نصب اجباری دوربین در اتاق عملهای کشور به کجا رسید؟/ تصویر ابلاغیه جدید وزارت بهداشت
اواسط شهریور گذشته خبری درباره نصب دوربین در اتاق عملهای سراسر کشور خبرساز شد.
به گزارش خبرآنلاین،بر اساس این نامه که در جلسهای در تاریخ 8 شهریور با حضور نمایندگان دادستانی کل کشور، سازمان تعزیزات حکومتی و سازمان نظام پزشکی برگزار و مصوب شده، آمده بود: «کسب اطمینان از رعایت استانداردهای درمان در حیطه حضور نیروهای تخصصی، تجهیزات و.... و حمایت از حقوق گیرندگان خدمت بهجهت حضور مداوم و موثر پزشک معالج،در محلهای عمومی موجود در بخش اتاق عمل دوربینهای نظارتی نصب گردد.»
در این نامه تاکید شده بود که ظرف سه ماه آینده برای نصب دوربین در اتاق عملهای تحت پوشش دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور اقدام شود.
همزمان با انتشار این خبر اعتراضاتی به چنین تصمیمی گرفته شد، امیراحمد شجاعی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران نصب دوربین در اتاقهای عمل را نادرست دانست و به خبرآنلاین گفت: اینکه کیفیت کار در یک بخشی دچار مشکل است، توجیهی برای نظارت میتواند باشد؟ بیاییم فرض کنیم بهدلایل اخلاقی و یا حقوقی کیفیت کاری که در اتاق عمل انجام میشود، کامل و دقیق نیست، اما نصب دوربین بهعنوان ناظر چه کمکی میتواند بکند وقتی که نمیدانیم همین فیلمی که در حال ضبط است، چطور محافظت میشود.
حالا طی یک ابلاغیه جدید وزارت بهداشت باتاکید بر نصب دوربین در اتاق عملهای کشور در متن این بلاغیه تاکید کرده است: موضوع بخشنامه مذکور نصب دوربین در فضاهای عمومی بخش اتاق عمل مانند راهروها و مبادی ورودی و خروجی بوده و در فضاهای عمومی اختصاصی مانند سر تخت و یا در داخل اتاق جراحی مد نظر نیست. نصب دوربین باید به صورتی باشد که حریم خصوصی بیمار کاملا حفظ شود.
بیشتر بخوانید:
نصب دوربین در اتاق عمل اجباری شد / نظام پزشکی: گزارشهای نگرانکننده از حضور افراد غیرذیصلاح در اتاقعمل
4747
کد خبر 1679982