نصیری: نظر وزیر ورزش درباره هماهنگی فدراسیونها با مراجع بینالمللی فصلالخطاب است
رییس مویتای ایران گفت: با توجه به مصاحبه اخیر وزیر ورزش و جوانان که تاکید بر استقلال فدراسیونها و هماهنگی آنها با مراجع بین المللیشان داشت کلام وی را فصلالخطاب میدانیم.
جوادی نصیری، رییس مویتای در گفت وگو با میزان، در واکنش به اظهارنظر اخیر رئیس کمیته ملی المپیک گفت: جای تعجب است که قانونمداری و تبعیت از مفاد منشور المپیک، اساسنامههای بین المللی و ملی و حتی مفاد قانون ورزش کشور، بی قانونی تلقی میشود که باعث تاسف است.
وی تصریح کرد: در خصوص برخی افراد صحبت خاصی ندارم، زیرا همین که در طول چهارسال گذشته چند ورزش تعلیق و یا در آستانه تعلیق قرار گرفتند، مقامات عالیرتبه IOC عملا وقتی برای جلسه با مسئولان ورزش نگذاشتهاند، کمیته المپیک ایران برخلاف منشور المپیک همچنان زیرمجموعه وزارت ورزش است و اینکه بودجه کمیته از طریق وزارت ورزش باید پرداخت شود و به این ترتیب علیرغم اینکه کمیته ملی المپیک غیر دولتی و غیر انتفاعی است، ولی برای آب خوردن هم باید از وزارت ورزش اجازه بگیرد، خود بیانگر عملکرد آنها است.
عضو شورای ریاست ایفما با بیان اینکه برخی چگونه مدعی صیانت از استقلال کمیته میتوانند باشند در حالیکه استقلال عملکردی ورزشهای بین المللی را بی قانونی دانسته اند! در توضیح استقلال انجمنها و فدراسیونها گفت: منظور، عدم زیر مجموعه بودن در فدراسیونی دیگر است و اینکه هر ورزش معتبر بین المللی باید مطابق با قوانین و اساسنامههای بین المللی و ملی خود اداره شود و در سطح کلان، از هماهنگی با وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک برخوردار باشد.
سفیر عالی ورزش جهان همچنین در خصوص صحبتهای اخیر معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای نیز گفت: بر خلاف برخی اظهارنظرها، اتفاقا در تمامی دنیا فدراسیونها، انجمنها، اتحادیهها و سازمانهای متولی ورزشهای رسمی و تخصصی، غیر دولتی و غیر انتفاعی هستند و اشتباه در اینجاست که اصرار بر دولتی کردن ورزش باشد و اینکه بر خلاف قانون و عرف بین الملل، وزارت ورزش واژه فدراسیون را برای خود مصادره کند در حالیکه در هیچ کجای قانون ماده یا تبصرهای وجود ندارد که کاربرد واژه فدراسیون را در انحصار وزارت ورزش قرار دهد.
نصیری تصریح کرد: جای تعجب است مسئولی با سابقه 21 سال ریاست در فدراسیونی المپیکی به نحوی صحبت میکند که گویی نیاز است قوانین ورزش بین الملل برای وی به طور کامل تشریح شود و اگر بر آنچه گفته قائل است، پیشنهاد میشود تکواندو، کاراته، ووشو و... نیز در یکدیگر ادغام یا زیرمجموعه فدراسیون انجمنهای ورزشی فعالیت کنند در حالیکه ورزشهای معتبر بینالمللی مطابق با اساسنامه خود هر کدام باید از ساختار اجرایی و فنی جداگانهای برخوردار باشند که از آن به استقلال عملکردی تعبیر میکنیم.
رییس مویتای ایران خاطرنشان کرد: روسای فدراسیونها اعتبار خود را از مجمع میگیرند و پیشنهاد میکنم مسئولان ورزش قبل از هر اظهار نظری که نقض مفاد منشور المپیک، تضاد با قوانین بین المللی، قانون اساسی و اساسنامه فدراسیونهای ورزشی تلقی شود، حداقل یکبار قوانین و به ویژه اصول 26 و 44 قانون اساسی را مرور کنند و پس از آن مطمئنا نه تنها دیدگاهشان تغییر پیدا خواهد کرد، بلکه از روسای دو فدراسیون ساواته و مویتای نیز از بابت ایجاد موج نوین در مدیریت ورزش ایران، کسب وجهه و اعتبار بین المللی مضاعف برای ورزش ایران و اعتمادآفرینی در سطح بین المللی که بدون ریالی بار مالی و بودجه برای دولت، بارها پرچم کشور را به اهتزار درآورده و باعث نواخته شدن سرود ملی کشورمان در میادین معتبر بین المللی شده اند، تقدیر خواهند کرد.
نصیری تاکید کرد: قانونمداری در ابعاد ملی و بین المللی اساس کار ما است و شایسته است مسئولان ورزش کشور، دو نامه ارسالی این دو فدراسیون که در دبیرخانه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک به ثبت رسید را مطالعه کرده و سپس به اظهار نظر بپردازند، ضمن اینکه ساواته و مویتای در تمامی سالهای فعالیت بودجه دولتی دریافت نکرده اند و چنین درخواستی نیز ندارند.
وی یادآور شد: جای تعجب است در شرایطی که وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک بودجه، حق عضویت سالیانه و پاداش قهرمانان این ورزشها را پرداخت نکرده و کوچکترین امکانات و مزایایی به این دو ورزش نداده اند، حال چگونه برخی افراد از موضع طلبکارانه صحبت میکنند در حالیکه مدعیان واقعی، روسای این دو فدراسیون هستند.
رییس مویتای ایران در پایان گفت: با توجه به مصاحبه اخیر وزیر ورزش و جوانان که تاکید بر استقلال فدراسیونها و هماهنگی آنها با مراجع بین المللیشان و رعایت مفاد اساسنامه و آراء مجامع داشت، کلام وزیر ورزش را فصل الخطاب دانسته و از هر نوع همکاری با وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک در چارچوب قانون استقبال میکنیم.
- بیشتر بخوانید:
- تایید فعالیت موی تای به صورت مستقل