نخستین شورای سیاستگذاری چهلمین جشنواره موسیقی فجر برگزار شد
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نادره رضایی معاون امور هنری در این نشست گفت: جشنواره موسیقی فجر، یک فرصت است و اگر خوب برگزار شود برای همه خوشایند است. شورای سیاستگذاری جشنواره یک نقطه امید است و میتواند با سیاستگذاری هدفمند، در میان جامعه ذائقه سازی کند. اگر به جشنواره موسیقی فجر، صرفا منوط به نتیجه نگاه کنیم میتوانیم از فرصتها به خوبی بهره بگیریم و در مسیر همراهی هنرمندان...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نادره رضایی معاون امور هنری در این نشست گفت: جشنواره موسیقی فجر، یک فرصت است و اگر خوب برگزار شود برای همه خوشایند است. شورای سیاستگذاری جشنواره یک نقطه امید است و میتواند با سیاستگذاری هدفمند، در میان جامعه ذائقه سازی کند. اگر به جشنواره موسیقی فجر، صرفا منوط به نتیجه نگاه کنیم میتوانیم از فرصتها به خوبی بهره بگیریم و در مسیر همراهی هنرمندان گام برداریم. اما همه اینها در صورتی است که بتوانیم احترامزداییهای پیشین را جبران کنیم و با احترام به بزرگان، به سراغشان برویم تا ما را همراهی کنند.
معاون امور هنری افزود: دبیرخانه دائمی میتواند بخش زیادی از مشکلات اجرایی را مرتفع کند. اگر از هر حوزهای در موسیقی یک نفر در شورای سیاستگذاری باشد با شناخت تنگناهای موجود در موسیقی و همچنین در جشنواره، فرصت خوبی برای ترمیم رفتارهای گذشته خواهیم داشت. ما نباید در هنر میراثی و ملی تنها بمانیم و در این شرایط دشوار باید به در خانه بزرگان برویم. در صورتی که این کار را نکنیم دبیر جشنواره مجبور است برای پر رنگ کردن جشنواره صرفا به سراغ موسیقی پاپ برود.
وی در ادامه با اشاره به عنوان وفاق ملی در فراخوان جشنواره گفت: با صرف گفتن و آوردن واژه، وفاق شکل نمیگیرد. وفاق در روش ما صورت میپذیرد. هنرمندان با حرفهای ما کاری ندارند و چشمشان به عمل و رفتار ما خواهد بود و منتظرند ببیند که ما چه کار میکنیم. امروز اگر بزرگی نمانده تا دست ما را بگیرد باید مسیر رفته را باز نگری کنیم و برای اصلاح آن رفتارها روشی تازه پیش بگیریم تا توافق سازی شکل بگیرد.
رضا مهدوی دبیر چهلمین جشنواره موسیقی فجر نیز با اشاره به بخشهای جشنواره و اینکه فراخوان ارسال شده و آثار به دبیرخانه میرسد گفت: دراین دوره سعی کردیم تا 20 درصد ارتقا بخشی داشته باشیم. چرا که جشنواره میتواند با برگزاری مسابقه و سیاستگذاری درست، خط آینده موسیقی را ترسیم کند. در دوره گذشته موسقی پاپ و نواحی به کمک جشنواره آمدند.
دبیر جشنواره موسیقی فجر افزود: جوانگرایی یکی از اهداف مهم در جشنواره موسیقی است و جوانهایی که به دنبال صحنه هستند در جشنواره میتوانند خودشان را نشان دهند. همچنین حضور بانوان در جشنواره نقطه امید است و ما میتوانیم با گسترش فضای جشنواره برای جوانان و بانوان فرصت مناسبی را در جشنواره موسیقی خلق کنیم.
مهدوی گفت: حلقههای گمشده جشنواره موسیقی فجر یکی تبلیغات مناسب است و دیگری حضور نهادهای دیگر. اگر نهادهای دیگر به میدان بیایند میتوانیم از امکانات آنها استفاده کنیم و از سوی دیگر بخشی از جامعه را نیز به سمت موسیقی سوق دهیم. ما الان به شدت دچار کمبود سالن هستیم و در این شرایط است که بودجه و کمکهای دیگر میتواند تعیینکننده باشد و با بالابردن رقم جوایز برگزیدگان انگیزه حضور را برای هنرمندان بیشتر کنیم.
اعضای دیگر شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی با اشاره به جوانگرایی و توجه به بانوان در جشنواره بر توجه به موسیقی ملی و اقوام تاکید کردند. آنها اعتقاد دارند که جشنواره فرصت مناسبی است تا دانشجویان حضور فعال داشته باشند و استعدادهای خودشان را در صحنه جشنواره به نمایش بگذارند.
اعضای شورای سیاستگذاری چهلمین جشنواره موسیقی فجر که در نخستین شورای سیاستگذاری حضور داشتند عبارتند از: وارطان ساهاکیان موسیقیدان و آهنگساز، حسن ریاحی چهره ماندگار موسیقی و آهنگساز، رضا مهدوی موسیقیشناس و موسیقیپژوه، احمد صدری پژوهشگر موسیقی نواحی، نوشین پاسدار آهنگساز، نوازنده و مدرس و امیرحسین سمیعی (مدیرکل دفتر موسیقی).
چهلیمن جشنواره موسیقی فجر در بهمن ماه سال جاری برگزار خواهد شد.