دوشنبه 3 دی 1403

نخستین واکنش ظریف به سقوط بشار اسد

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
نخستین واکنش ظریف به سقوط بشار اسد

اقتصادنیوز: ظریف گفت: کسانی که تصور می‌کنند با سقوط اسد ایران ضعیف شده، بر این پیش فرض غلط تکیه می‌کنند که مقاومت نیروی نیابتی ایران است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از جماران، محمدجواد ظریف معاون راهبردی رییس جمهور با اشاره به جدیدترین گفتگوی خود، در صفحه اینستاگرام شخصی اش نوشت:

عصر دیروز مصاحبه نسبتا مفصلی داشتم که در آن دیدگاه های شخصی خودم را پیرامون اوضاع سوریه، قدرت منطقه‌ای ایران، وفاق، دستاوردهای دکتر پزشکیان بزرگوار و وضعیت خودم بیان کردم.

خبر مرتبط الجولانی: سوریه شاهد نبردی دیگر نخواهد بود

اقتصادنیوز: سرکرده هیأت تحریر الشام اعلام کرد: سوریه شاهد نبردی دیگر نخواهد بود

این دیدگاه ها شخصی است.

محورهای مهم:

1- ایران کشور نیرومندی است که توانسته به دنیا ثابت کند که می‌تواند از خود دفاع کند.

2- این دستاورد بزرگ هزینه‌های سنگینی داشته که بی‌گمان همه آن ضروری نبوده و می شد با هزینه کمتری بدست بیاید. ولی این نقد، نباید ما را از اهمیت دستاورد بزرگ حفظ تمامیت ارضی ایران برای اولین بار در طول بیش از دو قرن غافل کند.

3- امروز نوبت ساختن بر روی این دستاور و برداشتن گام به پیش است. ما دیگر نیازی به نگرش تهدید محور نداریم و باید با هوشیاری نسبت با چالش‌ها، با نگاهی فرصت محور به مردم خود، ایرانیان خارج از کشور، منطقه و جهان، گام‌های بعدی را با خودباوری برای توسعه، رفاه و همکاری منطقه‌ای و جهانی برداریم.

4- کسانی که تصور می‌کنند با سقوط اسد ایران ضعیف شده است، بر این پیش فرض غلط تکیه می‌کنند که مقاومت نیروی نیابتی ایران است.

5- مقاومت نه به وسیله ایران ایجاد شده و نه تداوم آن وابسته به ایران است. دلیل مقاومت اشغال و آپارتاید اسرائیل است. مقاومت در برابر اشغال قبل از انقلاب وجود داشته است. ایران از این حرکت خودجوش مردمی حمایت می‌کند.

6- تاریخ نشان می‌دهد که مقاومت هیچگاه به عنوان نیروی نیابتی برای اهداف ایران و از سوی ایران اقدامی انجام نداده، بلکه اهداف ملی خود را دنبال کرده است. به عنوان دو نمونه از ده‌ها نمونه تاریخی، عملیات 7 اکتبر بدون اطلاع ایران انجام شد و وعده صادق یک و دو از خاک ایران انجام شد و نه توسط مقاومت.

7- علت سقوط اسد غرور وی از پیروزی بر مسلحین و کوتاهی از تبدیل پیروزی نظامی به یک توافق سیاسی برد برد و ایجاد حکومت فراگیر بود. ولی سرعت سقوط برای هیچ کس قابل پیش‌بینی نبود.

8- پیروزی‌های نظامی مقطعی است و تاریخ نشان می‌دهد که اگر به توافق سیاسی برد برد نیانجامد، می‌تواند آغازی برای شکست باشد. نمونه قره‌باغ مثال خوبی برای نمایاندن این واقعیت است.

9- شرایط سوریه کنونی ناپایدار و سیال است و تنها ایجاد یک دولت فراگیر که به همه مردم سوریه و مقدسات آنها احترام بگذارد می‌تواند به آرامش بیانجامد.

10- خطر داعش و تروریسم خطری است که هنوز وجود دارد و همه باید نسبت به آن حساس و هماهنگ باشند.

11- دکتر پزشکیان به وعده‌های خود در مورد فیلترینگ و حقوق بانوان پایبند است و با روش خود برای تحقق آن تلاش می‌کند.

12- وفاق تنها به معنی ایجاد همدلی در درون حاکمیت نیست، بلکه به معنی شنیدن صدای مردم است، شامل کسانی که در انتخابات شرکت نکردند........

اگر حوصله داشتید لطفا همه مصاحبه را در نشانی زیر ببینید.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
نخستین واکنش ظریف به سقوط بشار اسد 2