شنبه 3 آذر 1403

مردم چه انتظاراتی از مجلس دوازدهم دارند؟

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
مردم چه انتظاراتی از مجلس دوازدهم دارند؟

یکی از مهمترین انتظارات مردم از نمایندگان این است که زمانی که پایشان به مجلس رسید وعده‌های انتخاباتی خود را فراموش نکنند.

زمان زیادی تا انتخابات مجلس باقی نمانده و همه دوستداران و حتی دشمنان نظام اسلامی منتظرند تا میزان مشارکت مردم و پایبندی آنان به انقلاب اسلامی را علی رغم مشکلات موجود محک بزنند.

این روز‌ها اتاق فکر مخالفان جمهوری اسلامی هم شبانه روز کار می‌کند تا با سیاه نمایی، یک کلاغ چهل کلاغ و تزریق ناامیدی به مردم جامعه از طریق رسانه‌های تحت امر خود و همچنین مدینه فاضله نشان دادن دوران حکومت ستمشاهی کارزار انتخاباتی را بر هم بزنند. اما این داستان جدیدی نیست و معاندان در تمامی این چهل و پنج سال سعی کرده اند تا در بزنگاه‌های حساس مردم را دلزده و آشفته کنند و اکنون تنها تاکتیک و آرایش خود را تغییر داده‌اند.

مردم ایران همواره در مواقع حساس و کلیدی خصوصا انتخابات پایبندی و حسن نیت خود را نسبت به نظام اسلامی نشان داده اند، اما نامزد‌هایی که قرار است با رای مردم کرسی‌های مجلس را برای بار نخست و یا چندم تصاحب کنند چه وظایفی دارند؟ قطعا یکی از مهمترین انتظارات مردم از نمایندگان این است که زمانی که پایشان به پارلمان رسید وعده‌های انتخاباتی خود را فراموش نکنند و بدانند که قدم به جایگاه مهمی گذاشته اند و چه مسئولیت خطیری دارند وبی شک مجلس دوازدهم باید اولویت اصلی خود را بر برداشتن بار اقتصادی از دوش اقشار جامعه قرار دهد. تورم، گرانی مسکن، خودرو و عدم اشتغال جوانان از مهم‌ترین دغدغه‌های مردم است که نمایندگان مجلس دوازدهم نه به زبان بلکه با عمل باید آن را پیگیری کنند.

*مجلس باید برنامه داشته باشد

حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران گفت: اصولا مجلس باید برنامه داشته باشد و ذیل سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب عمل کند و اولویت‌های خود را مشخص کند و بگوید که طی چهار سال چه دستاوردی خواهد داشت. همچنین باید به دغدغه‌های مدنظر مردم که طبعا اقتصادی هستند بیشتر بپردازد.

*اقتصاد ایران مانند مریضی است که چندین عضو بیمار دارد

مجتبی شاکری دبیر کل جمعیت جانبازان در گفت‌وگوبا باشگاه خبرنگاران جوان و با اشاره به انتظارات مردم از مجلس آتی گفت: مردمی که حل مسائل خود را در گرو شرکت در انتخابات می‌دانند قطعا انتظار دارند که نمایندگانشان که بر کرسی‌های پارلمان تکیه می‌زنند مطالبات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی آن‌ها را پیگیری کنند.

شاکری ادامه داد: اقتصاد کشور مانند بیماری است که چندین عضو آن دچار مشکل است و نیازمند یک درمان پیچیده است و همه مسئولان و نمایندگان باید توان خود را برای آن به کار بگیرند.

*مجلس یازدهم نمره قبولی کسب نکرد

غلامرضا نوری‌قزلجه که خود جزو وکلای مردم است می‌گوید در این مجلس به مشکلات جاری مردم به خصوص در حوزه اقتصاد و معیشت، درست پرداخته نشد. شاهد این مدعا هم وضعیت تورمی است که طی سال‌های اخیر در فضای عمومی کشور جاری و ساری بوده است. این وضعیت نامطلوب در نزول شاخص‌های اقتصادی، بر مشکلات مردم افزوده است. در کل معتقدم نارضایتی مردم در حوزه معیشت، سنجش خوبی است که می‌تواند این برآورد را بدهد که این وقت گذاشتن‌ها، مصوبات و فعالیت‌های مجلس یازدهم چه خروجی داشته است.

او متذکر شد: موضوع حذف ارز 4200 تومانی که منجر به آزادسازی قیمت‌ها و گرانی‌های افسارگسیخته شد و قانون مالیات بر عایدی سرمایه، اسلامی کردن بانک مرکزی یا وقتی که برای اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری و شورا‌ها در این مجلس گذاشته شد، هر چند خوشبختانه به نتیجه نرسیدند، اما وقت زیادی از مجلس گرفت. موضوع مهم دیگر، مصوبه‌ای است که برای جهش مسکن بود، موضوعی که نه تنها منجر به جهش مسکن نشد، بلکه سایر بخش‌های اقتصادی را هم از نظر تامین منابع دچار مشکل کرد.

گرچه مردم وظیفه ای اجتماعی دارند تا با شرکت در انتخابات مسیر پیشرفت سعادت کشور را فراهم کنند اما منتخبان مردم نباید اولویت‌های کسانی که آنها را راهی بهارستان کردند فراموش کنند و به جای در نظر گرفتن اولویت ها و چالش های اصلی کشور و یافتن راه حل برای رفع آنها دچار روزمرگی شده و به تهیه و تدوین طرح‌های بی اساس که دردی از جامعه دوا نمی‌کند بپردازند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها
مردم چه انتظاراتی از مجلس دوازدهم دارند؟ 2