سه‌شنبه 25 شهریور 1404

ناتو علیه ترامپ؛ تنش بر سر نفت بالا گرفت

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
ناتو علیه ترامپ؛ تنش بر سر نفت بالا گرفت

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، با درخواست توقف کامل خرید نفت روسیه از اعضای ناتو، تهدید به اعمال تحریم‌های سخت علیه مسکو کرده است. اما این درخواست با مقاومت کشورهایی مانند مجارستان، اسلواکی و ترکیه روبرو شده که وابستگی شدید به انرژی روسیه، آن‌ها را در برابر این فشار آسیب‌پذیر کرده است.

ترامپ در اظهاراتی در اوایل هفته اعلام کرد: «من آماده‌ام تحریم‌های سخت علیه روسیه اعمال کنم، اما تنها در صورتی که تمام اعضای ناتو با آن موافقت کنند یا خرید نفت از روسیه را متوقف کنند.» او افزود: «تعهد ناتو به پیروزی کمتر از صددرصد بوده و خرید نفت روسیه توسط برخی اعضا، موقعیت مذاکره و قدرت چانه‌زنی در برابر روسیه را تضعیف می‌کند. هر وقت آماده باشید، من هم آماده‌ام. فقط زمان را مشخص کنید.»

فشار بر چین؛ تعرفه‌های 50 تا 100 درصدی

ترامپ همچنین خواستار اعمال تعرفه‌های 50 تا 100 درصدی علیه چین برای توقف خرید نفت روسیه توسط این کشور شده است. او معتقد است این اقدام می‌تواند اهرم فشاری برای پایان دادن به جنگ اوکراین باشد، اما این پیشنهاد با چالش‌های جدی در میان اعضای ناتو روبرو شده است.

مخالفان سرسخت در ناتو؛ ترکیه، مجارستان و اسلواکی

برخی اعضای ناتو، از جمله ترکیه که از فوریه 2022 حدود 80 میلیارد دلار نفت خام از روسیه وارد کرده، در زمره بزرگ‌ترین خریداران انرژی این کشور هستند. در اروپا، مجارستان و اسلواکی صراحتاً با تحریم نفت روسیه مخالفت کرده‌اند. وزیر امور خارجه مجارستان اظهار داشت: «این تصمیمات مردم مجارستان و اسلواکی را در تنگنا قرار می‌دهد. بدون نفت و گاز روسیه، تأمین انرژی ایمن غیرممکن است.»

درخواست از اتحادیه اروپا؛ قطع کامل واردات انرژی روسیه

ترامپ از اتحادیه اروپا خواسته تا تمام واردات انرژی از روسیه را متوقف کند تا آمریکا بتواند فشار بیشتری بر مسکو برای دستیابی به توافق صلح با اوکراین وارد کند. این در حالی است که مجارستان و اسلواکی از استثناهای اتحادیه اروپا برای ادامه خرید نفت روسیه بهره می‌برند و ترکیه، خارج از این محدودیت‌ها، همچنان خریدار عمده باقی مانده است.

ناتو علیه ترامپ؛ تنش بر سر نفت بالا گرفت 2