سه‌شنبه 6 آذر 1403

نکات مهم تغذیه‌ای در پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نکات مهم تغذیه‌ای در پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس

زنجان - ایرنا - ویروس‌ها بدون همکاری و مشارکت بدن میزبان، امکان تکثیر و بیماری‌زایی را ندارند و افراد با کمبودهای مواد مغذی و ضعف سیستم ایمنی، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت‌های ویروسی و نیز تشدید شرایط بیماری پس از ابتلا به آن قرار دارند که برای رفع این مهم رعایت نکات تغذیه‌ای امری مهم به شمار می‌رود.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به شیوع بیماری کرونا ویروس و بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در این خصوص گفت: در شرایط فعلی بررسی وضعیت تغذیه ای و برطرف کردن کمبودها جهت پیشگیری از ابتلا به عفونت های ویروسی و درمان آنها ضروری به نظر می رسد و در این خصوص نکات تغذیه ای به عموم توصیه می شود.

عصمت عباسی افزود: بر این اساس مواد مغذی بسیاری در عملکرد مناسب و تقویت سیستم ایمنی نقش دارند که از جمله آنها می توان به منابع پروتئینی اشاره کرد.

وی اضافه کرد: افزایش پروتئین دریافتی به میزان 10 درصد (در صورت نداشتن مشکلات مانند اختلالات کلیوی) جهت تقویت سیستم ایمنی و مقابله با عفونت های ویروسی توصیه می شود که بر این مبنا منابع پروتئینی حیوانی (گوشت قرمز، ماکیان مانند مرغ، غذاهای دریافتی مانند ماهی) و حبوبات مانند سویا می تواند از منابغ غنی باشد.

این کارشناس ادامه داد: اسید آمینه (آرژنین) که یک آمینواسید است، فعالیت سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و مغزها، حبوبات، منابع پروتئینی حیوانی (گوشت قرمز، ماکیان مانند مرغ و غذاهای دریایی مانند ماهی) نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

وی اظهار داشت: اسید چرب امگا 3 از اسیدهای چرب غیر اشباع است که سیستم ایمنی بدن را از طریق بهبود فعالیت تقویت می کند و در این راستا ماهی، روغن، کانولا، روغن کلزا و گردو از منابغ غنی امگا سه محسوب می شوند.

عباسی افزود: ویتامین A نیز یکی از ویتامین های محلول در چربی است که کمبود آن زمینه را برای بروز عفونت ها فراهم می کند و این نوع ویتامین ضد التهاب بوده که در بهبود عملکرد سیستم ایمنی و یکپارچگی مخاطی نقش دارد و و در این میان منابع مهم غنی تخم مرغ، میوه و سبزی های زردرنگ (حاوی بتاکاروتن) هستند.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: مطالعات اخیر نشان داده اند که ویتامین دی از ابتلا به عفونت های تنفسی به ویژه عفونت های ویروسی جلوگیری می کند که ماهی چرب، لبنیات و زرده تخرم مرغ از منبغ غنی دی است.

وی اضافه کرد: از طرفی ویتامین نوع E نیز از جمله ویتامین های محلول در چربی است که عملکرد آنتی اکسیدانی قوی داشته و به تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عوامل بیماری زا، مانند باکتری ها و ویروس ها کمک شایانی می کند که منابع غنی این نوع ویتامین مغزها مانند بادام، بادام زمینی، فندق، و روغن گیاهی مانند (روغن آفتاب گردان، ذرت و سویا) را شامل می شود.

عباسی افزود: ویتامین B6 یا (پیروکسین) در تولید سلول های سفید خون و اینترلوکین نقش دارد که منابع پروتئین حیوانی، سبزیجات نشاسته ای مانند (سیب زمینی، میوه ها) به غیر از مرکبات بسیار مفید هستند.

این مسؤول کمبود ویتامین B12 (کوبالامین) را موجب پیشرفت عفونت های ویروسی بیان کرد و گفت: این نوع ویتامین نیز در تولید سلول های سفید خون نقش حیاتی دارد و از این طریق موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و در این ارتباط منابع غنی برای مصرف پروتئین حیوانی مانند گوشت قرمز، ماهی ها، ماکیان، لبنیات و تخم مرغ محسوب می شود.

وی اظهار داشت: ویتامین (C)(آسکوربیک اسید) نیز ویتامین محلول در آب است که پس از فرآیندی هایی در بدن در نهایت به از بین بردن باکتری ها و ویروس ها منجر می شود که منابع غنی پرتقال، لیمو، کیوی، گریپ فروت و سبزی هایی مانند گل کلم و فلفل دلمه ای را می توان نام برد.

عباسی افزود: روی یا (زینک) نیز موجب کاهش استرس و افزایش سیستم ایمنی بدن می شود که منابغ غنی این ویتامین غلات کامل، لبنیات و منابع پروتئینی حیوانی است.

وی خاطرنشان کرد: سلنیوم نیز موجب کاهش استرس و التهاب و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود که منابع غنی پروتئین حیوانی، موز، لبنیات، قارچ و برنج قهوه ای از منابع خوب بشمار می رود.

*س_برچسب‌ها_س*