نرخ طلای 18 عیار و قیمت انواع ارز، دلار، سکه و طلا در بازار امروز 4 خرداد 99
نرخ ارز، سکه، طلای 18 عیار و دلار در بازار - قیمت طلا و سکه در بازار کاهش یافت و هر سکه تمام بهار آزادی طرح جدید 7 میلیون 580 هزار تومان قیمت خورد.
قیمتها در بازار ارز این روزها افزایشی است، اما افزایش تقاضا این بار نقشی در این رشد قیمت ایفا نمیکند و به گفته کارشناسان بازار در انتظار اصلاح و کاهش قیمتها است.
حدود دو سال پیش بود که در پی بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران، قیمت ارز صعودی شد و در مدت کوتاهی این افزایش قیمت، شیب بسیار تندی پیدا کرد.
یکی از مهمترین دلایل افزایش قیمت ارز در این مدت، فشار روانی بازگشت تحریمها علیه ایران و سرازیر شدن سرمایههای مردمی به سمت بازار ارز بود که با افزایش تقاضا، قیمت نیز افزایش یافت.
به تدریج با تغییر در سیاستهای پولی و ارزی بانک مرکزی، آرامش به بازار برگشت و قیمتها به تعادل رسید، به طوریکه قیمت دلار که بسیار بالا رفته بود، به حدود 11 هزار تومان کاهش یافت.
البته در ماههای بعد، قیمت دلار با شیب کمی افزایش یافت و در حدود قیمتی 13 هزار تومان ثابت شد و تا چند ماه تغییر قابل توجهی در بازار ارز ایجاد نشد.
در هفتههای اخیر اما بار دیگر قیمت ارز در حال افزایش است، اما نکته جالب اینجاست که این بار افزایش تقاضا دلیل افزایش قیمت ارز نیست، چراکه در حال حاضر سرمایه مردم بیش از بازار ارز، به سمت بازار سرمایه در حال حرکت است.
رشد خوب بورس در ماههای گذشته سبب شده تا بسیاری از مردم سرمایه خود را وارد این بازار کنند، هرچند که در حال حاضر بورس نیز در حال ریزش است، اما هنوز مردم در حال ورود به این بازار هستند.
عبدالناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی درباره افزایش قیمت دلار در این هفتهها گفته است که قیمتها در بازار ارز منطقی نیست و این بازار تحت تاثیر برخی اتفاقات به این شکل درآمده است.
تشدید فشار تحریمها، شیوع ویروس کرونا، کاهش شدید قیمت نفت و اختلال در عملکرد تجارت کشور، از جمله دلایل مهم این تغییر قیمتها در بازار ارز از سوی رئیسکل بانک مرکزی عنوان شده است.
البته همتی این را هم گفته که مرزها به تدریج در حال بازگشایی هستند و به این ترتیب، بخشی از مشکلات مربوط به تجارت حل شده و بازار نیز بهبود خواهد یافت.
با توجه به اینکه این بار سرمایههای مردمی و افزایش تقاضا دلیل رشد قیمت ارز نیست، در صورت تغییر اوضاع فعلی، بازار ارز نیز بار دیگر به آرامش رسیده و شاهد کاهش قیمتها خواهیم بود.
در عین حال باید توجه داشت که شیوع ویروس کرونا در ماههای اخیر، اقتصاد بسیاری از کشورها را با مشکل مواجه کرده و تحریمها علیه ایران نیز تاثیرات این ویروس را بر اقتصاد ایران دوچندان کرده است.
رئیسکل بانک مرکزی تاکید کرده که وضعیت کشور از نظر ذخایر ارزی بسیار مناسب و در دهه گذشته بیسابقه بوده است بنابراین میتوان امیدوار به اصلاح بازار ارز، پس از گذر از شرایط خاص فعلی بود.
*س_طلا چگونه رکورد زد؟_س* طرح جدید در هفته گذشته 8 درصد دیگر افزایش یافت و ضمن ثبت یک رکورد تاریخی سرانجام روی سطح 7 میلیون و 490 هزار تومان قرار گرفت. علت چیست و ادامه این روند چقدر محتمل است؟ سکه کار خود در هفته گذشته را با قیمت 6 میلیون و 490 هزار تومان آغاز کرد و با جهش 660 هزار تومانی طی سه صعود متوالی، در روز دوشنبه به سطح بیسابقه 7 میلیون و 600 هزار تومان دست یافت. تحرکات صعودی در بازار ارز تهران در کنار اوجگیری طلای جهانی به بالاترین سطح طی 8 سال اخیر زمینه رکوردشکنی قیمت در بازار داخلی طلا را فراهم کردند. حتی تعلیق معاملات گواهی سپرده سکه هم خللی در این مسیر نیفکند. البته محدودیتهای معاملاتی کمتر سکه در قیاس با دلار باعث شد تا سکه دو برابر دلار رشد کند و بازدهی خود را از ابتدای سال به 25 درصد برساند. *س_قیمت دلار و یورو در صرافی ملی_س* صرافی ملی قیمت دلار را برای شنبه سه خرداد بدون تغییر نسبت به روز گذشته 17 هزار 300 تومان اعلام کرد. این صرافیها دلار را از مردم با قیمت 17 هزار 200 تومان خریداری میکند. قیمت فروش یورو در صرافی ها تغییری نداشت و 18 هزار 800 تومان اعلام شد؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافیها 18 هزار 700 تومان قیمتگذاری شد. *س_نرخ دلار و یورو در صرافی ملی_س* نوع ارز نرخ خرید نرخ فروش یورو 187000 188000 دلار 172000 173000 *س_شکست دلاریها در برابر سکهبازان_س*بازدهی سکه یک بار دیگر از دلار پیشی گرفت تا بتوان از پیروزی سکهبازان بر بازیگران ارزی سخن گفت. روز پنجشنبه، هم قیمت دلار پایین آمد و هم قیمت سکه، ولی این افت به اندازهای نبود که تغییر چندانی در بازدهی هفتگی ایجاد کند. در اولین روز خردادماه، شاخص ارزی 140تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای 17 هزار و 690 تومان رسید. بهرغم این افت در مقیاس هفتگی، شاخص ارزی 7/ 4 درصد تقویت شد.
در مقیاس سالانه و ماهانه هم بازدهی دلار مثبت شد. با توجه به اینکه در آخرین روز اردیبهشت ماه، شاخص ارزی به بالاترین قیمت از اوایل مهر 97 رسید و روی عدد 17 هزار و 830 تومان قرار گرفت، میزان بازدهی ماهانه روی عدد 4/ 14 درصد ایستاد و در بازه سالانه نیز شاهد رشد 6/ 25 درصدی بود. با وجود چنین افزایشی، باز هم دلار در برابر سکه حرف زیادی برای گفتن نداشت، چرا که این فلز گرانبها رشد بسیار چشمگیری را در سه بازه هفتگی، ماهانه و سالانه کسب کرده است. سکه نیز مانند دلار روز پنجشنبه کاهشی شد و 30 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای 7 میلیون و 490 هزار تومان رسید.
با وجود این افت، سکه در هفته گذشته حدود 8 درصد رشد قیمت داشت. روز چهارشنبه هم این فلز گرانبها روی عدد 7 میلیون و 520 هزار تومان ایستاده بود تا میزان بازدهی ماهانهاش به 7/ 19 درصد برسد و میزان رشد سالانهاش به 6/ 57 درصد. مقایسه بازدهی سکه با دلار به خوبی نشان میدهد سرمایهگذاران بازار فلز گرانبهای داخلی سود بسیار مناسبتری را از خرید سکه در مقایسه با بازیگران ارزی به دست آوردهاند که اقدام به خرید دلار کردند.
یکی از مهمترین عواملی که موجب شده است، سکه در برابر دلار قدرت نمایی بیشتر از خود نشان دهد، مربوط به روند بازارهای جهانی است. طلای جهانی در یک سال و حتی یک ماه اخیر رشد خوبی داشته است و قیمت سکه به واسطه آن توان بیشتری برای رشد به دست آورده است. قیمت اونس طلا در 31 اردیبهشت 98 در نزدیکی کانال هزار و 300 دلاری قرار داشت و الان در حوالی مرز هزار و 750 دلاری نوسان میکند؛ قیمت طلا طی این یک سال بیش از 35 درصد تقویت شده و طبیعی است که قیمت سکه تمام بازار داخلی را نیز تحریک کند.