مستندهای جشنواره فیلم کوتاه / نجاری که پا میتراشد و یک سورپرایز عجیب برای مخاطب دارد!
کارگردان مستند "دارتاش" میگوید: این مستند سراغ فردی رفته که پای مصنوعی از جنس چوب میتراشد و به کسانی که پا ندارند، میدهد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مستند "دارتاش" به کارگردانی خلیل صحراگرد در چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران حضور دارد.
صحراگرد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره سوژه این مستند توضیح داد و گفت: "دارتاش" لغتی کُردی و به معنای "نجار" است. این مستند، پرتره یک نجار است که دههها به این شغل مشغول بوده و کار اصلی او ساخت پای مصنوعی برای کسانی است که به هر دلیل پایشان قطع شده است.
آشنایی با مستندهای جشنواره فیلم کوتاه تهران / یک کپی شیرین از «حوض نقاشی» و زندگی با مینها در قلب شهر!وی اضافه کرد: در این مستند وارد زندگی شخصی او شدهایم؛ هم کارهای شخصی روزانه او را نشان میدهیم و هم بیان میکنیم که او برای ساخت پای مصنوعی از چوب، چه مشکلاتی را سر راه دارد. مثلاً باید دنبال نوع خاصی از چوب بگردد و پیدا کند. به دلیل سن بالایش و مشکلات جسمانی که دارد این موضوع برایش دشوار است. علاوه براین در پایان مستند، اتفاقی مهم از زندگی این نجار را نشان میدهیم که به نوعی مخاطب را شگفتزده میکند.
او درباره اینکه چرا سراغ ساخت این مستند رفته است، گفت: بسیاری از نهادهای حمایتی برای کسانی که پایشان قطع شده است، پای مصنوعی میدهند اما استفاده از این پا برای آنها سخت است. پای مصنوعی که از چوب استفاده شده باشد راحتتر است.
این مستندساز با تأکید بر اینکه مستندش در ژانر دایکیو درام قرار میگیرد، گفت: این مستند نخستین تجربه حرفهای فیلمسازی من است و پیشتر عکاسی میکردم. البته دورههای فیلمسازی رفتهام اما جرأت نمیکردم فیلم بسازم. وقتی این سوژه را دیدم احساس کردم که میتوانم اثر خوبی از آن بسازم که خروجی آن این مستند شد.
براساس این گزارش، مستند 14 دقیقهای "دارتاش" علاوه بر حضور در چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران در هفتمین جشنواره تلویزیونی مستند نیز حضور دارد.
"دیوارههای مرز" در جشنواره فیلم کوتاه / ماجرای مینهایی که بهجای میدان جنگ سر از کوچه و خیابان درآوردند!عوامل تولید این مستند عبارتند از:
فیلمبردار: خلیل صحراگرد، صداگذار: آرش قاسمی و تدوین: توفیق امانی