نقشه های ترامپ برای ترور آرا انتخاباتی مهمترین رقیبش
اقتصادنیوز: باید مشاهده کرد که جو بایدن در صورت پیروزی در رقابتهای درون حزبی دموکراتها و راهیابی به دور نهایی انتخابات ریاست جمهوری 2020، چه واکنشی در برابر این هجمه های احتمالی ترامپ و همراهانش صورت خواهد داد!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نامه نیوز، معاون رئیس جمهور سابق آمریکا، فعلا روزهای خوبی را سپری می کند! پیروزی جو بایدن در انتخابات موسوم به سه شنبه بزرگ و حمایت نمایندگان ویژه حزب دموکرات از او، تا حدود زیادی خیال بایدن را در خصوص پیروزی در رقابتهای درون حزبی راحت ساخته است. با این حال، در صورتی که بایدن به دور نهایی رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 راه پیدا کند، با دو پرونده بزرگ دست و پنچه نرم خواهد کرد! دو پرونده ای که یکی از آنها "اوکراین گیت" و " دیگری "جنگ عراق" نام دارند! در حالی که بایدن مدعی ذکاوت و تسلط خود در حوزه سیاست خارجی آمریکاست، وی یکی از رای دهندگان دموکرات به جنگ عراق بوده است! به عبارت بهتر، بایدن از جمله سناتورهایی بوده است که از جنگ عراق در دوران ریاست جمهوری جرج واکر بوش حمایت کرده بود! جو بایدن در تجمع انتخاباتی هواداران خود در ایالت نیوهمپشایر مدعی شد که وی فریب جرج بوش رئیس جمهور اسبق آمریکا و اطرافیانش را در جریان جنگ عراق خورده است!
طی روزهای اخیر، رسانه های آمریکایی تمرکز مستقیمی بر حمایت بایدن از جنگ عراق کرده اند. صورت ماجرا از این قرار است که در سال 2002 زمانی که سنای آمریکا برای صدور مجوز حمله به عراق رأیگیری کرد، بایدن یکی از 29 عضو دموکرات سنا بود که به این قطعنامه رأی مثبت دادند. کمتر از یکسال بعد، جرج بوش با استناد به همین آرا، جنگ خانمانسوزی را در عراق آغاز کرد که تا به امروز، شاهد عواقب و آثار آن هستیم. هم اکنون در سال 2020 میلادی قرار داریم. اگرچه 18 سال از رای مثبت بایدن به جنگ عراق سپری شده است، اما مخالفان جنگ عراق معتقدند 29 سناتور دموکراتی که به راه اندازی این جنگ در کنگره رای مثبت داده اند، صلاحیت حضور در راس معادلات اجرایی آمریکا را ندارند. بایدن نگران تاثیرگذاری مباحث مطرح شده در خصوص حمایتش از جنگ عراق، بر میزان محبوبیت او در آمریکاست. این در حالیاست که پس از برگزاری مناظره های انتخاباتی در میان نامزدهای حزب دموکرات، محبوبیت بایدن حدود 10 درصد سقوط کرده و به 22 درصد رسیده است. در مقابل، محبوبیت کامالا هریس سناتور دموکرات از هشت درصد به 17 درصد رسیده و زنگ خطر را برای بایدن به صدا در آورده است.
نباید فراموش کرد که علاوه بر بایدن، هیلاری کلینتون نیز از جنگ عراق حمایت کرده بود. این مسئله نشان دهنده روحیه جنگ طلبی دموکراتهاست. از طرف دیگر، بایدن اصلی ترین بانی طرح تجزیه عراق بوده است. "تجزیه عراق" همچنان به هدف مبنایی ایالات متحده آمریکا در منطقه تبدیل شده است. این هدف خطرناک، توسط دو حزب اصلی آمریکا یعنی جمهوریخواه و دموکرات مورد توجه قرار داشته و دو رئیس جمهور فعلی وسابق آمریکا نسبت به تحقق آن اقدامات وقیحانه ای صورت داده اند. نکته قابل تامل اینکه واضع نظریه تجزیه عراق، جو بایدن معاون رئیس جمهور سابق ایالات متحده آمریکاست.
نکته قابل تامل اینکه باراک اوباما همواره در سخنان خود ادعا کرده بود که ایالات متحده از عراق خارج شده است اما شاهد تلاش تیم اوباما برای تجزیه رسمی عراق بودیم. بایدن همواره اعلام کرده است که ایجاد سه اقلیم شیعی - سنی و کردی راه حل بحران فعلی عراق است! بر این اساس جو بایدن در ژوئن سال 2013 خواستار برپایی اقلیم شیعی، سنی و کردی شده بود و راهکار بحران عراق را تبدیل آن به سه اقلیم دانسته بود. در این میان، کنگره ایالات متحده آمریکا در صدد است به هر نحو ممکن روند تجزیه عراق را تسریع کند. در این میان دو حزب اصلی آمریکا خطوط کلان و میانی و حتی کوتاه مدت مشترکی دارند. همین مسئله سبب شده است تا سناتورهای آمریکایی با همکاری بیشتری این پروسه خطرناک را پیگیری کنند.
پرونده دیگری که طرح آن برای بایدن دردسرساز می باشد، اوکراین گیت است! اگرچه دونالد ترامپ دردسر زیادی بابت این پرونده کشید و حتی کار وی به استیضاح در سنا رسید اما قطعا رئیس جمهور آمریکا از این پرونده در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 به ضرر بایدن استفاده خواهد کرد. در پرونده اوکراین گیت موضوع اصلی «هانتر بایدن» پسر جو بایدن است، وی به عضویت هیئت مدیره یک شرکت حفاری گاز طبیعی در اوکراین به نام «بوریسما» درآمده بود. شرکتی که پسر جو بایدن در سال 2014 در هیئت مدیره آن قرار داشت پس از چندی، تحت تحقیق و تفحص یکی از دادستانهای ارشد اوکراینی قرار گرفت. این دادستان ارشد اما از نظر چند نهاد بینالمللی نظیر بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول، خود به عنوان «عاملی فاسد» دیده میشد و با فشار آنها و چند قدرت غربی از کار برکنار شد. به نوشته رسانهها، «جو بایدن» نیز برای برکناری این دادستان، به مقامهای اوکراینی زنگ زده و آنها را تحت فشار گذاشته است. بایدن گفته بود: «اگر دادستان برکنار نشود، آمریکا وام یک میلیارد دلاری خود به کیف را متوقف خواهد کرد».
در مکالمه تلفنی فاش شده رئیسجمهور آمریکا از همتای اوکراینی خود خواسته، پرونده قضایی علیه هلدینگ «بریسما» را که «هانتر بایدن» عضو هیئت مدیره آن است را پیش ببرد، تا شاید بتواند ترامپ تا از طریق مفسد نشان دادن فرزند بایدن، شخص بایدن را هم بیاعتبار کرده و شانس او برای پیروزی در انتخابات را کاهش دهد. در هر حال، اوکراین گیت تنها پاشنه آشیل ترامپ در انتخابات آتی محسوب نمی شود! قطعا جو بایدن نیز بابت این پرونده باید به افکار عمومی آمریکا پاسخگو باشد. اساسا یکی از دلایلی که محبوبیت بایدن طی ماههای گذشته در میان دموکراتها حالت نزولی پیدا کرد، همین ماجرای اوکراین گیت بود. این کاهش محبوبیت به اندازه ای جدی بود که منجر به شکست سنگین بایدن در رقابتهای انتخابات درون حزبی اولیه دموکراتها در ایالات آیووا، نیوهمپشایر و نوادا شد.
در نهایت اینکه ترامپ سعی دارد به صورت مستقیم یا غیر مستقیم، دو موضوع رای مثبت بایدن به جنگ عراق در دوران ریاست جمهوری بوش پسر و ماجرای اوکراین گیت را در فضای رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 مطرح کند. البته باید مشاهده کرد که جو بایدن در صورت پیروزی در رقابتهای درون حزبی دموکراتها و راهیابی به دور نهایی انتخابات ریاست جمهوری 2020، چه واکنشی در برابر این هجمه های احتمالی ترامپ و همراهانش صورت خواهد داد!
این مطلب برایم مفید است بلی 1 نفر این پست را پسندیده اند