چهارشنبه 3 بهمن 1403

نیما کرمی؛ از نمایش خانگی تا آینده‌ای با مجری هوش مصنوعی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
نیما کرمی؛ از نمایش خانگی تا آینده‌ای با مجری هوش مصنوعی

نیما کرمی مجری قدیمی تلویزیون که این روزها دبیری کانون مجریان را برعهده دارد به سازمان تنظیم مقررات ساترا این توصیه را می‌کند که تنظیم‌گری اجتماعی را در اولویت قرار دهد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مدتی است که از نیما کرمی خبری نیست. او دیگر همچون گذشته به‌طور فعال در عرصه مجری‌گری تلویزیون حضور ندارد و تنها گاه و بی‌گاه در همایش‌ها و برنامه‌های میدانی دیده می‌شود. اما چندی پیش او در نمایشگاه رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (رصتا) با کانون مجریان دیداری و شنیداری حاضر شد و بار دیگر در کانون توجه قرار گرفت.

در گفت‌وگویی که با او به عنوان دبیر کانون مجریان داشتیم، نیما کرمی به بررسی وضعیت برنامه‌سازی در شبکه نمایش‌خانگی پرداخت و نکات جالبی را درباره ارتباط با ساترا و راه‌اندازی پلتفرم اختصاصی کانون مجریان مطرح کرد. او در این گفت‌وگو اظهار داشت: «دو سال است که کانون مجریان رسانه‌های دیداری را تشکیل داده و موفق به دریافت مجوز شده‌ایم. استقبال بی‌نظیری از تست اجرای ما صورت گرفت و جوانان جویای نام نیز از طرح حراجیده استقبال کردند. افرادی که دارای ایده و تفکر بودند، می‌توانستند ایده‌های خود را به سایت ارسال کنند و در حضور نمایندگان سکوهای مختلف از طرح‌هایشان دفاع کنند.»

نیما کرمی همچنین بر رونمایی از اولین مجری هوش مصنوعی ایران تأکید کرد و گفت: «این مجری به‌گونه‌ای طراحی شده است که می‌تواند بر اساس اطلاعات ورودی اجرا کند، اما در عین حال خطراتی نیز دارد و باید هدایت‌گری را ایجاد کنیم تا از لحاظ برندینگ آسیبی به کسی نرساند.»

مشروح این گفت‌وگو در ادامه از نظرتان می‌گذرد:

* اجازه دهید گفت‌وگو را با این نکته آغاز کنیم که مدتی است در آنتن تلویزیون فعالیت نمی‌کنید و می‌توان شما را در جمع غایبان این روزهای تلویزیون قرار داد.

در حال حاضر ما مشغول ضبط مجموعه‌ای از گفت‌وگوها برای جشنواره تئاتر عروسکی مبارک هستیم. این گفت‌وگوها با اساتید و پیشکسوتانی که سال‌ها در عرصه نمایش عروسکی زحمت کشیده‌اند، انجام می‌شود و انتظار داریم محتوای بسیار خوبی را ارائه دهیم.

جزئیات برنامه‌های خبری تلویزیون / شائبه تک‌صدایی منتفی است؟

* بعد از مدت‌ها، نیما کرمی را در یک قاب تصویری خواهیم دید؟

ان‌شاءالله با یاری خداوند، این اتفاق به زودی محقق خواهد شد.

* با پلتفرم‌ها و نمایش خانگی چه برنامه‌ای دارید؟ مسئولیت کانون صنف و کانون مجریان رسانه‌های دیداری در این زمینه چیست؟

به عنوان دبیر کانون مجریان رسانه‌های دیداری، باید بگویم که طبق تفاهم‌نامه‌ای که با مجمع رصتا داریم، هماهنگی و همکاری نزدیکی با یکدیگر برقرار کرده‌ایم. ان‌شاءالله قرار است در آینده‌ای نزدیک اتفاقات بزرگی رخ دهد. پلتفرم ما به زودی به مرحله اجرا خواهد رسید و همکاری‌های مثمر ثمری در زمینه تولید محتوا با مجمع رصتا آغاز خواهد شد.

* آیا این پلتفرم که به آن اشاره کردید جنبه آموزشی نیز خواهد داشت؟

این پلتفرم به کانون مجریان اختصاص دارد و در تمامی زمینه‌ها فعالیت خواهد کرد. ما توانایی تولید محتوای گسترده‌ای را داریم، چرا که تمامی مجریان کشور، از صدر تا ذیل، عضو این کانون هستند. نام کانون ما نیز «کانون رسانه‌های دیداری» است؛ به این معنا که چه در تلویزیون باشید و چه در هر پلتفرم دیگری، می‌توانید به عنوان مجری شناخته شوید و به عضویت کانون ما درآیید. ان‌شاءالله به زودی پلتفرم خود را راه‌اندازی خواهیم کرد و تولید محتوای‌مان آغاز خواهد شد.

در زمینه آموزش مجریان، ما اقداماتی را با مجمع رصتا آغاز کرده‌ایم و طرح بزرگی به نام «حراجیده» را راه‌اندازی کرده‌ایم. این طرح به‌طور رسمی در نمایشگاه رصتا آغاز به کار کرد و افرادی با ایده‌های خلاقانه می‌توانند درباره طرح‌هایشان صحبت کنند. نمایندگان سکوهای مختلف نیز در اینجا حضور دارند تا ایده‌ها را مورد بررسی قرار دهند.

* در واقع همان «میدون» تلویزیون؟

بله، به‌نوعی می‌توان این‌گونه تعبیر کرد. ما در حال برقراری ارتباطی مؤثر هستیم. این طرح، ابتکاری از کانون مجریان است که با همکاری مجمع رصتا در حال شکل‌گیری است و ان‌شاءالله بتوانیم اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.

* چه اقداماتی برای مجریانی که متأسفانه برخی از دیالوگ‌ها و نکاتشان در شأن این حرفه نیست، انجام می‌دهید؟ به ویژه مجریانی که تازه وارد هستند و ما انتظار داریم که به عنوان نمایندگان تلویزیون، افتخارآفرین باشند. هم از نظر پوشش، نوع ایستادن و نحوه صحبت کردن و دیالوگ‌هایشان. من به یاد دارم که شما به نوع ایستادن‌تان توجه ویژه‌ای داشتید و احترام به مخاطب را در نظر می‌گرفتید. آیا گاهی نوع نشستن (لم دادن) یک مجری روی صندلی به نوعی بی‌احترامی به مخاطب محسوب نمی‌شود؟

ما در حال برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی با هدف ارتقای سطح مهارت‌های مجریان هستیم. اکثر مجریان بزرگ کشور ما هم‌اکنون عضو کانون ما هستند و تاکنون دو دوره آموزشی با همکاری آقای منصور ضابطیان و آقای امیر احمدی برگزار شده است. در آینده نیز قصد داریم برنامه آموزشی جامعی برای مجریان تدوین کنیم، به‌گونه‌ای که مشابه یک پروپوزال دانشگاهی باشد و شامل مباحثی باشد که هر مجری باید بگذراند تا بتواند در هر مدل رسانه‌ای موفق باشد.

زمانی که کانون مجریان، گواهینامه‌ای را به یک فرد اعطا می‌کند، این مدرک می‌تواند بین‌المللی باشد، زیرا کانون ما با مجوز وزارت ارشاد رسمیت دارد. افرادی که این مدرک را دریافت می‌کنند، تحت نظر اساتیدی چون محمد سلوکی، منصور ضابطیان، نیما کرمی، المیرا شریفی‌مقدم و دیگران آموزش دیده‌اند و پشت این مدرک، پشتوانه علمی مستحکمی وجود دارد.

* آیا به واسطه این مدارک و برنامه‌های آموزشی می‌توان این امید را داد که مانع از نفوذ باندها و مافیای موجود در عرصه اجرا شویم که جلوی ورود جوانان با استعداد را می‌گیرند و در عوض برخی افراد با پارتی‌بازی به اجرای رادیو و تلویزیون راه پیدا می‌کنند؟

قطعاً. داشتن یک مدرک معتبر که از مؤسسات آموزشی دیگر متمایز باشد، می‌تواند مؤثر باشد. این مدرک حاصل تفکر علمی و کار مطالعاتی است. ما مدعی هستیم که کانون مجریان رسانه‌های دیداری، محل اصلی تولید محتوای فرهنگی، هنری و علمی در زمینه اجرا در کشور است.

زمانی که فردی به این کانون می‌آید و دوره آموزشی خود را سپری می‌کند، طبیعتاً این تجربه با آموزشگاه‌های دیگر تفاوت دارد. او از فیلترهایی عبور می‌کند که توسط افراد با سابقه در زمینه اجرا تأیید شده‌اند و این می‌تواند تأثیرگذار باشد.

* ارتباط کانون مجریان با ساترا چگونه است و آیا فکر می‌کنید ساترا ناظر خوبی بر شبکه نمایش‌خانگی است؟

من مشکلی با نظارت محتوایی سازمان تنظیم مقررات ساترا ندارم، اما خواسته‌ام این است که افرادی که وظیفه نظارت محتوایی را برعهده دارند، دارای تخصص، علم و دانش کافی باشند تا شاهد ثبات و تنظیمگری حرفه ای باشیم، این امر می‌تواند واقعاً کمک‌کننده باشد.

* اکنون ارتباط شما به عنوان یک صنف با ساترا چگونه است؟

حضور ما در نمایشگاه رصتا و انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک با سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر و مجمع رصتا گواهی بر این است که ما ارتباط نزدیکی با مجموعه ساترا داریم.

* چه کمک‌هایی به شما شده و چه حمایت‌هایی نیاز دارید که به شما ارائه دهند؟

صحبتی که آقای محمد سلوکی با رئیس ساترا داشتند، به موضوع پلتفرم مربوط می‌شد. ما به امید خدا در آینده نزدیک پلتفرم خود را راه‌اندازی خواهیم کرد. ان‌شاءالله تمام تلاش‌مان را می‌کنیم تا امسال این پلتفرم به بهره‌برداری برسد و در آن صورت، ارتباط ما با ساترا به‌طور قابل توجهی نزدیک‌تر خواهد شد.

* آیا حمایتی که از ساترا انتظار دارید، تسریع در راه‌اندازی این پلتفرم است؟

بله، هدف ما این است که پلتفرم هرچه زودتر به بهره‌برداری برسد و بتوانیم به جلو پیش برویم. ان‌شاءالله.

* اساساً اعتقاد دارید که نهادهایی مانند ساترا چه کمک‌هایی می‌توانند به صنوف فرهنگی و هنری ارائه دهند؟ ما در بسیاری از مجامع فرهنگی و هنری با مشکل کمبود صنوف قوی و چانه‌زن مواجه هستیم. اکنون یکی از نقاط قوت این فضا وجود افرادی چون شماست که دغدغه‌مند، دلسوز و کاربلد هستند. این مسأله، اتفاق بسیار خوبی است.

ساترا می‌تواند با بهره‌گیری از ظرفیت کانون مجریان و سایر مجامع و اصناف در تنظیمگری خود موفق تر عمل کند. سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی به تنظیم‌گری تعاملی و مشارکتی اهمیت میدهد و در جلسات اخیر که با رئیس و معاونین این سازمان داشتم شاهد بودم که این سازمان واقعا در این حوزه دغدغه دارد، اگر همین روند ادامه تعامل با مجامع و اصناف ادامه پیدا کند شاهد خواهیم بود که صنف‌های تخصصی فرهنگی و هنری به‌طور علمی و تخصصی در کنار ساترا به بهبود خروجی‌ها کمک خواهند کرد.

* اگر بخواهید امروز برنامه‌سازی در شبکه نمایش خانگی و تلویزیون را مقایسه کنید، چه نکاتی به ذهنتان می‌رسد؟ شما که خودتان زمانی هم در برنامه‌سازی و هم در اجرا فعالیت داشتید، به خوبی می‌دانید که در گذشته فقط به جلوتر بودن سریال‌های نمایش خانگی اشاره می‌شد، اما حالا وضعیت برنامه‌سازی در این حوزه نیز تغییر کرده است.

ما در تلویزیون سیاست‌هایی داریم که به ما کمک می‌کند تا بیشتر با مخاطب همراه شویم. اگر تلویزیون نگاهی جامع و عامه‌پسند به محتوا داشته باشد، می‌تواند دوباره قدرت خود را به دست آورد و مخاطبان را به عنوان اولین انتخاب خود، به سمت تلویزیون جذب کند. در حال حاضر، بیشتر برنامه‌سازی و سریال‌سازی در نمایش خانگی توسط افرادی صورت می‌گیرد که سابقه فعالیت در تلویزیون را دارند.

تلویزیون همانند یک مادر است؛ اگر سیاست‌هایش را با نیازهای واقعی جامعه همگام کند، این عزیزان که روزگاری در تلویزیون تربیت شده‌اند، می‌توانند در پلتفرم‌های مختلف نیز کارهای موفقی ارائه دهند و تماشاگران بیشتری را جلب کنند.