ناسا آماده آزمایش نخستین «هواپیمای تمام برقی» میشود
تهران - ایرنا - سازمان ملی هوا فضای آمریکا «ناسا» اعلام کرد براساس پروژهای که با هدف توسعه هواپیماهای سازگار با محیط زیست در سال 2016 راه اندازی کرده، نخستین نسخه آزمایشی این نوع هواپیما را در ماه آینده میلادی رونمایی خواهد کرد.
به گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از تارنمای روزنامه ایندیپندنت، ناسا در حال آماده شدن برای آزمایش نخستین هواپیمای تمام برقی (X-57) است که می تواند صنعت هوانوردی را سبزتر، پاک تر و کم صداتر کند.
سوخت این هواپیما که برخلاف هواپیماهای معمول بنزین نیست و از طریق باتریهای حاوی لیتیوم تامین می شود، قرار است در ماه ژوئیه (تیرماه) نخستین پرواز آزمایشی خود را انجام دهد.
پروژه پرواز هواپیمای ایکس -57 در سال 2016 به امید توسعه هواپیماهای کارآمدتر و سازگار با محیط زیست راهاندازی شد. براساس گزارش سازمان بینالمللی هوانوردی مسافربری، صنعت هوانوردی نزدیک به دو درصد از انتشار گاز دی اکسید کربن را تشکیل میدهد. ناسا در توضیح این پروژه خاطرنشان کرده است که برخلاف بنزین خودرو، بنزین هوانوردی حاوی سرب است و عامل اصلی آلودگی سرب در محیط زیست بشمار می رود.
براساس اطلاعات ارائه شده از سوی ناسا، موتورهای الکتریکی این هواپیما توسط دو باتری لیتیوم یونی 400 پوندی که در کابین هواپیما نصب شده تغذیه می شوند. ناسا می گوید زمان و تلاش زیادی صرف کرده تا اطمینان یابد این باتری ها بیش از حد گرم نمی شوند و آتش نمی گیرند.
اگر هواپیمای ایکس -57 بتواند قابلیت پرواز تمام الکتریکی را بر فراز صحرای کالیفرنیا در نزدیکی مرکز تحقیقات پرواز آرمسترانگ ناسا به نمایش بگذارد، راه برای هواپیماهای الکترونیکی 40 درصد کارآمدتر از هواپیماهای امروزی هموارتر می شود. ضمن آنکه این هواپیما به دلیل حذف موتور احترقی پرواز کم صداتری دارند.