نقص حوزه «پیشگیری» در قانون جدید مدیریت بحران
یک نماینده مجلس با تاکید مدیریت بحران در پایتخت را با اهمیت و شرایط ویژه و نیازمند یک متولی فعال دانست و گفت: از این رو قانون جدید مدیریت بحران دارای نقایص جدی به ویژه در بخش پیشگیری است.
یک نماینده مجلس با تاکید مدیریت بحران در پایتخت را با اهمیت و شرایط ویژه و نیازمند یک متولی فعال دانست و گفت: از این رو قانون جدید مدیریت بحران دارای نقایص جدی به ویژه در بخش پیشگیری است.
فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با مهر، با بیان اینکه قانون جدید مدیریت بحران دارای نقایص جدی به ویژه در بخش پیشگیری است، گفت: اینکه وزیر کشور با تعدد مسئولیتهایش، مسئولیت مدیریت بحران در پایتخت را نیز بر عهده داشته باشد از دید بنده یک نقص جدی است که باید برطرف شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بدون شک موضوع حساس مدیریت بحران در پایتخت با اهمیت و شرایط ویژه ای که دارد باید یک متولی همواره فعال همانند شهرداری داشته باشد تا بتواند با سازمانی مستقل حوزههای علمی و فنی متعدد و البته دانشگاهها را به ویژه در بخش پیشگیری دخیل کند.
وی با اشاره به اینکه دستگاههای مسئول از جمله وزارت کشور باید با مردم در مورد زلزله احتمالی تهران صادقانه سخن بگویند، گفت: همه بر این موضوع که تهران با شرایط خاص و ویژه ای که دارد، بر روی گسلهای متعدد واقع شده است، اذعان دارند و حتی برآورد تلفات و خسارتهای احتمالی در سالهای متعدد نیز عنوان شده است.
مالکی با اشاره به اینکه خدمات رسانی به تهران با توجه به حجم بافت فرسوده و تراکم جمعیت آن هنگام وقوع بحران امری بعید است، گفت: از این رو دستگاههای مسئول باید در خصوص مشکلات موجود و نیز راه حل های ممکن با مردم صادقانه سخن بگویند زیرا تنها با حضور مردم و همکاری جمعی است که میتوان در صورت وقوع انواع بحرانها از جمله زلزله، نسبت به خدمات رسانی و نجات جان بخش عمدهای از شهروندانی که دچار آسیب شدهاند، امید داشت.
وی تاکید کرد: نمیتوان نقش همکاری و هماهنگیهای بین سازمانی را در کاهش تلفات و خسارات زلزله احتمالی تهران انکار کرد لذا با توجه به نقش انگار ناپذیر «مشارکت» در اقدامات پیشگیرانه و مقابلهای، وزارت کشور به عنوان متولی حوزه بحران در کشور باید فرآیند تصمیم گیری واحد و هماهنگی را در پایتخت پیش از وقوع بحران محقق کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه ژاپن به عنوان کشوری که بیشترین حجم زلزله را در جهان دارد با تکیه بر علم و تکنولوژی توانسته با این پدیده طبیعی کنار بیاید، گفت: این در حالی است که همچنان بسیاری از ساخت و سازها در کشور ما به روش سنتی یا بدون در نظر گرفتن گسلهایی که در زیر زمین پایتخت جای دارند، ساخته میشود. لذا میتوان گفت تنها با تکیه بر اقدامات پیشگیرانه و مشارکت در تمام سطوح است که میتوان نسبت به خدمات رسانی مناسب هنگام وقوع زلزله احتمالی در تهران، امید داشت.