«من مقصر بودم»؛ جملهای که دیگر کسی نمیپذیرد / «بسکتبال بیستاره ایران» به کجا میرود؟
در حالی که حرف و حدیثهای زیادی درباره کادرفنی تیم ملی بسکتبال وجود دارد، روشی که فدراسیون در این موضوع در پیش گرفته بر ابهامات موجود دامن میزند.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، لیگ برتر بسکتبال ایران پس از کش و قوس فراوان و فصلی طولانی به پایان رسید و تیم شهرداری گرگان برای دومین سال متوالی، جام را بالای سر و به خانه برد.
تکیه مهران حاتمی، سرمربی تیم شهرداری در بازی چهارم فینال، کاملا به پری پتی و محمد جمشیدی بود. پتی 41 و جمشیدی 34 امتیاز در پیروزی 95 بر 88 شهرداری گرگان مقابل ذوب آهن کسب کردند. در واقع 79 درصد امتیازات گرگانیها توسط این دو ستاره کسب شد و هدف 88 درصد خطاهای بازیکنان تیم ذوب آهن نیز همین دو بازیکن بودند. بازیکن آمریکایی شهرداری هر 16 پرتاب آزاد خود را به امتیاز تبدیل کرد و جمشیدی هم 80 درصد در پرتابهای آزاد، موفق بود.
موردی که ذوب آهنیها در پایان بازی به آن اشاره داشتند تعداد بالای خطاهای اعلام شده روی جمشیدی و پتی بود. آنها معتقد بودند، کفه ترازوی قضاوت بازی فینال به دلیل اصفهانی بودن جواد داوری، رئیس فدراسیون بسکتبال، کمی به سمت گرگانیها، پایینتر بود تا انگ همشهری بودن رئیس و یکی از فینالیستها، متوجه فدراسیون نشود.
با پایان لیگ برتر، تمرکز فدراسیون به سمت تیم ملی رفته است. تیم ملی بسکتبال، پنجره سوم انتخابی جام جهانی 2023 را پیش رو دارد. شاگردان مصطفی هاشمی روز 10 تیر با قزاقستان و 13 تیر با سوریه رقابت میکنند. تیم ملی از 21 تیر تا 2 مرداد در آسیا کاپ حضور خواهد داشت.
داوری در پایان مجمع انتخاباتی فدراسیون بسکتبال که به پیروزی اش ختم شد از تقویت کادر فنی تیم ملی خبر داد و همین موضوع نشان میدهد که نتایج و عملکرد تیم ملی، علاوه بر عموم مردم، مورد رضایت مسئولان فدراسیون هم نیست. عدم شفافسازی رئیس فدراسیون در مورد نحوه تقویت کادر فنی، زمزمههای برکناری هاشمی را در پی داشت. داوری با تاخیر در انتخاب دبیر فدراسیون به مهمترین رکن اجرایی خود، نشان داده که عجلهای برای ایجاد تغییر ندارد و صبر، روش کار اوست.
به نظر نمیرسد مصطفی هاشمی نیز از شرایط خود و تیم ملی راضی باشد. او در نشستی خبری روز 8 اسفند 1401 پس از پیروزی تیمش مقابل سوریه در پنجره دوم انتخابی جام جهانی 2023 گفته بود: «ما در حال نابود کردن بسکتبال با دست خودمان هستیم. مردم در خیابان و ورزشکاران رشتههای دیگر از ما بد میگویند».
هاشمی همچنین در جریان لیگ برتر و زمانی که هنوز تیم مهرام حذف نشده بود، میگفت که بسکتبال ایران، ستاره ندارد. حال اینکه هاشمی با این بسکتبال معمولی و بدون ستاره که در تهران به قزاقستان، تیم 10 آسیا و 68 جهان باخته، در مسابقات پیشرو چه میخواهد بکند، مشخص نیست. کار یک مربی که به شاگردان خود اعتقادی ندارد، بسیار سخت خواهد بود و اذهان عمومی نیز دیگر پذیرای جمله «من مقصر بودم» از سوی هاشمی نیست. حامد حدادی، ارسلان کاظمی، محمد جمشیدی، سجاد مشایخی و آرمان زنگنه را قطعا میتوان در گروه ستارههای بسکتبال ایران جای داد. حتی مهدی کامرانی و صمد نیکخواه که پا به سن گذاشتهاند نیز در صورت ادامه حضور در تیم ملی میتوانند در حد یک ستاره برای ایران بازی کنند.
جواد داوری باید در فرصتی که تا شروع اردوهای تیم ملی باقی مانده، تکلیف دبیر و کادر فنی تیم ملی را مشخص کند تا بسکتبال ایران در صورت امکان با برنامه پیش برود و اگر پیشرفت نمیکند، حداقل ضرر کند. روش کنونی فدراسیون بسکتبال هیچ حاصلی ندارد جز افزایش ابهامات.
هاشمی: مردم و ورزشکاران دیگر رشتهها از ما بد میگویند / ناراحتم اما از چیزی نمیترسم!