چهارشنبه 7 آذر 1403

معضل جدید پنتاگون / هزینه بالای مقابله با حملات ارتش یمن در دریای سرخ

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
معضل جدید پنتاگون / هزینه بالای مقابله با حملات ارتش یمن در دریای سرخ

مقامات پنتاگون درباره هزینه استفاده از موشک‌های گرانقیمت نیروی دریایی، برای نابودی پهپادهای بی ارزش ارتش یمن به شدت دچار نگرانی شده اند.

ارتش یمن گفته که این حملات برای حمایت از فلسطین است و تا وقتی که عملیات رژیم صهیونیستی در غزه متوقف نشود، این حملات ادامه دارند.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز دوشنبه گفت که یک ائتلاف دریایی بین‌المللی جدید برای ایجاد امنیت دریایی و مقابله با این حملات تشکیل شده است.

با این حال به نوشته پالتیکو از قول سه تن از مقام‌های پنتاگون، هزینه استفاده از موشک‌های گرانقیمت نیروی دریایی که می‌تواند در یک شلیک تا 2.1 میلیون دلار هم برسد، برای نابودی پهپادهای نه چندان پیشرفته ارتش یمن که هر کدام تنها چند هزار دلار می‌ارزد، به نگرانی رو به رشدی برای پنتاگون بدل شده است.

این کشور ورود کشتی های اسرائیل را ممنوع کرد

یکی از مقام‌های وزارت دفاع آمریکا گفت: جبران این هزینه‌ها آسان نیست.

کارشناسان نیز می‌گویند، این مساله‌ای است که باید به آن رسیدگی شود و به وزارت دفاع آمریکا تاکید کرده‌اند که درباره گزینه‌های کم هزینه‌تر برای دفاع هوایی فکر کنند.

"میک مولروی"، مقام سابق وزارت دفاع آمریکا و افسر سیا نیز می‌گوید: این به سرعت به یک مشکل تبدیل می‌شود چون بیشترین سود، حتی اگر موشک‌ها و پهپادهای آنها را ساقط کنیم، به نفع آنهاست. ما آمریکایی‌ها باید به فکر سیستم‌هایی باشیم که می‌توانند این موشک‌ها و پهپادها را با هزینه کمتر و قدرت بیشتر نابود کنند.

مقام‌های وزارت دفاع آمریکا با استناد به امنیت عملیاتی، انواع تسلیحات مورد استفاده یا بردی که پهپادها در آن رهگیری می‌شوند را تایید نمی‌کنند.

به گفته یکی از مقام‌های سابق نیروی دریایی آمریکا، یک ناوشکن می‌تواند از تفنگ 5 اینچی کشتی با گلوله‌های بادی استفاده کند که بر روی پهپادهای مشابه در بردهایی با نتایج مثبت آزمایش شده است. این یک گزینه کم هزینه است اما فقط می‌تواند به اهدافی در فاصله کمتر از 10 مایل دریایی برسد.

گزینه‌های کوتاه بردتر شامل موشک " Evolved Sea Sparrow" با برد کمتر از 5 مایل دریایی و هزینه 1.8 میلیون دلار در هر شلیک یا تفنگ کالیبر 20 میلیمتری " Close-In Weapons-System" است که می‌تواند در یک مایل دریایی هدف را بزند.

اما باز هم هرقدر که تسلیحات ارتش یمن به کشتی نزدیک شود خطر تاثیر گذاری آن بیشتر می‌شود.

کارشناسان همچنین خاطرنشان می‌کنند که ناوشکن‌ها در تعداد موشک‌هایی که می‌توانند پیش از نیاز به بازگشت به اسکله تسلیحاتی ایالات متحده برای بارگیری مجدد شلیک کنند، محدود هستند و هر کشتی می‌تواند تا 90 یا بیشتر موشک پرتاب کند. اما با وجود این تعداد ناوشکن در منطقه که حداقل چهار ناوشکن تا روز سه شنبه بوده، احتمالا و در آینده‌ای نزدیک، ظرفیت خشاب‌های گلوله‌ها مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

اما در عوض، کارشناسان تخمین می‌زنند که پهپادهای یکطرفه ارتش یمن تنها 2000 دلار هزینه دارند و این نشان دهنده تفاوت فاحش قیمت‌های موشک‌ها و پهپادهای ارتش یمن و نیروی دریایی آمریکاست.

"ساموئل بندت"، مشاور اندیشکده دولتی "مرکز تحلیل‌های نیروی دریایی آمریکا" می‌گوید: در حال حاضر، به نظر نمی‌رسد که ایالات متحده گزینه بهتری نسبت به چیزی که الان دارد، داشته باشد.

او به توانایی‌های وزارت دفاع آمریکا درباره اوکراین اشاره کرد چون کی‌یف می‌تواند پهپادهای روسی را سرنگون کند.

این تحلیلگر همچنین ادامه داد: بدیهی است که این یک حوزه متفاوت است؛ شلیک به پهپادهای ارتش یمن در دریا ممکن است یک کار متفاوت باشد، اما به نظر می‌رسد کاهش هزینه چنین دفاعی در دراز مدت ضروری است.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.