موضع نابجای روسیه و سوءاستفاده خائنانه مدعیان اصلاحات
در روزهای اخیر موضع جدید مقامات روس درباره مسئله دالان سیونیک (موسوم به زنگزور)، این مسئله را به صدر اخبار بینالمللی و منطقهای کشورمان برگرداند.
به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: موضع وزیر امورخارجه روسیه، در تایید ضمنی احداث دالان سیونیک (کریدور زنگزور در ادبیات جمهوری آذربایجان) که منجر به تغییرات ژئوپلیتیک جدی در منطقه قفقاز جنوبی خواهد شد، با واکنش قاطع مقامات دولت جمهوری اسلامی ایران و بر حذر داشتن طرفین از هر تغییر ژئوپلیتیک در این منطقه همراه شد.
جدای از اینکه چه پیش زمینه و پشت پردهای منجر به موضع نابجا و غیرسازنده روسیه در موضوع دالان سیونیک شده است، و جدای از این موضوع که موضعگیری اخیر روسیه نباید به چالشی بزرگ در روابط دو کشور بیانجامد، رهبر معظم انقلاب و مسئولین عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران، بارها صراحتا طرفین دخیل در مسائل قفقاز را از هرگونه تغییر در مرزها و همچنین تحولات ژئوپلیتیک در این منطقه برحذر داشته و بازیگران دخیل در قفقاز را از واکنش ایران انذار دادند.
نکته حائز توجه در این میان این است که بلافاصله پس از انتشار مصاحبه سرگئی لاوروف و موضع وزارت امورخارجه روسیه، مدعیان اصلاحات در آستانه سفر پزشکیان به روسیه برای شرکت در نشست سران بریکس و در شرایطی که بر اساس شنیدهها توافق جامع میان ایران و روسیه در شرف امضا قرار دارد، با تکیه ویژه بر این مسئله سعی در سنگاندازی در مسیر روابط رو به رشد دو کشور دارند.
افراطیون مدعی اصلاحات که برای دفعات متعدد سرسپردگی و عاملیت خود برای دولتهای غربی را در کارنامه دارند، این بار نیز با کار ویژه ضربه به روابط ایران و قدرتهای غیر غربی همچون چین و روسیه سعی در ایجاد چالش در مسیر روابط ایران با دنیای غیر غربی و ایجاد چرخش در مسیر سیاست خارجی کشور به سمت غرب دارند، متاسفانه برخی از جریانات و افراد حاضر در دولت نیز با خرسندی از این خط رسانهای افراطیون مدعی اصلاحات، چنین اعتقاد و آرزویی را علیرغم سابقه برجام در ذهن خود دارند.
این عدم درک از اهمیت و اولویتگذاری میان مسائل در میان مدعیان اصلاحات، بیش از اینکه ناشی از غفلت آنان باشد، ظن سرسرپردگی و کلان پروژه جدید آنان برای نزدیکی بیقید و شرط به غرب را پس از تجربه ناکام برجام به ذهن متبادر میسازد.
در این میان نکته حائز اهمیت این است که روسیه به عنوان یکی از شرکا و کشورهایی که در سیاست خارجی ایران به عنوان دوست شناخته میشود، نباید با موضعگیریهای منفعتطلبانه و با هدف یارکشی از میان بازیگران ذرهبینی، مسیر توسعه روابط با کشورمان را دچار چالش کرده، با عدم درک اولویت مسائل در نظام بینالملل، به قیمت نزدیکی به برخی از کشورهای نوظهوری که جایگاه ویژهای در سطح نظام بینالملل ندارند، روند کلی اتحاد میان قدرتهای غیرغربی و تجدید نظرطلب را دچار چالش کند.
بدون شک، مشکل اصلی در مسئله اخیر درباره دالان سیونیک چه در سطح بینالملل و چه در سطح داخل، عدم درک اولویتها است.