مرکز آموزش فنی و حرفهای بینالمللی در کردستان ایجاد شود
استاندار کردستان با اشاره به ظرفیتهای ویژه کردستان در امر اشتغالزایی اعلام کرد که در حال حاضر 300 دانشجوی اقلیم کردستان عراق در دانشگاههای استان مشغول به تحصیل هستند که مراکز فنی و حرفهای هم میتوانند به جذب هنرآموز عراقی بپردازند.
بهمن مرادنیا، استاندار کردستان ظهر امروز چهارشنبه (5 شهریور ماه) در جلسه شورای مهارت استان کردستان با حضور رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور اظهار کرد که بیشترین ارتباط کشور با اقلیم کردستان عراق از طریق استان کردستان صورت میگیرد که این یکی از ظرفیتهای ویژه استان را نشان می دهد.
وی افزود که در حال حاضر 300 دانشجوی اقلیم کردستان عراق در دانشگاههای استان مشغول به تحصیل هستند که مراکز فنی و حرفهای هم میتوانند به جذب هنرآموز عراقی بپردازند.
استاندار کردستان تصریح کرد که منطقه ویژه اقتصادی بانه بزودی راهاندازی میشود و این امید وجود دارد منطقه آزاد بانه و مریوان هم در مجمع تشخیص مصلحت تصویب شود که اینها ظرفیتهای مهمی برای توسعه استان است.
وی عنوان کرد که این 2 منطقه میتواند از نظر تولید اشتغال و توسعه ظرفیتهای مهمی باشد که امیدواریم موافقتهای لازم برای تربیت مربی مهارت بیشتر برای کردستان صورت گیرد.
مرادنیا با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ مهارت آموزی در کردستان درپایان یادآور شد که شهرک صنعتی شماره 4 سنندج راهاندازی شده که میتواند 400 واحد تولیدی با سه هزار نفر اشتغالزایی داشته باشد.
رشد 25 درصدی تعداد آموزشگاههای خصوصی کردستان
سید جمیل احمدی، مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان با اشاره به جمعیت یک میلیون 600 هزار نفری کردستان اظهار کرد که یک میلیون و 300 هزار نفر از جمعیت استان کردستان در سن اشتغال قرار دارد.
وی با اشاره به روند اشتغال بخشهای اقتصادی افزود که اشتغال در حوزه کشاورزی بیشترین و در حوزه صنعت کمترین شاغل را داشته و در سالهای گذشته رشد شاغلین در بخش خدمات در کردستان افزایش داشته است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان با اشاره به قابلیتهای ویژه کردستان تصریح کرد که وجود مرز مشترک با کشور عراق، وجود نیروی متخصص، وجود کانی و معدن، جمعیت روستایی متعادل و ظرفیت صنایع تبدیلی از جمله ظرفیتهای مهم استان است.
وی عنوان کرد که 16 مرکز دولتی آموزش فنی و حرفهای با فعالیتهای گستردهای و 135 آموزشگاه در بخش خصوصی در کردستان در حال فعالیت هستند.
احمدی با اشاره به برگزاری 90 کارگاه دولتی و 130 کارگاه خصوصی عنوان کرد که تعداد 392 حرفه در بخش دولتی با یک هزار و 700 کلاس در کردستان در اختیار کارآموزان قرار دارد.
وی ادامه داد که در 5 سال گذشته 25 درصد رشد عملکردی و تعدادی آموزشگاههای خصوصی فنی و حرفهای در کردستان داشتهایم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان خاطرنشان کرد که باید مهارت جامعه محور را گسترش دهیم که نیازمند تعامل با کارافرینان است و آموزش صرف نیز نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.
وی گفت که در بحث آموزشهای بازار محور توانستیم با اقلیم کردستان عراق قرارداد ببندیم و تعدادی بافنده فرش را ساماندهی کنیم.
احمدی با اشاره به ظرفیت زنجیره سنگ در شهرستان قروه اظهار کرد که از جمله درخواستهای ما توسعه گردشگری، اجرای طرح دهیاران کارافرین، توسعه رشته فناوری اطلاعات در کردستان است که امیدواریم در این خصوص به ما کمک شود.
وی به ضرورت اختصاص اعتباراتی برای گسترش مرکز فنی و حرفهای سقز اشاره کرد و در پایان یادآور شد که توسعه در جامعه وابسته به توسعه مهارت است و این مهم میتواند به جهش اقتصادی استان بیانجامد.
آموزش مهارت کاهش بزهکاری در جامعه را به دنبال دارد
بهادر فتحی، مدیرکل زندانهای استان کردستان در ادامه این جلسه تصریح کرد که عدم مهارت افراد موجب افزایش بزهکاری در جامعه میشود.
وی افزود که در 5 ماهه ابتدایی سالجاری 250 دوره برای 3 هزار نفر برگزار و بیش از 500 هزار نفر ساعت آموزش داده شده است که حدود 2 هزار نفر در این دورههای آموزشی قبول شدهاند.
مدیرکل زندانهای کردستان درپایان یادآور شد که زندانیان با این آموزشها دوباره به چرخهی جرم باز نمیگردند و تنها 1.8 درصد از این قبول شدگان دوباره وارد زندان شدهاند.
مهارت آموزی به بیش از 3 هزار و 800 نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد
محمد رسول شیخیزاد مدیرکل کمیته امداد استان کردستان نیز در ادامه این جلسه خاطرنشان کرد که در سه حوزه مهارت آموزی داشته ایم که 3 هزار و 851 نفر آموزش دیدهاند و برنامه آموزشی ما حدود 106 درصد تحقق داشته است.
وی درپایان یادآور شد که سال گذشته بیش از 90 درصد آموزش کمیته امداد با مشارکت سازمان فنی و حرفهای و آموزشگاههای آزاد برگزار شده است.
مهارت آموزی به سربازان وظیفه یک اصل مهم است
امیر سرتیت کیخسرو حسینی، فرمانده گروه 33 توپخانه ارتش مستقر در لشکر 28 کردستان با بیان اینکه ارتقا آموزش فنی موجب افزایش بهرهوری و تولید محصولات میشود گفت: قرارگاه مهارت آموزی با مشارکت سازمان آموزش فنی و حرفهای تشکیل شده و به مهارت آموزی پرسنل و نیروهای وظیفه میپردازد.
وی با اشاره مهم بودن یاددهی مهارت به سربازان یادآور شد که یکی از کارهای قرارگاه مهارت آموزی آموزش مهارت کاربردی به نیروهای وظیفه است که درپایان دوره خود بتوانند مهارت کاربردی را فرابگیرند.
سرمایه گذاری در حوزه اشتغال در کشور ناهمگون بوده است
پرویز اوسطی، نماینده مردم شهرستان قروه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سه آسیب حوزه اشتغال شامل عدم مهارت و عدم دانش فنی و نبود سرمایه گذاری اظهار کرد که در حوزه مهارت ورزی نیازمند آموزشهای مهارت محور هستیم و با سیاستگذاری درست باید بتوانیم به مرجعیت علمی در جهان تبدیل شویم.
وی با بیان اینکه 50 درصد اشتغال ما در حوزه خدماتی است افزود: اشتغال در حوزه خدمات نامنظم و غیرپایدار است و متاسفانه به اشتغال بخش کشاورزی در کردستان کم توجهی شده است.
نماینده مردم شهرستان قروه در مجلس شورای اسلامی سرمایهگذاری در حوزه اشتغال در استانهای کشور را ناهماهنگ دانست و تصریح کرد که نیازمند تعریف طرحهای توسعه در مناطقمحروم هستیم تا عقب ماندگیها جبران شود.
وی عنوان کرد که سرمایههای استان کردستان خرد است و امیدواریم با تقویت آموزشهای حرفهای و مهارتی بتوانیم از این سرمایهها را وارد بازارکار کنیم.
اوسطی در پایان یادآور شد که باید بازار کسب و کار را به روی افرادی که مهارت آموختهاند باز شود و سرمایه نیز در اختیار این استادکاران قرار گیرد.
جهش تولید بعد از جهش مهارتی صورت میپذیرد
شیوا قاسمی پور، نماینده مردم شهرستانهای مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آموزش فنی صرف نمیتواند مفید باشد گفت: باید به بازار فروش و اخلاق حرفهای نیز در مهارت آموزی توجه ویژه شود.
وی ادامه داد که برای به وجود آمدن جهش تولید به جهش مهارت نیازمندیم تا بتوانیم تولیدات با کیفیتی در استان داشته باشیم.
نماینده مردم شهرستانهای مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش فعال بانوان در جامعه اظهار کرد که کارگاههای مناسب و مجهزی برای فعالیت بانوان تدارک دیده شود تا بتوانیم از توانمندی نیمی از جمعیت کردستان بهره کافی را ببریم.
وی درپایان افزود که آموزشهای فنی و حرفهای باید به صورت عملی باشد و حتی 30 درصد آموزش تئوری به عملی تبدیل شود تا نتیجه بهتری در مهارت ورزی حاصل شود.
انتهای پیام