میشل عون خواستار نشستی برای ترسیم مرزها با رژیم صهیونیستی شد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «میشل عون» رئیس جمهور لبنان، از «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان و «نجیب میقاتی» نخست وزیر موقت لبنان خواست تا درباره پرونده تعیین مرزهای دریایی نشستی را برای گفتگو بیشتر تشکیل دهند. به گزارش المنار، میشل عون از نبیهبری و نجیب میقاتی خواست تا در ساعت 11 صبح روز دوشنبه برای دیداری سه جانبه در کاخ ریاست جمهوری حضور داشته باشند. جلسه مشترک این...
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «میشل عون» رئیس جمهور لبنان، از «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان و «نجیب میقاتی» نخست وزیر موقت لبنان خواست تا درباره پرونده تعیین مرزهای دریایی نشستی را برای گفتگو بیشتر تشکیل دهند. به گزارش المنار، میشل عون از نبیهبری و نجیب میقاتی خواست تا در ساعت 11 صبح روز دوشنبه برای دیداری سه جانبه در کاخ ریاست جمهوری حضور داشته باشند. جلسه مشترک این مقامات لبنانی در حالی قرار است برگزار شود که «آموس هوکستاین» میانجی گر آمریکایی در پرونده مذاکرات غیرمستقیم ترسیم مرزهای آبی بین لبنان و فلسطین اشغالی، روز یکشنبه از طریق خاک یونان وارد بیروت پایتخت لبنان شد. گفتنی است که سفر آموس هوکشتاین مشاور ارشد وزارت خارجه آمریکا در امور امنیت انرژی که از او به عنوان میانجیگر گفتگوهای ترسیم مرزها بین لبنان و رژیم صهیونیستی یاد میشود، به بیروت پس از سفرهای او به پاریس، بروکسل و آتن برای بررسی امنیت انرژی اروپا، انجام میگیرد. این سفر در حالی انجام میشود که مقاومت لبنان همیشه درباره جانبداری طرف آمریکایی از رژیم صهیونیستی و خواستههای نامشروعش علیه حقوق آبی، نفتی و گازی لبنان هشدار داده و درباره صدق نیت واشنگتن در خصوص این پرونده ابراز تردید کرده است.
این در حالی است که «ولید فیاض» وزیر انرژی در دولت پیشبرد امور لبنان اعلام کرد که «آموس هوکستاین» پیشنهاد جدیدی به مقامات لبنانی داده و هوکستاین ادعا کرده که این طرح مثبت است. همچنین مسئول آمریکایی هرگونه شایعاتی مبنی بر حفاری مشترک بین لبنان و رژیم صهیونیستی را تکذیب کرد. منابع مسئول لبنانی نیز هشدار دادند که نباید نسبت به وعدههای آمریکا و میانجی آن در پرونده مناقشه مرزی امیدوار و خوشبین بود؛ چراکه روش مذاکره در این پرونده بارها آزموده شده و نتیجهای نداشته است، بنابراین میتوان گفت که در مرحله فعلی نیز آمریکاییها و صهیونیستها بهدنبال مانور دادن و خریدن زمان هستند؛ بهویژه در شرایطی که سید حسن نصرالله صراحتاً اسرائیلیها را تهدید به مقابله نظامی کرده است. بازخوانی دقیق همه تهدیدات دبیرکل حزبالله طی دوره اخیر نشان میدهد که او در واقع یک معادله زمانی دقیق برای پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی در مرزهای دریایی لبنان تعیین کرده است که مربوط به ماه سپتامبر است؛ یعنی زمانی که اسرائیل اعلام کرده است قصد دارد از میدان گازی کاریش واقع در منطقه مورد مناقشه با لبنان بهرهبرداری کند. اکنون نیز معادله زمانی دبیرکل حزبالله، آمریکاییها و متحدانشان را در برابر سناریوهای نامعلومی قرار داده است؛ بهطوری که یا تا زمان تعیینشده در ماه سپتامبر اسرائیل شروع به عقبنشینی از منطقه مورد مناقشه و پس دادن حقوق دریایی لبنان میکند یا اینکه صهیونیستها در برابر گزینهای نظامی قرار میگیرند. سید حسن نصرالله تأکید کرده است که در صورت وقوع هرجنگی اسرائیل یا در ابتدا یا میانه و یا پایان آن تسلیم خواهد شد و عقبنشینی و شکست این رژیم قطعی است.