دوشنبه 5 آذر 1403

مروری بر زندگانی حجت الاسلام حجتی؛ از ولادت تا تأسیس رشته علوم قرآن و حدیث

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
مروری بر زندگانی حجت الاسلام حجتی؛ از ولادت تا تأسیس رشته علوم قرآن و حدیث

سال 1334 در آزمون ورودی دانشکده معقول و منقول شرکت کرد و وارد دانشگاه شد و در آنجا در رشته فقه و مبانی علوم اسلامی به علم آموزی پرداخت. مدرک دکترای حکمت و فلسفه را با دریافت مقام اول از دانشکده الهیات به دست آورد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، فردا آیین نکوداشت قرآن شناس و حدیث پژوه برجسته حجت الاسلام محمدباقر حجتی در دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار می شود. مختصری درباره شخصیت برجسته این عالم بزرگوار آشنا می شویم.

سیدمحمدباقر حجتی در سال 1311 هجری شمسی در شهر بابل به دنیا آمد. خود وی می گوید «زمان شیرخوارگی بیمار شدم و همه نا امید شدند. پدرم نذر کرد اگر شفا یابم، مرا در حوزه علمیه بگذارد.» پدرش در کسوت امام جماعت به تفسیر قرآن می پرداخت. از این جهت از همان ابتدا با قرآن انس گرفت. برای آموختن، خواندن و قرائت قرآن به مدت 4 سال به مکتب‌خانه رفت و 7 سال را در حوزه علمیه بابل گذراند. 12 سال در حوزه علمیه مدرسه مروی تهران به کسب علم مشغول شد. درس فقه را نزد مرحوم میرزا ابوالقاسم گرجی خواند.

آیین نکوداشت مؤسس رشته علوم قرآن و حدیث برگزار می شود

سال 1334 در آزمون ورودی دانشکده معقول و منقول شرکت کرد و وارد دانشگاه شد و در آنجا در رشته فقه و مبانی علوم اسلامی به علم آموزی پرداخت. مدرک دکترای حکمت و فلسفه را با دریافت مقام اول از دانشکده الهیات به دست آورد؛ سپس در سال 1344 به ریاست دایره کتابداری دانشکده منسوب شد. پس از مدتی سرپرستی کتابخانه بر عهده ایشان نهاده شد.

ایشان به تدریج پایه گذار رشته علوم قرآن و حدیث در دانشگاه تهران شد. طی 40 سال اخیر تدریس خود را منحصر به این علوم کرد. از وی آثاری بر جای مانده است که از جمله آنها آداب تعلیم و تعلم در اسلام ترجمه کتاب منیه المرید فی آداب المفید و المستفید شهید ثانی، ابلیس فی القرآن و الحدیث، اسباب النزول، اسلام در کنار مصیب دیدگان و افسرده دلان ترجمه مسکن الفؤاد عند فقد الأحبه و الأولاد شهید ثانی، پژوهشی در تاریخ قرآن، تاریخ شیعه و... است.