یک‌شنبه 27 آبان 1403

نوای روضه سیدالشهدا در بالاترین نقطه تهران طنین انداز شد / گردهمایی خانواده‌ها برای تماشای «اشبه الناس»

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
نوای روضه سیدالشهدا در بالاترین نقطه تهران طنین انداز شد / گردهمایی خانواده‌ها برای تماشای «اشبه الناس»

نمایش اشبه الناس با روایت شهادت حضرت علی اکبر روی صحنه رفت؛ مجید خسروان کارگردان این نمایش معتقد است که حمایت از هنر تعزیه باید بیشتر شود. او می‌گوید هنوز یک حسینیه مخصوص تعزیه نداریم.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم شبیه خوانی و تعزیه برای حضرت علی اکبر علیه السلام با عنوان «اشبه الناس» در حالی برگزار شد که مخاطبان این نمایش در مجلس متفاوتی حضور پیدا کرده و به سوگواری سیدالشهدا پرداختند. نمایشی که در یکی از مرتفع‌ترین نقاط شهر تهران و در مجموعه توچال برگزار می‌شد. این نمایش تعزیه با حضور یکی از گروه‌های شناخته شده تعزیه‌خوانی در کشور زیرنظر مجید خسروان مسئول گروه تعزیه‌خوانی حضرت سیدالشهدا روی صحنه رفت و توانست نظر بسیاری از مخاطبان را جلب بکند.

تعزیه «دو طفلان مسلم» در صدا و سیما پخش می‌شود

خسروان درباره نمایش «اشبه الناس» گفت: همانطور که می‌دانید چند نوع تعزیه داریم؛ تعزیه‌های عاشورایی، فاطمی و علوی (ماه رمضان) و... این تعزیه‌ها در مناسبت‌های مختلف مذهبی روی صحنه می‌رود. امشب نمایش آیینی حضرت علی اکبر را اجرا کردیم که نگاهی به شهادت پسر بزرگ اباعبدالله الحسین در واقعه کربلا دارد و با نگاهی هنری به اتفاقات روز عاشورا با محوریت ایشان پرداخته است.

وی اضافه کرد: تیم ما 12 نفر اجرا کننده دارد که هرکدام نقش‌های مختلفی را برعهده دارند. از جمله این نقش‌ها می‌توان به بازیگر نقش امام حسین علیه السلام، حضرت علی اکبر، حضرت زینب و... اشاره کرد.

این هنرمند درباره اینکه چرا تعزیه حضرت علی اکبر را انتخاب کردند و با توجه به زمان اجرا تعزیه مربوط به اربعین را روی صحنه نبرده‌اند، گفت: بستگی به تعداد شب‌هایی که قرار است تعزیه خوانده شود دارد. اگر قرار بود در اینجا 10 شب تعزیه خوانده شود و شب آخر را به تعزیه حضرت رقیه سلام الله علیها اختصاص می‌دادیم، انتخاب خوبی بود، اما در اینجا یک شب اجرا داریم و انتخاب‌مان تعزیه حضرت علی اکبر بود. چرا که هم لازم بود رزمی باشد و هم قسمت‌های سوگ را داشته باشد.

او درباره هنر تعزیه و حال آن در این روزها توضیح داد: همانطور که می‌دانید تعزیه همیشه با استقبال مردم همراه بوده است. در استان‌های مختلف کشور، تعزیه‌های بزرگی در میدان‌های اصلی شهر اجرا می‌شده و استقبال مردم را به همراه داشته است. با این حال انتظار می‌رود دستگاه‌های فرهنگی که متولی این کار هستند حمایت ویژه‌ای از تعزیه بکنند. متاسفانه حمایت‌ها کمرنگ شده و همین موضوع باعث شده این هنر آیینی که از دیرباز بین ایرانیان رواج داشته در مسیر افول قرار گیرد. اکنون یکی از مشکلاتی که در تهران داریم این است که یک حسینیه مخصوص تعزیه در تهران نداریم. حسینیه‌ای که به قدر کافی وسعت داشته باشد که بتوانیم اسب بیاوریم. چندین سال است که مسئولین قول انجام این کار را می‌دهند، اما به مرحله اجرایی نمی‌رسد. علاوه براین، امسال نیز حمایت‌های بسیار کمی از تعزیه صورت گرفت. با این حال ما تلاش خود را انجام می‌دهیم. برای مثال نزدیک به 10 سال است که هنر تعزیه را در سطح دانشگاه‌های کشور گسترش دادیم و سعی کردیم نسل جوان را با این هنر آیینی بیشتر آشنا کنیم.

این تعزیه خوان نام آشنا درباره حضور خود در نمایش‌های خارجی با موضوع شهادت امام حسین علیه السلام گفت: سال گذشته به 4 کشور اروپایی فنلاند، سوئد، نروژ و دانمارک دعوت شدم و در نقش امام حسین همراه با گروه تعزیه امام رئوف ایفای نقش کردم. این نمایش‌ها در دهه اول ماه محرم روی صحنه رفت و شاهد استقبال خوبی بود.

زخم عتیق و چند شب تعزیه

روح الله امداد مدیر عامل مجموعه تفریحی ورزشی توچال نیز درباره این برنامه توضیح داد و گفت: در آستانه فرا رسیدن اربعین حسینی به نظرمان آمد که خوب است برنامه‌ای را در قالب یک نمایش آیینی تعزیه در ایستگاه اول مجموعه تفریحی ورزشی توچال برگزار کنیم و میزبان علاقه‌مندان به سیدالشهدا باشیم. این نمایش به نام و یاد حضرت علی اکبر علیه السلام است. خوشحالیم که این توفیق نصیب‌مان شد تا با زبان هنر میزبان مردم باشیم و مفاهیم عاشورایی را به مخاطبان عرضه کنیم.

وی ادامه داد: حضرت علی اکبر نماد یک جوان مومن است که برای دفاع از ولایت از جان خود می‌گذرد. او الگویی برای همه جوانان است. امیدوارم بتوانیم با همکاری گروه‌های فرهنگی و جهادی برنامه‌های هنری متنوعی را در اینجا برگزار کنیم و استمرار داشته باشد. باید اشاره کنم مجموعه توچال در مناسبت‌های مختلف ملی و آیینی برنامه‌های متنوعی را تدارک دیده است و برگزار خواهد کرد.

امداد درباره برگزاری این رویداد در توچال گفت: مجموعه توچال به گونه‌ای است که افراد مختلفی از طیف‌های گوناگون به آن مراجعه می‌کنند. با این حال این فضا جایی برای استراحت خانواده‌هاست و جاده سلامتی ما از درب ورودی تا ایستگاه شماره 1 جایی برای پیاده روی گروهی آنهاست. به ذهنمان آمد با توجه به حضور خانواده‌ها در ایستگاه شماره 1 این نمایش را تدارک ببینیم تا در کنار فضای ورزشی، روح معنوی نیز در اینجا حاکم شود. به زودی رویدادی را برای دختران ورزشکار خواهیم داشت که جزئیات آن اطلاع رسانی می‌شود.

یکی از اتفاقات جالب توجه در این برنامه اختصاص دادن فضایی به چایخانه حضرت رضا بود و خادمان رضوی با حضور در این ایستگاه به پذیرایی از حاضران پرداختند‌.

نوای روضه سیدالشهدا در بالاترین نقطه تهران طنین انداز شد / گردهمایی خانواده‌ها برای تماشای «اشبه الناس» 2
نوای روضه سیدالشهدا در بالاترین نقطه تهران طنین انداز شد / گردهمایی خانواده‌ها برای تماشای «اشبه الناس» 3
نوای روضه سیدالشهدا در بالاترین نقطه تهران طنین انداز شد / گردهمایی خانواده‌ها برای تماشای «اشبه الناس» 4
نوای روضه سیدالشهدا در بالاترین نقطه تهران طنین انداز شد / گردهمایی خانواده‌ها برای تماشای «اشبه الناس» 5