یک‌شنبه 4 آذر 1403

نقشه رتبه بندی رقابتی ترین اقتصادهای جهان در سال 2023

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
نقشه رتبه بندی رقابتی ترین اقتصادهای جهان در سال 2023

این رتبه بندی رقابتی ترین اقتصادهای جهان بخش های بزرگی از اروپا و همچنین آمریکای شمالی را پوشش می‌دهد، در حالی که در آمریکای جنوبی، آسیا و به ویژه آفریقا با تنها دو اقتصاد آفریقایی که در سال جاری ارزیابی شده‌اند، نقاط سفیدی باقی مانده است.

دانمارک، ایرلند و سوئیس در رتبه بندی رقابت پذیری جهانی امسال که روز گذشته 20 ژوئن 2023 توسط موسسه بین المللی توسعه مدیریت (IMD) منتشر شد، از میان 64 اقتصاد ارزیابی شده، به عنوان رقابت پذیرترین اقتصادهای جهان معرفی شدند.

دانمارک جایگاه خود در مقام اول این رده بندی که سال گذشته به آن دست یافته بود حفظ کرد، ایرلند با جهش قابل توجهی از رتبه یازدهم به مقام دوم رسید و سوئیس که طی دو سال اخیر هر سال یک پله سقوط کرده، با یک رتبه سقوط نسبت به سال 2022 و دو رتبه سقوط نسبت به سال 2021، جایگاه سوم را از آن خود کرد. هر سه این‌ها اقتصادهای کوچکی هستند که از دسترسی خود به بازارها و شرکای تجاری به خوبی استفاده می‌کنند.

همانطور که اینفوگرافیک فوق نشان می‌دهد، این رتبه بندی بخش های بزرگی از اروپا و همچنین آمریکای شمالی را پوشش می‌دهد، در حالی که در آمریکای جنوبی، آسیا و به ویژه آفریقا با تنها دو اقتصاد آفریقایی که در سال جاری ارزیابی شده‌اند، نقاط سفیدی باقی مانده است.

در 10 رتبه برتر سنگاپور با یک رتبه سقوط به جایگاه چهارم رسید، هلند یک پله صعود کرد و پنجم شد، تایوان و چین هر دو در رتبه ششم قرار گرفتند و هنگ کنگ از جایگاه پنجم به هفتم سقوط کرد. ایالات متحده یک پله صعود کرد و در رده نهم جای گرفت و امارات با دو پله صعود جایگاه دهم را از آن خود کرد.

ایالات متحده بزرگترین اقتصاد جهان از سال 1997 تا 2009 بدون وقفه در جایگاه اول این رتبه بندی قرار داشت و تا سال 2017 از جمع سه اقتصاد برتر جهان خارج نشد، از سال 2020 تا 2022 در رتبه دهم بود و امسال با یک پله صعود به جایگاه نهم رسید.

با وجود غیبت قابل توجه آلمان، فرانسه و بریتانیا، قدرت های اقتصادی اروپا، در بین 10 اقتصاد و حتی فراتر از آن، 20 اقتصاد برتر، این منطقه از جهان مانند سال های گذشته، در رتبه بندی رقابت پذیری اقتصادهای برتر جهان با کسب پنج جایگاه از 10 جایگاه برتر، همچنان تسلط خود را حفظ کرده و به علاوه، هر 3 رتبه برتر را به خود اختصاص داده است.

در حالی که آسیا نیز دارای سه اقتصاد در بین 10 اقتصاد برتر است، بزرگترین اقتصادهای آن چین، هند، ژاپن و کره جنوبی به طور قابل توجهی غایب هستند. در عوض این سنگاپور، تایوان و هنگ کنگ هستند که به بالاترین امتیازات در منطقه رسیده‌اند.

رتبه‌بندی رقابت پذیری جهانی امسال که توسط موسسه بین المللی توسعه مدیریت (IMD) منتشر شده است، 64 اقتصاد را بر اساس بیش از 300 شاخص در چهار دسته کلی ارزیابی می‌کند: عملکرد اقتصادی، کارایی دولت، کارایی تجاری و زیرساخت. این شاخص ها ترکیبی از داده های عینی است که دو سوم رتبه بندی نهایی را تشکیل می‌دهد و نتایج نظرسنجی که شامل یک سوم باقیمانده نتایج است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: رتبه اینترنت ایران چند است؟/ رتبه یک اینترنت موبایل در جهان متعلق به امارات است نوآورترین شرکت های جهان در سال 2023/ آمریکا همچنان در صدر و یک رکورد برای عربستان (+ نمودار) 10 شهر خوب و 10 شهر بد دنیا برای زندگی در سال 2023 تماشاخانه

ببینید چطور آرامگاه‌های 2000 ساله در خوزستان را غارت کردند؛ در سنگی یکی از آرامگاه‌ها چون سنگین بود نتوانستند بدزدند / بخشی از آرامگاه‌ها را تخریب کرده و سقف‌شان را شکسته‌اند (فیلم)

پرورش قورباغه در آسیا؛ مزه‌ای شبیه به مرغ دارد / کیلویی 2 دلار (فیلم)

فیلم های دیگر
نقشه رتبه بندی رقابتی ترین اقتصادهای جهان در سال 2023 2
نقشه رتبه بندی رقابتی ترین اقتصادهای جهان در سال 2023 3
نقشه رتبه بندی رقابتی ترین اقتصادهای جهان در سال 2023 4
نقشه رتبه بندی رقابتی ترین اقتصادهای جهان در سال 2023 5
نقشه رتبه بندی رقابتی ترین اقتصادهای جهان در سال 2023 6
نقشه رتبه بندی رقابتی ترین اقتصادهای جهان در سال 2023 7
نقشه رتبه بندی رقابتی ترین اقتصادهای جهان در سال 2023 8