نمایش باشکوه بندگی در مراسم عرفه آستان ثامن الحجج (ع)
مشهد - ایرنا - زائران و مجاوران بارگاه منور حضرت امام رضا (ع) در روز عرفه نمایش باشکوهی از بندگی و تقرب به ذات اقدس ربوبی را به اجرا گذاشته و یکصدا با زمزمه "لبیک اللهم لبیک، لبیک لا شریک لک لبیک" دستان نیاز خود را به سوی آستان بی نیاز پروردگار بلند کردند.
مراسم باشکوه عرفه همزمان با نهم ذیالحجه همچون سالهای گذشته در بارگاه مقدس ثامن الحجج حضرت علی بن موسی الرضا (ع) برگزار شد و زائران، مجاوران و خدمه آستان قدس رضوی با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در این مراسم شرکت کردند.
صحن جامع رضوی حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) به نحوی مفروش شده بود که ضمن رعایت فاصله گذاری اجتماعی هر خانواده بتواند روی یک فرش قرار گرفته و با فاصله مناسب از دیگران به راز و نیاز و زمزمه دعا بپردازد.
مراسم عرفه امسال در حرم مطهر رضوی با قرائت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد، سپس یکی از کارشناسان مذهبی و استاد حوزه و دانشگاه به بیان فضیلتهای دعای عرفه و روایات ائمه معصومین (ع) در این زمینه پرداخت.
حجت الاسلام سید محمد مهدی میرباقری گفت: خدای متعال به برکت وجود مقدس نبی اکرم اسلام (ص) با در اختیار گذاشتن امکاناتی که از آنها در سوره بقره نام برده شده است، راه امت پیامبر (ص) را به سوی ذات اقدس ربوبی کوتاه کرد.
وی افزود: این امکانات یا فرصتها به نوعی تقرب جستن پروردگار از طریق راه میان بر است تا امت رسول اکرم (ص) هم زودتر به باریتعالی نزدیک شوند و هم به مقامات بالاتری در نزد پروردگار دست یابند.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: در سوره بقره آمده است که مومنین باید با بهرهگیری از این فرصتها خود را به خداوند نزدیک کنند که این فرصتها شبهای قدر و لیالی عشر یا شبهای دهگانهای است که به ایام ذیالحجه تعبیر شده است.
وی گفت: یکی از ایام ذیالحجه، نهمین روز آن میباشد که به روز "عرفه" نامگذاری شده و از آنجا که عمر انسان در این دنیا کوتاه است، فرصت عرفه در اختیار انسان قرار گرفته تا بندگی خود را به خداوند به اثبات برساند.
حجت الاسلام میرباقری افزود: ایام ذیالحجه ارتباط خاصی با حضرت سیدالشهدا (ع) دارد و فرصتهایی که در سوره بقره برای تقرب جستن به ذات اقدس ربوبی آمده، ناظر به حضرت امام حسین (ع) است.
وی ادامه داد: روز شهادت مسلم بن عقیل و آغاز ماجرای کربلا با روز عرفه همزمان است لذا ایام ذیالحجه و بعد از آن متعلق به حضرت سیدالشهدا (ع) میباشد و فردی که بخواهد به سوی خدا برود باید از وادی حضرت امام حسین (ع) حرکت کند زیرا حضرت سیدالشهدا (ع) راه بندگان خود را به سوی ایزد متعال باز میکند.
وی گفت: درک مبانی توحیدی در دعای عرفه بسیار دشوار است اما اگر فردی با حضرت امام حسین (ع) همراه شود، درک آن آسان خواهد شد، در روز عرفه حضرت امام حسین (ع) با حرکت به سوی کربلا به جای رفتن به سرزمین منا همه خوبان عالم را به سوی خود دعوت کرد تا با سوارشدن بر کشتی ولایت به ساحل نجات برسند، بنابراین همسفری و همراهی با حضرت امام حسین (ع) اصل عبادت روز عرفه است.
در ادامه این مراسم حجتالاسلام جعفر اسلامیفر دعای سراسر معنوی عرفه را قرائت کرد.
با وجود دعوت مرکز رسانه آستان قدس رضوی از عکاسان رسانههای مختلف در مشهد برای تصویربرداری از مراسم عرفه در حرم مطهر حضرت امام رضا (ع)، از ورود آنان به حرم جلوگیری و اعلام شد که برنامه حضور عکاسان لغو شده است.
*س_برچسبها_س*