نماینده مجلس: تاسیس سازمان خرما در کشور ضروری است
بوشهر - ایرنا - نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی گفت: برطرف کردن مسائل و مشکلات مربوط به محصول خرما در گرو تاسیس سازمان این محصول در کشور است که باید هرچه سریعتر این خواسته عملیاتی شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامحسین کرمی روز پنجشنبه در نشست میز ملی خرما در دشتستان افزود: تاسیس سازمان خرما مانند چای، پسته، گندم و برنج در کشور برای ساماندهی مشکلات این محصول ضروری است.
کرمی بیان کرد: در زمان حاضر تنها 2 استان تولید کننده چای درکشور وجود دارد اما برای این محصول سازمان چای تعریف شده این درحالی است که بین هشت تا 10 استان کشور درگیر خرما هستند اما این محصول هیچ متولی ندارد.
وی تاکید کرد: تا زمانی که برای محصول خرما متولی و سازمانی در کشور وجود نداشته باشد تا حمایت و نسبت به برطرف کردن مشکلات آن اقدامی انجام دهد این مشکلات همچنان وجود خواهند داشت.
کرمی اضافه کرد: در گذشته ادعا کردند که تشکیل سازمان خرما گیر قانونی دارد اما امسال که دولت موظف است برنامه هفتم توسعه را به مجلس ارائه کند می تواند نسبت به تاسیس این سازمان اقدام کند.
وی اظهار کرد: حواسمان باشد تا زمانی که امور مربوط به محصول خرما به صورت فردی و حاشیه ای دنبال شود و طُفیلی دیگران باشد کار در مورداین محصول به نتیجه نمی رسد.
کرمی با تاکید بر نیاز کشور به مدیریت عاشورایی گفت: امروز مملکت به مدیریت عاشورایی نیاز دارد.
وی یادآور شد: مدیریت عاشورایی مدیریت شعاری نیست در اینگونه مدیریت ریسک پذیری باید بالا باشد، زمان حذف شود، خستگی را خسته کرد و پیگیری ها باید به اندازه ای باشد که بتوانیم به نتیجه برسیم و برای حل مشکل محصول خرما نیز به چنین مدیریتی نیاز است.
نماینده مردم دشتی و تنگستان گفت: تاکنون کار در مورد خرما به صورت جدی دنبال نشده و هرچه بوده نشستند، گفتند، برخاستند و تا جلسه بعد فراموش شد و امروز برای رسیدن به نتیجه لازم به مدیریت عاشورایی در این زمینه نیاز است.
وی با تاکید بر ضرورت تعریف برنامه دراز مدت برای خرما افزود: امسال مشکل این محصول و نخلداران با خرید تضمینی حل شود اما آیا می شود این راه حل را برای سالهای بعد نیز تکرار کرد.
کرمی بر ضرورت برطرف کردن مشکل نخلداران متضرر از سیل اخیر تاکید کرد.
اجرای مصوبههای جشنواره قبلی خرما ضروری است
رئیس اتاق بازرگانی استان بوشهر گفت: اجرا و عملیاتی کردن مصوبههای مطرح شده در بیانیه جشنواره قبلی خرما که با هدف برطرف کردن مشکلات پیش روی این محصول تدوین شده ضروری است و باید عملیاتی شود.
خورشید گزدرازی افزود: اجرایی شدن مصوبههای بیانیههای گذشته جشنواره خرما دلگرمی برای تولید کنندگان و متولیان این بخش است که می طلبد زمینه اجرای آنها فراهم شود.
وی بیان کرد: 30 درصد مصوبه ها و دستور کار شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر در ارتباط با بخش کشاورزی و نخیلات بوده است.
گزدرازی خطاب به نمایندگان مردم دشتستان و دشتی و تنگستان یادآور شد: این گفتمان قشنگی است اما از شما نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی تقاضا میشود پیگیر اجرای مصوبه ها در وزارتخانههای صمت و جهاد کشاورزی باشید زیرا اگر این مصوبه ها اجرایی شود صنعت خرما بیش از این توسعه می یابد.
وی ادامه داد: یکی از این مصوبه هایی که توانست بخشی از مشکلات نخلداران را حل کند اختصاص 500 میلیارد ریال برای اصلاح و نوسازی نخیلات، تخصیص 30 هزار میلیارد ریال برای مبارزه با آفت چوبخوار خرما، تفاهم نامه مهارت آموزی و توانمندی و حمایت از کارگران نخیلات، ترویج مصرف خرما و جایگزین کردن آن به جای قند و شکر در دستگاههای اجرایی و تقاضای قرار دادن خرما در کترینگ شرکت هواپیمایی بود که بخشی از آنها اجرا و برخی دیگر هنوز اجرایی نشده است.
گزدرازی گفت: تلاش می شود با برگزاری میز ملی خرما زمینه افزایش مصرف این محصول در بازار داخلی و صادرات آن فراهم شود و زمینه حضور متولیان این بخش در نمایشگاههای داخلی و خارجی حمایت و تقویت شود.
وی با اشاره به وجود مشکلات متعدد صادرکنندگان در زمینه برگشت ارز افزود: انتظار می رود بتوانیم در قبال صادرات خرما زمینه واردات میوه های گرمسیری و جایگزین کردن آنها را فراهم کنیم.
گزدرازی همچنین بر ضرورت ارائه تسهیلات ارزان قیمت برای کنترل عرضه و بازار خرما به دست اندرکاران امر تولید و بسته بندی تاکید کرد.
میز ملی خرما با مشارکت نمایندگان 6 استان فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و هرمزگان و بوشهر با حضور نمایندگان وزارتخانههای جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و امور خارجه و دیگر بخشهای متولی خرما در سطح ملی و استانی در دشتستان در حال برگزاری است.
هدف از تشکیل این میز ملی خرما حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان و بازار فروش این محصول است و این رویداد در راستای تثبیت قیمت مناسب آن برگزار شده است.
هر سال میز ملی خرما در آذر ماه تشکیل میشد ولی با توجه به حساسیت قیمت این محصول 2 ماه قبل از برداشت محصول، نشست این میز امسال در استان بوشهر برگزار میشود تا برنامهریزی لازم برای تثبیت قیمت خرما انجام شود و نگرانی کشاورزان و نخلداران در این زمینه پایان یابد.