شنبه 12 آبان 1403

معاون سیاسی امنیتی استانداری قم از آخرین تمهیدات انتخابات در استان قم گفت

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
معاون سیاسی امنیتی استانداری قم از آخرین تمهیدات انتخابات در استان قم گفت

معاون امنیتی سیاسی استانداری قم از تلاش 9 ماهه استانداری قم برای فراهم کردن شرایط حضور با شکوه مردم قم در 28 خرداد خبر داد.

بیژن سلیمان پور، معاون امنیتی سیاسی استانداری قم، در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تبریک دهه کرامت عنوان کرد: در نگاه اول در نظر برخی از افراد فعالیت‌ها و هماهنگی پیرامون انتخابات 5_6 روز قبل از انتخابات آغاز می‌شود؛ اما در حقیقت انتخابات به همان اندازه که به‌عنوان یک رویداد مهم، خطیر و سرنوشت‌ساز در نظام سیاسی ایران اهمیت دارد ازنظر اجرایی نیز زمان، نیرو و انرژی بیشتری نیاز دارد و حداقل 9 ماه قبل از روز اخذ رأی این فرآیندها شروع می‌شود.

وی بابیان اینکه از نیمه دوم سال گذشته ستاد انتخابات استان تشکیل و جلسات آن برگزار شد، اظهار کرد: در ماه‌های نخست بیشتر فعالیت‌های ستاد انتخابات مربوط به مرور انتخابات ادوار گذشته، بررسی نقاط ضعف و قدرت، احصا آسیب‌پذیری‌ها، متناسب‌سازی اقدامات با شرایط حاکم بر زمان انتخابات است که در این زمینه کارهای بسیاری خوبی انجام شده است.

معاون امنیتی سیاسی استانداری قم ادامه داد: با توجه به اینکه دومین سالی است که در شرایط شیوع کرونا انتخابات برگزار می‌شود، برخی آسیب‌پذیری‌ها احصا و اقداماتی انجام‌شده است.

وی افزود: با ابلاغ برنامه زمان‌بندی انتخابات در آذرماه 1399، هر یک از اقدامات انتخاباتی باید در مهلت مقرر قانونی انجام می‌شد که در این زمینه نیز توفیقات خوبی به دست آوردیم و تعاملات خوبی بین هیئت‌های اجرایی، هیئت نظارت، هیئت نظارت شورای نگهبان، هیئت اجرایی مجلس شورا اسلامی و... شکل گرفت و سعی شده است که با این دیدگاه که همه برای انجام یک مأموریت واحد و برای اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کنیم، کارها را انجام دهیم که این امر نقطه قوت مجموعه انتخاباتی در قم بود.

وی با اشاره به اینکه مختصات اجرایی انتخابات در بخش‌های مختلف نهایی شده است، بیان کرد: برای کاهش ازدحام و تراکم جمعیت شعب اخذ رأی را که در انتخابات اسفند سال گذشته 669 شعبه بود با 10 درصد افزایش به 722 شعبه رساندیم که 604 شعبه آن برای شهر قم و 118 شعبه برای بخش‌های تابعه خواهد بود.

سلیمان پور با اشاره به اینکه برای انتخابات ریاست جمهوری یک حوزه انتخابیه در سطح ملی، برای انتخابات خبرگان رهبری یک حوزه انتخابیه استانی و در انتخابات شوراهای شهر و روستا 139 شعبه انتخابیه داریم که شش حوزه انتخابیه آن شهری و 133 حوزه دیگر روستایی است، ادامه داد: یک شورای متشکل از 13 تن برای استان قم، 13 شورای متشکل از پنج تن برای پنج شهر و هشت روستا تابعه استان داریم همچنین 125 شورای متشکل از 3 نفر نیز داریم.

وی بابیان اینکه 22 هزار نیروی اجرایی، نظارتی، بازرسی، تدارکات، امنیتی و... امر برگزاری انتخابات در استان قم را بر عهده دارند که نیاز به آموزش نیز داشتند، اظهار کرد: نکته ضروری، مهم و اساسی در انتخابات بحث آموزش است؛ زیرا هرچه برگزارکنندگان انتخابات به قانون مسلط تر باشند انتخابات ازنظر نظم، سلامت و امنیت شرایط مطلوب‌تری دارد.

معاون سیاسی امنیتی استانداری قم با اشاره به اینکه در ادوار گذشته نیز انتخابات به صورت نیمه الکترونیک انجام می‌شده و فقط دو یا سه مرحله از مراحله بیست و دوگانه دستی انجام می‌شد، یادآور شد: در این دوره در کلان شهر قم در کنار 23 کلان شهر دیگر انتخابات تمام الکترونیکی است بنابراین باید به این مسئله توجه بیشتری داشته باشیم و آموزش‌های کافی را بدهیم.

وی ادامه داد: حدود هزار تن از کاربران و کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات و مهندسین جذب و با قوانین و سیستم آشنا شدند و با صندوق‌های الکترونیک و دستگاه‌های احراز هویت کارکردند.

وی بابیان اینکه فرآیند استفاده از این دستگاه‌ها بسیار ساده بوده و فرآیند اخذ رأی در مدت‌زمان کمتر با دقت و سلامت بیشتر انجام می‌شود، افزود: برای آشنایی مردم نیز با این فرآیند از طریق فضای مجازی و رسانه ملی فیلم‌هایی را منتشر می‌کنیم که با نحو رأی دادن با صندوق الکترونیک آشنا شوند و در روزهای آینده نیز چند صندوق به صورت نمادین در مرکز شهر مستقر می‌شوند و تا با دادن رأی‌های آزمایشی با این فرایند بیشتر آشنا شوند.

وی اظهار کرد: در انتخابات خبرگان رهبری با توجه به انتقالاتی که پیشنهاد شده بود آیت الله سید محمد سعیدی و آیت الله مهدی نکوئی به‌عنوان دو نامزد نهایی انتخاب شدند.

سلیمان پور در رابطه با دستورالعمل‌های بهداشتی بیان کرد: علاوه برافزایش 10 درصدی شعب اخذ رأی، 24 ساعت قبل از شروع اخذ رأی شعب گندزدایی و ضدعفونی می‌شوند و در شعبه اخذ را اقلام بهداشتی پیش‌بینی‌شده و اخذ اثرانگشت نیز به طور کلی حذف شده است همچنین تست کرونا از اعضای شعب اخذ رأی نیز گرفته خواهد شد.

وی ادامه داد: نامزدهای ریاست جمهوری پس از اعلام صلاحیت‌ها 20 روز، نامزدهای خبرگان رهبری 14 روز و شوراهای شهر و روستا 7 روز فرصت تبلیغات داشتند و همه نامزدهای این سه انتخابات 24 ساعت قبل آغاز رأی‌گیری به فعالیت تبلیغاتی خود خاتمه خواهند داد.

وی خاطرنشان کرد: 846 هزار تن واجد شرایط رأی و 20 هزار 71 تن رأی اولی داریم که به سن تکلیف سیاسی رسیده‌اند که برای این عزیزان نیز همایشی برگزار شد.

وی در رابطه با افرادی که شناسنامه شان به هر دلیلی مخدوش و یا مفقود شده است، تصریح کرد: 15 روز قبل از اخذ رأی مهلت اعلام شده بود و واحدهای ثبت احوال آمادگی کامل داشتند که برای افرادی که درخواست شناسنامه داشتند، شناسنامه صادر کنند.

سلیمان پور ادامه داد: همه تلاش‌مان را کردیم شرایطی را فراهم کنیم که استان قم به‌عنوان استانی که به لحاظ انقلابی، سیاسی و مذهبی استانی منحصر به فرد، ممتاز و خاص است و مردم نیز در همه ادوار نشان دادند که وفادار به نظام هستند و در همه صحنه‌های حمایت از نظام حاضر می‌شوند، انشا الله در 28 خرداد نیز بتوانند با یک باور انقلابی و ایمان الهی در این آزمون خطیر، حساس و سرنوشت‌ساز که شرط عقل سلیم برای پیشرفت کشور، نه گفتن به دشمن و آری گفتن به عزت کشور و نظام است پای صندوق‌های رأی بیایند.

وی افزود: قطعا مردم ایران عزیز با تعصب ملی، غیرت دینی و صلابت انقلابی خواهند آمد و روز 28 خرداد را هم مانند انتخابات ادوار قبل در کارنامه نظام مقدس انقلاب اسلامی به‌عنوان برگی زرین ثبت خواهند کرد و سر و صدایی که در ماشین رسانه‌ای دشمن هست قطعا روز پس از انتخابات خاموش می‌شود و آن‌ها دچار یاس و نامیدی که می‌خواستن در مردم ایران ایجاد کنند، می‌شوند.

انتهای پیام