پنج‌شنبه 6 آذر 1404

مصوبه دولت برای افزایش قیمت بنزین به هیچ‌وجه پذیرفتنی نیست / با استیضاح وزیر نفت مخالفم

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
مصوبه دولت برای افزایش قیمت بنزین به هیچ‌وجه پذیرفتنی نیست / با استیضاح وزیر نفت مخالفم

نماینده مجلس می‌گوید برخی بندهای مصوبه دولت برای افزایش قیمت بنزین قابل مناقشه است و این روشی که مصوبه هیئت وزیران از آن بیرون آمده به هیچ‌وجه پذیرفتنی نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی - مهدی کوچک‌زاده عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره افزایش قیمت بنزین توسط دولت گفت: بحث قیمت انرژی، مخصوصاً بنزین، یک موضوع تک‌عاملی یا تک پارامتری نیست که بتوان با یک جمله گفت «گرانی بد است» و یا «ارزان‌کردن خوب است»؛ چنین نگاهی، از نظر من، عاقلانه و علمی نیست.

نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس اظهار کرد: در این زمینه چند پارامتر تاثیر دارد که مهم‌ترین آن معیشت مردم است. من در مصاحبه‌های قبلی هم گفته‌ام که ارزشمندترین دارایی جمهوری اسلامی مردم هستند. اگر افزایش یا کاهش قیمت انرژی یا هر کالای دیگری فشار بیشتری بر مردم وارد کند، این کار صحیح و مثبتی نیست، اما تنها توجه به این مسئله هم باعث آسیب به عوامل دیگر می‌شود که آن‌ها نیز بر زندگی مردم تأثیر می‌گذارند چون نمی‌شود فقط به دلیل فشار اقتصادی مردم، بنزین را کاملاً رها کنیم تا هر کس هرقدر خواست مصرف کند و آن هم با قیمت غیرمنصفانه‌ای که الان وجود دارد.

این نماینده مجلس می‌گوید اگر دقیق‌تر نگاه کنیم، قیمت انرژی در کشور ما خیلی بالاتر از قیمتی است که عرضه می‌شود و این یک واقعیت است. آیا عرضه فرآورده‌های انرژی مثل بنزین و گازوئیل به ثمن بخس به نفع مردم است به نفع ملت است؟ و این باید به‌عنوان پارامتر دوم حتما در نظر گرفته شود.

کوچک‌زاده بیان کرد: با توجه به این دو موضوع، به نظر من باید عرضه بنزین را در حد معقول و با توجه به شرایط مردم با همین قیمت‌های فعلی مدیریت کنیم یعنی احجامی که الان داده می‌شود 60 لیتر با قیمت 1500 تومان و 100 یا 150 لیتر با قیمت 3000 تومان حفظ شود البته شاید بتوان در سهمیه‌ها تجدیدنظر کرد و علمی‌تر برآورد کرد که نیاز واقعی مردم چقدر است و براساس آن اگر نیاز است سهمیه را افزایش دهیم، اما مازاد بر این را هر کسی بخواهد استفاده کند باید هزینه قیمت واقعی آن را بدهد و اگر کسانی بخواهند مصرفانه نه فقط بنزین بلکه هر چیزی مثل آب و نان را که سرمایه مردم است مصرف کند باید قیمت واقعی آن را بدهد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار کرد: آنچه دولت انجام داد یک ضعف اساسی داشت و آن اینکه هیچ مشورتی با افراد صاحب‌نظر ازجمله مجلس صورت نگرفت و قبل از اعلام مصوبه هم توضیح کافی به مردم داده نشد.

نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس تصریح کرد: برخی بندهای مصوبه دولت قابل مناقشه است و این روشی که مصوبه هیئت وزیران از آن بیرون آمده به هیچ‌وجه پذیرفتنی نیست چون این غریبه پنداشتن مردم است ضمن اینکه برخی نکات مربوط به صداقت است که ما نمی‌توانیم قضاوت کنیم.

کوچک‌زاده گفت: قرار شده قیمت بنزین جایگاه‌ها که پنج هزار تومان تعیین شده به‌صورت فصلی قابل تجدیدنظر باشد و باید پرسید در فصل بعد این قیمت چقدر می‌شود و با بنزین سوپر که با قیمت 50 هزار تومان عرضه شود آیا این دو تا سهمیه همه پمپ‌ها را اشغال نخواهد کرد و چیزی برای مردم خواهد ماند که بتوانند بنزین 1500 تومانی بزنند لذا اگر اینها روش‌هایی باشد که در آنها بنا بر عدم صداقت باشد و بعدا مردم متوجه پشت پرده شوند ضربه بزرگی به اعتبار و حیثیت حاکمیت و نه فقط دولت می‌زند و باید با آن مقابله شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا مجلس به این مصوبه دولت ورود می‌کند؟، گفت: الان حضور ذهن ندارم که آیا مجلس می‌تواند این مصوبه را لغو کند یا خیر البته همه مصوبات دولت باید به هیئت تطبیق مصوبات بیاید و اگر در آنجا ببینند که این مصوبه با قوانین قبلی تزاحم و تقابلی دارد بعضی از قسمت‌های این مصوبه لغو می‌شود، اما اینکه الان در مجلس به‌عنوان یک طرح به آن ورود کنیم فکر نمی‌کنم که شدنی باشد.

نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس درباره مطرح شدن استیضاح وزیر نفت اظهار کرد: فعلا ضرورتی نمی‌بینم. افزایش قیمت بنزین به این صورت نیست که فقط یک وزیر، مثلاً وزیر نفت درباره آن تصمیم بگیرد لذا همین حرکت‌ها که بگوییم حالا وزیر نفت را استیضاح کنیم و آیا بنزین کم و یا اضافه شود برخوردهای عوامانه است و فقط جامعه را ملتهب‌تر می‌کند و من با این نوع برخوردها مخالفم.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو