نمایشنامه «فراز طوفان» منتشر شد /«انبار کتاب های جادویی» روی آنتن میرود
تئاتر و عرصه هنرهای نمایشی از ابتدای تیر ماه سال جاری و بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی بار دیگر آغاز به کار کرد، هر چند بسیاری در ابتدا مخالف بازگشایی زودهنگام سالنهای نمایش بودند، اما تماشاخانههای تئاتر مکلف شدند تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی میزبان مخاطبان باشند.
خبرگزاری میزان - تئاتر و عرصه هنرهای نمایشی از ابتدای تیر ماه سال جاری و بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی بار دیگر آغاز به کار کرد، هر چند بسیاری در ابتدا مخالف بازگشایی زودهنگام سالنهای نمایش بودند اما تماشاخانههای تئاتر مکلف شدند تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی میزبان مخاطبان باشند.
در این میان بسیاری از کارگردانان مطرح تئاتر از اجرا سر باز زدند، بسیاری از اجراهای مطرح و برخی دیگر از اجراهایی که از حضور بازیگران چهره و سلبریتیها بهره میبردند ادامه کار خود را به بعد از پایان بیماری کرونا منتقل کردند اما در این میان برخی از کارگردانان جوان فرصت را غنیمت شمرده و آثار خود را روی صحنه بردند.
دلیل حضور برخی جوانان در عرصه تئاتر بیشتر این بود که شاید آنها در زمان عادی و طبیعی این هنر هیچگاه امکان دسترسی به برخی سالنهای تئاتر را نداشتند اما با شیوع بیماری کرونا و خالی ماندن بسیاری از تماشاخانهها می توانستند در سالنهایی که برایشان آرزو شده بود اجرا داشته باشند.
حال خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان به آخرین خبرها از عرصه هنرهای نمایشی در شرایط کنونی کرونایی پرداخته است که در ادامه خواهید خواند:
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید
برگزیدگان جشنواره مجازی تئاتر عروسکی دانشجویان مشخص شد
آیین اختتامیه اولین دوره از جشنواره بین المللی مجازی تئاتر عروسکی دانشجویان یک شنبه شب 26 مرداد ماه با خوانش بیانیه هیات داوران از سوی بهروز غریب پور رئیس هیئت داوران و با حضور ددی پودامجی رئیس یونیمای جهانی و اساتید و نمایشگران عروسکی ایران و جهان برگزار شد.
یانیه هیئت داوران اولین دوره جشنواره بین المللی مجازی تئاتر عروسکی دانشجویان، نوشته و قرات شده از سوی استاد بهروز غریب پور، رئیس هیئت داوران این دوره از جشنواره به شرح ذیل است:
نخستین دوره جشنواره بین المللی مجازی تئاتر عروسکی دانشجویی، همچون شمعی در ظلمات، آوایی در سکوت و نیم خیزی برای برپا ایستادن است. این حرک از آن رو ارزش بیشتری پیدا میکند که در اوج ناامیدی ها توسط دانشجویان راه اندازی شده و استادان دانشگاه آنان را یاری داده اند؛ بی تردید دوره های آتی این جشنواره در آینده بسیار پربار تر از این دوره خواهند بود زیرا که فرصت و زمان تولید و زمان برسی آثار بیشتر و تجربه عناصر موثر در برگذاری ان بیش از پیش خواهد بود، اما فضل تقدم این نخستین حرکت و نخستین گام همواره بر سایر دوره ها سایه خواهند افکند، زیرا که برامده از دورانی ایست که تصور مرگ هنر یا کم فروغ شدن آن فراگیر بود و چنین تصور میشد که تالار های نمایش بسته و چراغ های آن خاموش پس دست و دل اهلنمایش به کار نمیرود.
از این رو باعث افتخار اعضای گروه داوران است که در این حرکت ارزشمند، همدوش نیرو های جوان، پرچم امید را برافراشته، و بی هراس از نغمه های همیشه یاس آلود و خوشبختانه همیشه محکوم به شکست به کار خود ادامه دادیم؛ در ضمن باور داریم که هر هنرمندی که در این جشنواره شرکت کرده است، از نظر ما برنده است زیرا که ناامیدی را شکست داده است و به رغم داوری درمورد بهترین ها، ایمان داریم که همه شرکت کنندگان در ادوار آینده ی جشنواره با آثاری شایسته تر حضور خواهند یافت و آگاه اند که برای هنرمندان داوری زمان و داوری مخاطبان برتر از هر نوع داوری دیگری بوده و خواهد بود و مطرح نشدن در میان برندگان این جشنواره را به مثابه پایان ارزیابی نخواهد کرد زیرا که عرصه هر نوع فعالیتی سر شار از افت و خیز و فراز و فرود بوده و هست و دلبستن به موفقیت یا دلشکستن از عدم موفقیت تنها احساسی موقت است؛ و کسی که در شرایط کرونا برپا ایستاده است، راز موفقیت را کشف کرده است.
نمایشنامه «فراز طوفان» منتشر شد
نمایشنامه «فراز طوفان» نوشته فلوریان زلر و ترجمه حسن جنت مکان نویسنده و کارگردان تئاتر برای اولین بار توسط انتشارات پیام چارسو به چاپ رسید.
زلر نمایشنامهنویس چهل و یک سالهی فرانسوی است. او در سال 2004 به خاطر رمان «افسون شیطان» برندهی جایزهی معتبر پریکس اینترالی شد. او همچنین به خاطر نمایشنامههایش چند جایزهی دیگر هم برده است. بنابر نظر تایمز: «او هیجانانگیزترین نمایشنامهنویس عصر ماست».
او اولین رمانش به نام «برف مصنوعی» را در بیست و دو سالگی نوشت. اما این سومین رمانش «افسون شیطان» بود که جایگاهی بزرگ در ادبیات برای او دست و پا کرد. این رمان که ارتباط غرب را با اسلام کندوکاو میکند، جنجال زیادی به پا کرد. این کتاب نامزد جایزه گنکور شد.
نمایشنامهی کمدی او به نام «حقیقت» اجراهای خود را در سال 2017 در وست اند لندن آغاز کرد و نامزد بهترین کمدی سال در جایزهی اولیویه شد. او تاکنون پنج رمان و بیش از دوازده نمایشنامه نوشته است.
نمایشنامهی «فراز طوفان» یازدهمین نمایشنامهی فلورین زلر است که در سال 2016 نگارش یافت و اولین بار در سپتامبر 2018 در تئاتر ریچموند به عنوان بخشی از تور تئاتر بریتانیا اجرا شد. این نمایشنامه داستان زوجی مسن را روایت میکند که به پنجاه سال زندگی مشترک خود نظر میکنند و در مییابند که رابطهشان آنطور که انتظار داشتند، رضایتبخش و کامل نبوده است. پس از تور کوتاه تئاتر بریتانیا این اجرا به تئاتر وایندهام در وستاند رفت و سپس در سپتامبر 2019 اجراهایش را در برادوی پی گرفت. کارگردان این اجراها جاناتان کنت و بازیگران نقشهای اصلی آن نیز جاناتان پرایس و آیلین اتکینز بودند.
این نمایشنامه توسط حسن جنتمکان از نویسندگان و کارگردانان تئاتر ایران ترجمه شده و برای اولین بار توسط انتشارات پیام چارسو به چاپ رسیده است. برای تهیهی این کتاب میتوانید به کتابفروشیهای سراسر کشور مراجعه کنید.
امید خاکپور دبیر جشنواره استانی آذربایجانغربی شد
امید خاکپور رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان آذربایجانغربی به عنوان دبیر سی و دومین جشنواره تئاتر استان معرفی شد.
پس از برگزاری نخستین جلسهی شورای سیاستگزاری جشنواره تئاتر استان طی حکمی از طرف دکتر ناصر خدایاری مدیر کل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجانغربی امید خاکپور رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان را به سمت دبیر سی و دومین جشنواره تئاتر استان آذربایجانغربی معرفی کرد.
نظر به مشکلات پیش آمده به واسطه شیوع بیماری کرونا؛ جشنواره استانی در سال 1399 با شرایط متفاوتتر نسبت به سالهای گذشته با توجه به شیوهنامهها و دستور العملهای معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل هنرهای نمایشی ایران و با هماهنگی ستاد مقابله با بیماری کرونا برگزار خواهد شد.
مرد ماهیگیر و دیو در «انبار کتاب های جادویی» به آنتن میرود
این هفته داستان «مرد ماهیگیر و دیو» از قصه های هزار و یک شب از مجموعه رادیویی «انبار کتاب های جادویی» رادیو نمایش شنیده می شود.
سمیرا شکوهی نویسنده این مجموعه رادیویی ضمن اعلام این مطلب افزود این قصهها با تغییراتی همراه است که باعث غافلگیر شدن شنونده میشود.
شکوهی در ادامه خاطر نشان کرد: مجموعه رادیویی «انبار کتابهای جادویی» داستان کیان و آلما دو خواهر و برادر جوان است که به اتفاق پدرومادرشان تازه به یک مجتمع مسکونی نقل مکان کرده اند. خواهر و برادر طی کنجکاویهای خود در محل انباریهای مجتمع، وارد انباری میشوند که در آن نیمه باز بوده و ظاهرأ سالهاست از آن استفاده نشده است و گمان میکنند انبار واحد مسکونی خودشان است بنابراین داخل آن میشوند و انبار را مملو از کتاب مییابند، آلما که بشدت به کتاب خواندن علاقه دارد کتابی را بر میدارد و به اتفاق کیان مشغول خواندن آن میشود که به یکباره هر دو وارد قصه میشوند و طی ماجراهایی گاه فانتزی و گاه طنز سرنوشت شخصیتهای داستان را گاه تغییر میدهند.
وی ادامه داد: کتابهایی که این دوخواهر به درون آنها سفر میکنند از معروفترین آثار ادبی ایران و جهان میباشد و هدف از این طرح تشویق شنوندگان به کتابخوانی است.
این نویسنده درپایان تأکید کرد: عقیده دارم سیر و سفر در دنیای کتابها و تصور و تخیل کردن ماجراهایشان شاید یکی از لذت بخشترین اتفاقات باشد.
مجموعه رادیویی «انبار کتابهای جادویی» با کارگردانی رضا عمرانی و بهرام ابراهیمی، تهیه کنندگی فرشاد آذرنیا، افکتوری نازنین حسن پور و با هنرمندی بازیگران اداره کل هنرهای نمایشی رادیو تا پایان فصل پاییز در روزهای پنجشنبه و جمعهی هر هفته ساعت 22 از شبکهی رادیویی نمایش پخش میشود.
فراخوان جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری اصلاح شد
فراخوان سی ودومین جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری به دلیل مشکلات پیش آمده به واسطه شیوع بیماری کرونا اصلاحیه خورد.
پیرو انتشار فراخوان سی و دومین دوره جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری در فروردین ماه 1399 و نظر به مشکلات پیش آمده به واسطه شیوع ویروس کرونا و تاثیرات اساسی آن بر روند فعالیتهای اجتماعی از جمله تولید و اجرای آثار نمایشی در استان و نظر به اعلام اداره کل هنرهای نمایشی، دبیرخانه جشنواره تئاتر استان موارد زیر را به استحضار هنرمندان گرامی میرساند:
- جشنواره تئاتر استانی به عنوان مهمترین رویداد هنرهای نمایشی استان همواره مورد تاکید اداره کل هنرهای نمایشی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و انجمن هنرهای نمایشی استان میباشد.
- با توجه به اصل صیانت از سلامت هنرمندان و مخطبان هنر نمایش، ستاد برگزاری جشنواره ملزم خواهد بود تا تمام بیش بینیها و اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه در تمامی بخشها و مراحل برگزاری جشنواره را مد نظر قرار دهد.
- نظر به مناسب نبودن شرایط فعلی جهت اجرای عمومی، نمایشهای حاضر در جشنواره میتوانند اجرای عمومی آثار خود را در اولین فرصت مناسب پس از برگزاری جشنواره انجام دهند. (بدیهی است تعهدات لازم در این خصوص از کارگردان اثر دریافت خواهد شد.)
- ستاد برگزاری جشنواره در نظر دارد جهت برگزاری جشنواره و در راستای بهره مندی هرچه بیشتر مخاطبان هنرهای نمایشی از آثار حاضر در این جشنواره، استفادههای لازم از امکانات و ظرفیت فضای مجازی را به عمل آورد.
- دبیرخانه جشنواره به گروههای راه یافته به جشنواره بر اساس شرایط گروه، تا سقف 40 میلیون ریال معادل 4 میلیون تومان کمک هزینه پرداخت خواهد نمود.
با توجه به تغییرات ایجاد شده و لزوم برنامه ریزیهای لازم جهت برگزاری جشنواره، بدینوسیله از کلیه کارگردانهایی که قصد شرکت در سی و دومین دوره جشنواره تئاتر استان را دارند خواهشمند است مدارک و درخواست خود را تا پایان وقت اداری روز دوشنبه 10 شهریور 1399 به دبیر خانه جشنواره به آدرس: شهرکرد - تقاطع بلوار آیت ا... کاشانی و بلوار فارابی - اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان - دبیرخانه دائمی جشنواره تئاتر استان، ارسال نمایند.