در بروجرد گفت: در پی شیوع کرونا و در خانه ماندن بچه ها، آموزش هایی به نوآموزان بصورت مجازی ارائه دادم در این راستا، مفاهیم آموزشی را همراه با بازی های سرگرم کننده را به کودکان ارائه داده است.
وی افزود: این فعالیت ها اعم از ارائه شعر با موضوعات مختلف، داستان و قصه گویی و بازی های فکری بوده است که باعث افزایش دقت و تمرکز در کودکان می شود.
این مربی مهد گفت: علاوه بر این آموزش کاردستی های شاد با موضوعات مختلف و از جمله با موضوع ویروس کرونا و روش های مراقبت از خود در برابر این بیماری ارائه شده است.
گودرزی گفت: مفاهیم آموزشی در قالب شعرهایی مهیج با موضوع روش های مراقبت از خود و دیگران به کودکان آموزش داده شده است و هسائلی همانند همیار پرستار که موارد بهداشتی را کودکان به والدین گوشزد می کنند نیز برای نوآموران ارائه می دهیم.
وی یادآور شد: در ارتباط مجازی که والدین با ما داشته اند ابراز داشته اند که از این آموزش های سرگرم کننده مجازی برای کودکان خود رضایت دارند و توانسته است بخشی از وقت کودکان در خانه را بصورت لحظاتی شاد پر کند.
ریحانه بیاتانی مربی نوآموزان نیز در این زمینه گفت: همزمان با تعطیلی های در پی شیوع کرونا، بهترین روش برای تداوم امر تعلیم و تربیت آموزش های مجازی است.
وی افزود: محتواهای آموزشی را در قالب کلیپ های مختلف شامل استفاده از روش های تدریسی نمایشی و صوتی، آموزش شعر، سوره های قرآنی و داستان و کاردستی را تهیه می کند و در فضای مجازی در گروه های با حضور مربیان و اولیای نواموزان ارائه می دهد.
بیاتانی گفت: آموزش مجازی در شرایطی فعلی که امکان برقراری کلاس ها وجود ندارد و در زمان هایی که کودکان بیشتر وقت خود را در خانه سپری می کنند و ممکن است منجر به خستگی آنها شود می تواند در فراهم کردن لحظاتی شاد برای کودکان موثر باشد.
غزال کاوند مربی مهد کودک نیز دراین خصوص گفت: با ایجاد گروه هایی در فضای مجازی سعی کرده است آموزش هایی را با موضوعاتی اعم از سلامت و کرونا، شعر، قصه گویی و داستان به نوآموزان ارائه دهد.
وی افزود: آموزش انجام کاردستی های سرگرم کننده و آموزشی، آموزش ریاضی و علوم با روش هایی که برای بچه ها خسته کننده نباشد یکی دیگر از کارهای او در هفته های اخیر است که در عین حال رضایت کودکان و والدین را نیز بدنبال داشته است.
روانشناسان و متخصصان علوم رفتاری کودکان بر این باورند که قصه گویی، نقاشی کشیدن و نشان دادن احساسات خود در مورد عاملی که منجر به استرس و اضطراب در کودکان شده است می تواند راهکار مناسبی برای رهایی آنها از این نگرانی ها باشد بخصوص در این روزها که بخاطر نگرانی ناشی از ابتلا به کرونا، کودکان مجبور به در خانه ماندن و به دور از همبازی های خود هستند.
در همین خصوص آزاده ترک روانشناس بالینی و درمانگر کودک می گوید: بهتر است والدین زمان بیشتری را با کودکان خود بگذرانند با توجه به سن آنها، در منزل آنها را با بازی هایی سرگرم کنند و تمرین هایی همچون تنفس عمیق و آرام سازی را با آنها داشته باشند.
این روانشناس گفت: از کودک خود بخواهید نگرانی های خود را یا بصورت قصه تعریف کند و یا اینکه آن را نقاشی کند، خط خطی کند، روی آن آب بپاشد و در نهایت اگر دوست داشت آن نقاشی که با آن در واقع نگرانی خود را ترسیم کرده است، پاره کند تا ضمن تخلیه انرژی های منفی به آرامش بیشتری در خانه برسند.
بنا بر گفته مسوول امور اجتماعی اداره بهزیستی بروجرد در مجموع تعداد 19 مهد کودک شامل2 مهد کودک در مناطق حاشیه ای، هفت مهد کودک روستایی و 10 مهد کودک شهری در شهرستان بروجرد زیر نظر بهزیستی فعالیت دارد و مجموع بیش از هزار کودک هم در آنها ثبت نام کرده اند.
بنا بر گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان تا کنون 957 نمونه ی از بیماران مشکوک به "کرونا" در استان لرستان به آزمایشگاه مرجع ارسال شده که از این تعداد 826 نمونه پاسخ داده شده است که از این عدد 289مورد مثبت و 498 نمونه منفی و مابقی در حال انتظار هستند.
همچنین بنا بر تایید دانشگاه علوم پزشکی لرستان تاکنون 44 نفر نیز در استان بهبود یافتند و متاسفانه 25 نفر نیز فوت شدند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*