معاون اول قوه قضائیه: قانون مبارزه با موادمخدر نیاز جدی به اصلاح دارد
حجتالاسلام مصدق گفت: اصلاح قانون مبارزه با موادمخدر یک ضرورت است. لایحه جامع در این رابطه از مدتها قبل تنظیم شده که در این جلسه قول میدهم این لایحه به دولت و سپس به مجلس برود تا به صورت قانون تصویب شود.
به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام محمد مصدق پیش از ظهر امروز در نشست تخصصی معاونان، مشاوران، مدیران کل ستاد و دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانهای سراسر کشور گفت: پدیده مواد مخدر ابزار دشمنان برای از بین بردن استعدادهای جوانان ما، فروپاشی خانواده، از بین بردن جامعه انقلابی ما و گسترش آسیبهای اجتماعی است.
معاون اول قوه قضائیه مقابله با این پدیده شوم را از ضروریات دانست و افزود: اعتیاد ریشه بسیاری از آسیبهای اجتماعی است. اصلاح قانون مبارزه با موادمخدر یک ضرورت است. لایحه جامع در این رابطه از مدتها قبل تنظیم شده که در این جلسه قول میدهم این لایحه به دولت و سپس به مجلس برود تا به صورت قانون تصویب شود. ضرورت دارد دستگاههای عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر با اقدامات جهادی انجام شود.
مصدق بیان کرد: یکی از موضوعات بسیار مهم که باید تعیین تکلیف شود اموال مکشوفه است. در مقطعی از یکی، دو پارکینگ بازدید کردم، چند سال است که خودروها مقابل آفتاب پارک شده که بیتالمال است و باید وضعیت آنها مشخص شود. از دادستانهای سراسر کشور، ستاد مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی میخواهم به پارکینگها نظارت کنند. بعد از دستور قوه قضاییه مبنی بر تعیین تکلیف این اموال، اقدامات خوبی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: اخیرا درباره اموال تملیکی برخی عنوان کردند چون حاکم شرع فقط در تهران است، برای تعیین تکلیف مشکل ایجاد میشود که اعلام کردیم آمادگی داریم حتی به صورت سیار این تعیین تکلیف صورت گیرد و به حمدالله در دو ماه اخیر اقدامات خوبی انجام شده است. امروز در برابر مردم هیچ بهانهای برای انجام امور نداریم. در مواردی که حکم قطعی صادر شده خواهش میکنم که فرآیند فروش انجام شود.
این مقام مسئول ادامه داد: قوه قضائیه آمادگی کامل دارد با ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه اصلاح قوانین و برخورد با قاچاقچیان انجام شود. 45 درصد کل زندانیان ما صرفا به دلیل مواد مخدر در زندان هستند البته این آمار زمانیکه متهم اتهامات دیگری علاوه بر مواد مخدر دارد به بیش از 50 درصد میشود. اکنون بالای 70 درصد زندانیان ما درگیر مواد مخدر سنتی هستند و نزدیک به 6 هزار نفر به دلیل زیر یک گرم مواد مخدر صنعتی (هروئین) در زندان هستند که باید در این رابطه نشستی گذاشت و فکر کرد. مشکل زمانی است که میبینیم فرد سابقهای نیز ندارد.
مصدق گفت: حدود 36 هزار زندانی داریم که حداقل یک جرم آنها مربوط به مواد مخدر است و وزن مواد مخدر آنها کمتر از 15 گرم است، نمیدانم چه باید کرد، واقعا باید فکری جدی در این رابطه انجام دهیم. موضوع اصلی ما مربوط به قاچاقچیانی است که خیلی دم به تله نمیدهند و باید با این افراد برخورد قاطع کنیم. ما نیاز به بازنگری جدی درباره سیاست جنایی چه درباره مواد مخدر، جرائم خشن و سایر جرائم باید داشته باشیم. آیا نمیتوانیم غیر از مجازاتهایی مانند جزای نقدی و انفصال مجازات دیگری داشته باشیم؟ چرا اینممکن است و باید در این رابطه فکر کنیم.