نامه نواب رئیس کمیسیونهای بهداشت و امنیت ملی مجلس به رئیس جمهور درباره قیمت دارو
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، عباس مقتدایی و سید جلیل میرمحمدی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و بهداشت مجلس، در نامهای به رئیس جمهور و معاون اول وی، نکاتی را درخصوص دارو متذکر شدند.
متن کامل نامه نواب رئیس کمیسیونهای امنیت ملی و بهداشت به رئیس جمهور و معاون اول به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر مخبر
معاون اول محترم رییس جمهور
باسلام و احترام،
به استحضار میرساند، هرگونه کوتاهی در پیش بینیهای لازم برای مواد اولیه، ماده موثره دارو و تجهیزات پزشکی مصرفی بیماران میتواند نگرانیهایی را در آینده پدید آورد. این درحالی است که به دنبال حذف ارز ترجیحی (4200 تومانی) در لایحه بودجه 1401 مصوب شده است که مابه التفاوت ریالی ارز ترجیحی و ارز آزاد در اختیار وزارتین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گیرد.
در این رابطه خواهشمند است با قید فوریت موارد ذیل را بررسی و به گونهای تدبیر نمایید که در کوتاه مدت و میان مدت التهابی در تهیه اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی مصرفی پدید نیاید و با انجام اقدامات مدبرانه و پیشگیرانه شاهد افزایش قیمتها نباشیم و سودجویان نتوانند آرامش عمومی جامعه را برهم زنند.
1) آیا از 15 بهمن 1400 ارز ترجیحی لازم برای تهیه و تامین ماده موثره، ماده اولیه و تجهیزات پزشکی مصرفی بیماران به سازمان غذا و دارو اختصاص یافته است؟
2) در صورت عدم اختصاص ارز آیا تدبیری برای پرداخت مابه التفاوت ریالی ارز ترجیحی و ارز آزاد جهت پرداخت یارانه دارو و تجهیزات پزشکی مصرفی بیماران به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اختصاص یافته است یا خیر؟
3) آیا ارز مورد نیاز واردکنندگان ماده موثره و ماده اولیه دارو در اختیار وارد کنندگان قرار گرفته است؟ در صورتی که این امر محقق نشده باشد، بدیهی است که سردرگمیها به بی نظمی و عدم تامین مایحتاج پزشکی و دارویی مردم منتهی میشود که انتظار از ساختار مدیریتی قوی آن است که در این جهت پیش بینی لازم را داشته باشد.
4) آیا تدبیری اندیشده شده است که صنایع تولیدی دارو بویژه صنایع تولیدی کوچک، تسهیلات بانکی لازم جهت تامین سرمایه درگردش را داشته باشند تا جلوی هرگونه بلاتکلیفی یا توقف روندهای تولیدی گرفته شود؟
5) آیا تدابیر لازم اندیشیده شده است که زمان و چگونگی شروع اجرای طرح، مردم و مجریان را دچار سردرگمی و بلاتکفیفی ننماید؟
6) بر اساس مسئولیت نظارتی نمایندگان مجلس این نکته را متذکر میشویم که احتمال آسیب پذیری حداقل 5 میلیون نفر افرادی که تحت پوشش هیچگونه بیمهای نیستند، وجود دارد لذا این حجم بالای آماری اقتضا میکند که بر اساس مصوبه لایحه بودجه 1401 در اسرع وقت با آزمون وسع نسبت به تحت پوشش بیمهای قرار گرفتن این افراد تدبیر و اقدام آنی انجام پذیرد، نکتهای که خلع آن هم اکنون واضح است و دستور جنابعالی برای اجرای قانون مورد انتظار جامعه میباشد.
7) باتوجه به اینکه تعداد قابل توجهی از داروهای مورد نیاز مردم مشمول پرداختهای بیمهای نیستند، آیا تدبیری برای افزایش فهرست این داروها برای شمولیت در پوشش بیمهای اندیشیده شده است؟ انتظار میرود این موضوع پراهمیت بویژه داروهای بیماران صعب العلاج و خاص مورد توجه ویژه قرار گیرد.
8) به نظر میرسد که زیرساختهای موردنیاز در سازمانهای بیمه گر جهت پرداخت یارانه دارو به بیماران باید هرچه زودتر کامل، تکمیل و بروزرسانی شود و هرگونه بی توجهی به این موضوع به سرمایه اجتماعی دولت که خوشبختانه رو به افزایش است، آسیب میرساند.
خواهشمند است باتوجه به اهمیت موضوعات یاد شده، دستور فرمایید با قید فوریت هریک از مفاد صدرالاشاره در جلساتی با حضور متولیان امر از جمله رئیس کل بانک مرکزی، وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزیر امور اقتصاد و دارایی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، روسای سازمانهای بیمه گر، رئیس سازمان غذا و دارو و سایر متولیان امر مورد رسیدگی قرار گرفته و گزارش اقدامات انجام گرفته به اینجانبان اعلام شود. از حسن توجه جنابعالی قدردانی مینماید.
تقویت ابعاد نظارتی و انجام بازرسیهای لازم برای کنترل دقیق بازار و جلوگیری از هرگونه اخلال توسط سوداگران و یا سوء استفاده کنندگان احتمالی ضرورتی است که باید درخصوص آن دستور ویژهای صادر فرمایید.
انتهای پیام /