چهارشنبه 3 بهمن 1403

نقش تغذیه در زمان قبل و بعد از تزریق واکسن کووید 19 چیست؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
نقش تغذیه در زمان قبل و بعد از تزریق واکسن کووید 19 چیست؟

امین امینی مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کردستان از نقش تغذیه سالم در زمان واکسیناسیون علیه ویروس کرونا خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ امین امینی مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کردستان در گفتگو با خبرنگار کردتودی، اظهار داشت: در زمان تزریق واکسن علیه ویروس کرونا نیازی به رژیم غذایی خاصی نیست. اما لازم است با مواد غذایی و نکاتی که به سلامت و افزایش کارایی قدرت و سیستم ایمنی بدن در زمان واکسیناسیون کمک می کند آشنایی کاملی داشته باشید، چرا که عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون را به حداقل می رساند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

وی در مورد نکات تغذیه قبل از واکسیناسیون علیه ویروس کووید 19 افزود: ضرورت دارد قبل از واکسیناسیون، غذای سبک یا میان وعده ساده مصرف شود. این موضوع به ویژه در مورد افرادی که ترس از آمپول زدن دارند باید رعایت شود. امینی در ادامه اذعان کرد: شب قبل از واکسیناسیون خواب خوب و راحتی داشته باشید و بهداشت خواب را رعایت کنید. خواب کافی و آرام یکی از رازهای سلامت و طول عمر انسان همراه با زندگی با نشاط است و نقش مهمی در آماده سازی سیستم ایمنی بدن و تقویت آن ایفا می کند. چرا که خواب مناسب، آرام و پیوسته به دفع مواد زاید از بدن کمک می کند. بنابراین از کار کردن با هرگونه دستگاه الکترونیکی همچون گوشی همراه، کامپیوتر و تماشای طولانی مدت تلویزیون یک ساعت قبل از خواب تا حد امکان پرهیز کنید. مدید گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کردستان متقاضیان واکسن کرونا داروهای معمول خود را طبق برنامه مصرف کنند و ازز مصرف مسکن ها و ضد دردها قبل از واکسیناسیون خودداری شودتا بالاترین سطح فعال بودن سسیستم ایمنی خود را در مواجهه با اشکال مختلف واکسن داشته باشد. وی در مورد تغذیه قبل و بعد از واکسیناسیون گفت: مواد غذایی ضد التهاب و رعایت طولانی مدت یک رژیم غذایی سالم، پاسخ ایمنی بدن را بهبود می بخشد و به ما کمک می کند تا بهتر با عفونت ها مبارزه کنیم و پاسخ ایمنی به واکسیناسیون را تقویت کنیم. ینی در ادامه تصریح کرد: مصرف بیشتر غذاهای تازه و طبیعی مانند میوه ها، سبزیجات، ماهی های چرب، آجیل و مغز دانه ها به کارکرد بهتر سیستم ایمنی بدن کمک می کند زیرا التهاب کمتری در بدن ایجاد می کند. چرا که این نوع مواد غذایی ضد التهاب پس از تزریق واکسن می تواند کمک کننده باشد. به طور مثال زردچوبه ادویه ای است که خاصیت ضد التهابی دارد و می توان به غذا اضافه کرد و یا به روشهای دیگر مصرف کرد. ماهی نوعی غذای ضد التهاب محسوب می شود. ماهی آزاد، ساردین، شاه ماهی و روغن ماهی بیشترین امگا 3 را بعنوان عامل ضد التهابی دارند. آجیل، بادام، گردو و روغن زیتون فرا بکر نیز از مواد غذایی ضد التهاب محسوب می شوند. وی در مورد مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی اظهار داشت: مصرف موادمغذی حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی بویژه زینک، ویتامین A، ویتامین D و ویتامین C به سیستم ایمنی بدن کمک می کند. همچنین این به آن معنی نیست که مصرف مکمل ها سبب عملکرد بهتر واکسن می شود. منابع غذایی ریز مغذی ها عبارتند از انواع میوه و سبزی تازه فصل، لبنیات، تخم مرغ، غلات سبوس دار، گوشت بدون چربی، ماهی های چرب، مرغ، آجیل و مغزدانه ها است. امینی در مورد نقش آب و مایعات فراوان در زمان قبل و بعد از تزریق واکسن کووید 19 گفت: تامین آب بدن به میزان کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید - 19 بسیار مهم است. مصرف مایعات کافی نه تنها سبب عملکرد بهتر بدن در شرایط جدید واکسیناسیون می شود، بلکه سبب می شود از افت فشار افرادی که معمولا ترس از آمپول و یا واکسن دارند نیز جلوگیری کند. افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی عروقی، فشار خون بالا یا بیماری های ریوی هستند در خصوص میزان مصرف مایعات باید با پزشک خود مشورت کنند. مواد غذایی آبدار مانند میوه ها، سبزیجات، انواع سوپ و آبگوشت علاوه برکمک به تامین آب بدن، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کنند. همچنین در صورت ایجاد تب بعد از واکسیناسیون، توصیه می شود مایعات به میزان فراوان مصرف شود. انتهای پیام /