پنج‌شنبه 8 آذر 1403

هزینه 990 میلیارد تومانی برای کاهش عطش دیرینه بوشهری‌ها

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
هزینه 990 میلیارد تومانی برای کاهش عطش دیرینه بوشهری‌ها

بوشهر - ایرنا - با وجود همه مشکلات اقتصادی و تحریم‌ها دولت تدبیر و امید در هفت سال اخیر، 990 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های آبرسانی و کاستن از تشنگی دیرینه مردم شهرها و روستاهای استان خشک، گرم و کم آب بوشهر هزینه کرده‌است.

به گزارش ایرنا، عبدالحمید حمزه پور روز چهارشنبه درنشست با خبرنگاران درسالن کنفرانس شهدای ایرنا مرکز بوشهر افزود: با هزینه این میزان اعتبار یکهزار و 730 کیلومتر شبکه توزیع و انتقال، 116 هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب احداث و 180 حلقه چاه حفر و تجهیز شده‌است.

وی ادامه داد: اهمچنین در این مدت دولت 200 میلیارد تومان اعتبار نیز برای خرید تضمینی آب مورد نیاز مردم بوشهر و کنگان از 2 آب‌شیرین کن فعال در شهرستان‌ها تخصیص داده‌است.

حمزه پور بیان کرد: استان بوشهر دارای 38 شهر و 624 روستا با جمعیتی معادل یک میلیون و 251هزار و 291 نفر است که 70 درصد جمعیت آن شهری و 30 درصد روستایی است.

وی ادامه داد: بوشهر از محدود استان‌های گرم و خشک کشور است از دیرباز تاکنون بخش عمده آب مورد نیاز مردم آن منابع خارج از این استان و چهار منبع اصلی شامل 53 درصد از خط آبرسانی از سد کوثر (استان کهگیلویه و بویراحمد)، 26 درصد خط آبرسانی از چشمه ساسان شهرستان کازرون (استان فارس)، 8 درصد از 2 سایت آب شیرین کن و 13 درصد از 141 حلقه چاه داخلی تامین می‌شود.

به گفته حمزه پور، در زمان حاضر 819 کیلومتر خط انتقال آب، سه هزار و 76 کیلومتر مترشبکه توزیع، 300 هزار مترمکعب مخزن ذخیره و 30 ایستگاه پمپاژ کار آبرسانی به مردم شهرهای استان بوشهر را برعهده دارند.

احداث 10 مجمتع آبرسانی روستایی در استان بوشهر 

وی گفت: هم اکنون 10 مجتمع آبرسانی روستایی با زیر پوشش داشتن 216 روستا و 106هزار و 742 نفر جمعیت در روستاهای استان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در دست اجراست که تاکنون 122 میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه‌ها هزینه شده و برای تکمیل این مجتمع‌ها 250 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

حمزه پور اضافه کرد: با این میزان اعتبار تاکنون 713 کیلومتر خط انتقال، شبکه توزیع، 20هزار مترمکعب مخزن ذخیره و پنج ایستگاه پمپاژ اجرا و احداث شده‌است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: افزون براین هفت پروژه آبرسانی در روستاهای این استان با اعتبار 16 میلیارد 800 میلیون تومان اجرا شده‌است.

557 کیلومتر نوسازی شبکه آبرسانی استان بوشهر 

حمزه پور گفت: با توجه به شرایط خاص استان بوشهر در عرصه تامین آب آشامیدنی، برای رفع این مشکل در شهرهای بوشهر، برازجان و جم با همکاری پنج شرکت آب و فاضلاب از استان‌های فارس، آذربایجان شرقی، اصفهان، مشهد و تهران کار نوسازی 57 کیلومتر از شبکه و خطوط انتقال این شهرها با 36میلیارد تومان اعتبار انجام و منجر به پایداری آبرسانی شده‌است.

وی یادآور شد: تامین آب آشامیدنی مورد نیاز مردم روستایی از مشکلات مهم و اساسی این استان بود طوریکه در سال 97 نوار ساحلی شهرستان تنگستان با چالش جدی روبرو شد در این ارتباط بیش از 500 کیلومتر شبکه توزیع آب در دولت تدبیر و امید در حوزه روستایی این اصلاح و نوسازی شد.

حذف جیره بندی آب از مناطق جنوبی شهر بوشهر

حمزه پور گفت: شهر بوشهر به علت مهندسی و طراحی شبکه، دارای یک شبکه چند پاره با فرسودگی و قدمت بالایی است و خیلی از مناطق این شهر به دلیل هدر رفت آب و برخی مناطق هم به دلیل مهندسی شبکه با مشکلاتی روبرو بود که با به روز کردن نقشه‌های آن تلاش شد آب آن به پایداری برسد.

وی گفت: با اجرای طرح‌های آبرسانی برای نخستین بار جیره بندی و نوبت بندی آب در محله‌های دواس، بهمنی، خواجه‌ها، مخبلند و میرعلمدار شهر بوشهر برداشته شد و به این وسیله آب 75 درصد مناطق جنوبی شهر بوشهر که دارای 60 هزار نفر جمعیت است شبانه روزی شد.

حمزه پور ادامه داد: همچنین برای مرکز شهر بوشهر نیز 2 پروژه در قالب 40 میلیارد تومان اعتبار تعریف شده و با اجرای این پروژه‌ها که اعتبار آنها از محل اعتبارات ملی تامین می‌شود انتظار می‌رود

مردم تابستان آینده کمترین مشکل را داشته باشند.

مشارکت یکهزار میلیارد تومانی بخش خصوصی برای شیرین سازی آب در بوشهر 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: در زمان حاضر 80 درصد آب آشامیدنی این استان از استان‌های فارس و کهگیلویه و بویراحمد و تنها 20 درصد آن از منابع داخلی تامین می‌شود و به غیر از آب شور دریا هیچ منبع آب شیرین دیگری ندارد.

وی بیان کرد: احداث آب شیرین‌کن و استفاده از آب دریا یکی از اقدام‌های موثر دولت تدبیر و امید در کاهش وابستگی و پایداری منابع داخلی آب استان بوشهر است.

حمزه پور اضافه کرد: در همین ارتباط مجوز احداث 13 آب شیرین کن با ظرفیت 120 هزار مترمکعب و سرمایه‌گذاری یکهزار میلیارد تومان توسط بخش خصوصی گرفته شد که بخشی در دست اجرا و بخشی دیگر نیز در حال برگزاری مناقصه است.

وی تاکید کرد: با راه‌اندازی این آب شیرین کن‌ها ظرفیت داخلی آب استان از 20 به 40 درصد افزایش می‌یابد و به این وسیله دری 2 سال آینده آب آشامیدنی استان بوشهر به پایداری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر ادامه داد: احداث آب شیرین کن 35 هزار مترمکعبی بوشهر با 400 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در منطقه سرتل و در کنار سواحل این بندر با 40 درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجراست و انتظار می‌رود سال آینده مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

حمزه پور یادآور شد: همچنین آب شیرین‌کن سیراف با 28 هزار مترمکعب با 30 درصد پیشرفت فیزیکی با هدف تامین آب شهر جم، روستاهای اطراف، بخش مرکزی و شهرک‌های پتروشیمی در دست اجرا است و تا سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

وی اضافه کرد: خط انتقال آب از آب شیرین کن سیراف به جم نیز با مشارکت شرکت نفت با 80 درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا است که به دلیل نوسان‌های ارزی تلاش می‌شود به صورت اضطراری و با استفاده از منابع آبی که در اختیار است به صورت فاز اضطراری این خط مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر اضافه کرد: در زمان حاضر حاضر نیز 2 سایت آب شیرین کن در شهرهای بوشهر و کنگان با ظرفیت 32 هزار مترمکعب در شبانه روز در مدار تولید است که از این میزان 12هزار و 500 مترمکعب آن سال گذشته وارد مدار شده‌است.

وی بیان کرد: همچنین نخستین آب‌شیرین‌کن روستایی با 600 هزار مترمکعب ظرفیت و 10 میلیارد تومان اعتبار احداث و با بهره‌برداری از آن مشکل 6 روستای ساحلی شهرستان دشتی برطرف می‌شود.

احداث خانه باغ در استان بوشهر اقتصادی نیست

مدیرعامل شبکه آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: ما مخالفتی با احداث خانه باغ نداریم اما آبیاری باغ وظیفه این شرکت نیست؛ وظیفه آب و فاضلاب استان تامین آب آشامیدنی و بهداشتی در محدوده قانونی شهرها و روستاها است این درحالی است که در برخی مناطق استان از جمله گورکات تنگستان، گناوه، دیلم، دشتستان و عسلویه برخی‌ها اقدام به احداث خانه باع می‌کنند.

به گفته حمزه پور، با توجه به اینکه آب‌های زیرزمینی و شیرین در استان بوشهر وجود ندارد و 80 درصد آب مورد نیاز این استان از راه‌های دور و هزینه‌های بالا وارد این استان می‌شود این انصاف نیست که این آب صرف آبیاری خانه باغ‌ها و احشام شود.

وی ادامه داد: با حمایت شورای تامین، دستگاه قضایی در برخورد با انشعاب‌های غیر مجاز تاکنون 2هزار انشعاب غیر مجاز آب خانه باغ‌ها در این استان قطع شده‌است و این اقدام همچنان ادامه دارد.

حمزه پور گفت: با توجه به اینکه در استان بوشهر آبی وجود ندارد احداث خانه باغ غیر اقتصادی و غیر منطقی است زیرا در زمان حاضر با وجود همه اقدام‌های انجام شده هنوز بسیاری از مردم در دسترسی به آب با مشکل روبرو هستند.

وی افزود: روستاهای ساحلی تنگستان و عسلویه سال گذشته با مشکلات زیادی در زمینه تامین آب آشامیدنی روبرو بودند اما با اقدام‌های انجام شده و نوسازی شبکه و قطع انشعاب‌های غیر مجاز آب این روستاها به پایداری رسیده‌است و امروز سرانه آب به 2 برابر افزایش یافته هرچند باید اقدام‌های اصلاحی باید ادامه یابد.

حمزه پور اضافه کرد: وجود پنج تا 10 هزار انشعاب غیر مجاز آب در استان بوشهر برآورد می‌شود.

مدیرعامل شبکه آب و فاضلاب استان بوشهرگفت: در زمان حاضر 350 هزار مترمکعب آب در شهر و روستاهای استان بوشهر توزیع می‌شود که از این میزان آب 300 هزار مشترک درحوزه شهری و 100 هزار مشترک در حوزه روستایی استفاده می‌کنند که طبق سرانه سهم هر نفر روزانه 200 تا 230 لیتر آب در شهرها و 140 لیتر در روستاها تعیین شده اما این سهمیه در شهرها 2 برابر و در روستاها تا سه برابر است که نوع مصرف، قدیمی بودن شبکه و انشعاب‌های غیر مجاز سرانه مصرف را افزایش داده‌است.

وی حفر و تجهیز 11 حلقه چاه و انتقال آب از چاه‌های محلی به مخزن 15 هزار مترمکعبی شهر برازجان به طول 5.5کیلومتر با اعتبار 16 میلیارد و 500 میلیون تومان، طرح بهسازی بستر و احداث مخزن 10 هزار مترمکعبی شبانکاره با 17 میلیارد تومان، اجرای خط انتقال آب مخزن روستای قلعه سفید به طول 4.5کیلومتر و 6 میلیارد و 200 میلیون تومان، نوسازی و توسعه شبکه فرسوده شهر دالکی به طول 20 کیلومتر و 6 میلیارد و 300 میلیون تومان، ایستگاه پمپاژ و اجرای 1.9 کیلومتر خط انتقال آب شیرین کن عسلویه با 2 میلیارد و 700 میلیون تومان و احداث مخزن 2 هزار مترمکعبی شهر ریز با اعتبار 2 میلیارد و 500 میلیون تومان را از جمله دیگر پروژه‌های این استان عنوان کرد.

کرونا و افزایش مصرف آب بوشهری‌ها 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا از اسفند ماه سال گذشته تاکنون با افزایش 20 تا 30 درصد مصرف آب دراستان روبرو هستیم اما تلاش شده که با کمترین مشکل این دوره را بگذرانیم اما با توجه به تابستان و افزایش میزان مصرف انتظار می‌رود مردم مصرف آب را بهینه مدیریت کنند.

صرف 130 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای فاضلاب بافت قدیم بوشهر

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: هرچند طرح فاضلاب بوشهر از سال 75 اجرا شده اما بخش اصلی شهر که مربوط به بافت قدیم بود فاقد شبکه فاضلاب بود که در کمتر از یک سال این پروژه که به دلیل شرایط خاصی که دارد با صبر و حوصله مردم بیش از 35 کیلومتر شبکه، خط انتقال و توزیع و 2 ایستگاه پمپاژ شبکه با 130 میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات سفر رئیس جمهوری به استان اجرا و بزودی مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد: با اجرای فاضلاب بافت قدیم بوشهر بیش از 85 درصد فاضلاب این شهر اجرا شده‌است و در زمان حاضر تنها قسمت جنوبی شهر بوشهر فاقد فاضلاب است که مطالعات آن در دست انجام است.

حمزه پور گفت: تصفه خانه فاضلاب موجود در شهر بوشهر توان تفصیه فاضلاب 180 هزار نفر جمعیت شهر بوشهر با ظرفیت 40 هزار مترمکعب در شبانه روز را دارد و اکنون دبی ورودی به تصفیه خانه روزانه معادل 38 هزار مترمکعب با جمعیت 177 هزار نفر است براین اساس در صورت ارتقای تصفیه خانه فاضلاب این شهر قادر به پذیرش 53 هزار نفر جمعیت دیگر خواهد بود.

وی ادامه داد: با توجه به پیش بینی جمعیت زیر پوشش تصفیه خانه به حدود 482 هزار نفر در افق سال 1420 برای تصفیه حدود 300 هزار نفر دیگر نیاز به توسعه تصفیه خانه بوشهر است در همین راستا پروژه ارتقای تصفیه خانه فاضلاب شهر بوشهر از اول مرداد امسال و با اعتبار اولیه 10 میلیارد تومان اجرایی شده و اکنون پروژه کف و جداره سازی لاگون‌های تصفیه خانه در دست اجراست.

حمزه پور در باره فاضلاب شهر جدید عالی شهر گفت: مطالعات فاز اول این طرح انجام شده اما به دلیل محدودیت اعتباری نظر دولت بر بهره‌برداری از پروژه‌های در دست اجراست که در زمان حاضر پروژه‌های مربوط به فاضلاب در شهرهای بوشهر، گناوه و دیلم با 80 درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجراست.

وی یادآورشد: در مجموع در هفت سال عمر دولت تدبیر و امید 170 کیلومتر شبکه فاضلاب در شهرهای بوشهر، گناوه و دیلم اجرا شده‌است.

*س_برچسب‌ها_س*
هزینه 990 میلیارد تومانی برای کاهش عطش دیرینه بوشهری‌ها 2
هزینه 990 میلیارد تومانی برای کاهش عطش دیرینه بوشهری‌ها 3
هزینه 990 میلیارد تومانی برای کاهش عطش دیرینه بوشهری‌ها 4
هزینه 990 میلیارد تومانی برای کاهش عطش دیرینه بوشهری‌ها 5