نگاه دوباره به چهار پنالتی گرفته نشده؛/ موشکافانه و دقیق: استقلال و مس هر کدام یک پنالتی!
چهار صحنه مشکوک در محوطه جریمه استقلال و مس، اعتراضهای تندی را از سوی هر دو تیم به دنبال داشته است.
به گزارش "ورزش سه"، امیر عرب براقی داوری که قبل از اینکه بخاطر پدرش حسین عرب براقی داور سابق فوتبال ایران شهره باشد، عمده شهرتش را بابت نسبت خانوادگی دارد.
او که تا قبل از بازی مس رفسنجان و استقلال در پنج قضاوت قبلی خود در لیگ برتر عملکرد کم نقص و فوق العاده ای از خود به جای گذاشته بود اما در این بازی او پرنوسان ظاهر شد.
در اینجا ما نگاهی می اندازیم به صحنه های بحث برانگیز این بازی و آن ها را تجزیه و تحلیل می کنیم:
دقیقه 35 چه اتفاقی افتاد: مهاجم استقلال درون محوطه جریمه مس توپی را به سمت دروازه این تیم شوت می کند. در بین راه توپ به دستان مدافع مس برخورد می کند. تجزیه و تحلیل: در این صحنه ما به وضوح مشاهده می کنیم که مدافع مس دست خود را به سمت مسیر توپ حرکت داده و یک مانع ایجاد کرده است و در نتیجه توپ را از مسیر رسیدن به دروازه منحرف کرده. دست مدافع در حالت غیر طبیعی قرار دارد و به وضوح بدن را بزرگتر کرده و یک خطای هند و پنالتی اتفاق می افتد. در اینگونه صحنه ها مشکل اینجاست که این لحظات آنقدر سریع اتفاق می افتد که تشخیص حالت دست و برخورد توپ به دست بسیار سخت است. تنها توصیه ای که در این موقعیت می توان به داوران داشت این است که به دستان مدافع توجه ویژه ای داشته باشند و اگر شرایط اجازه می دهند جابجا شوند تا دید بهتری به صحنه داشته باشند
لحظه برخورد توپ به دست مدافع مس و حالت غیر طبیعی دست مدافع مسدقیقه 45 چه اتفاقی افتاد: در درون محوطه جریمه استقلال یک برخورد بین سیاوش یزدانی مدافع استقلال و شیمبا مهاجم مس بوجود می آید و شیمبا به زمین می افتد. تیم مس از داور یک پنالتی می خواهد. تجزیه و تحلیل: در این صحنه انگیزه مهاجم برای ما مهم است. ما به دنبال یک تماس می گردیم. آیا تماسی وجود دارد؟ قطعاً بله. آیا مهاجم مس از آن تماس برای اینکه داور را مجاب به پنالتی گرفتن کند استفاده کرده است یا نه؟ تماس به تنهایی برای پنالتی گرفتن کافی نیست. آیا این تماس باعث شد که مهاجم به همان شکلی که برخورد صورت گرفته به زمین بیفتد. من فکر می کنم نه. نیروی وارد شده از طرف مدافع آن اندازه شدت ندارد که باعث سرنگونی مهاجم مس شود. در این صحنه هیچگونه خطایی صورت نمی گیرد و تیم مس مس نمی تواند از داور یک پنالتی طلبکار باشد
دقیقه 48 چه اتفاقی افتاد: بین فراز امامعلی مهاجم مس و سیلوا مدافع استقلال درون محوطه جریمه استقلال یک جدال برای توپ وجود دارد. سیلوا پشت سر مهاجم مس قرار دارد و امامعلی تعادلش به هم می خورد و به زمین می افتد. داور بازی را ادامه می دهد. تجزیه و تحلیل: قبل از اینکه در مورد این صحنه صحبت کنیم لازم است یک فلاش بک بزنیم به فینال جام جهانی و صحنه پنالتی اول تیم آرژانتین را به یاد بیاوریم. صحنه ای تقریبا مشابه با اینجا. در بازی فینال در یک جدال بین دی ماریا و دمبله این مدافع فرانسوی بود که از پشت سر ساق پای دی ماریا را مورد اصابت قرار می دهد و یک تماس را برقرار می کند.
اما برگردیم به بازی مس و استقلال. ما اینجا برای پنالتی یک استدلال داریم. مدافع استقلال یک نیروی هر چند اندک به پشت قوزک پای مهاجم مس وارد می کند. یک تماس با پا و فشار مختصری وجود دارد. این می تواند باعث سرنگونی مهاجمی شود که در حال حرکت است. در این صحنه قصد مدافع (بدون اینکه قصدی برای خطا بر روی مهاجم داشته باشد) سنجیده نمی شود. بلکه نتیجه عمل برای ما مهم است. مدافع با یک ضربه زدن به مهاجم مس خطر جریمه شدن را می پذیرد هر چند که قصدی هم نداشته باشد. در این صحنه ما نباید حواسمان را فقط به برخورد بالا تنه معطوف کنیم. جایی که خطا اتفاق می افتد در پایین است.
دقیقه 90 چه اتفاقی افتاد: مهاجم تیم مس رفسنجان در حالی که توپ را در اختیار دارد بازیکن استقلال را دریبل می کند بازیکن استقلال جعفر سلمانی پایش را برای دفع توپ جلو می آورد. مهاجم مس تعادلش به هم می خورد و به زمین می افتد. تجزیه و تحلیل: مدافع استقلال به دنبال دفع توپ است و این مهاجم مس است که به دنبال یک تماس است تا خودش را به زمین بیندازد. هیچ تماس و به دنبال هیچ خطایی بر روی مهاجم صورت نمی گیرد. این مهاجم است که سعی می کند یک نمایش تماس را بازی کند و یک خطا را شبیه سازی کند.
عبدالله عبدالهی (داور ملی و سابق فوتبال)