دوشنبه 14 خرداد 1403

هشدار درباره کاهش تولید تخم مرغ در ماه های آینده

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
هشدار درباره کاهش تولید تخم مرغ در ماه های آینده

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران گفت: فشار کمبود نهاده دامی و افزایش سایر هزینه ها، باعث کاهش جوجه ریزی در مرغداری‌ها شده، که عرضه تخم مرغ در ماه‌های آتی را کاهش می‌دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ناصر نبی پور به بی برنامه بودن دو وزارت جهاد کشاورزی و صمت اشاره و بیان کرد: مرغداران یک متولی مشخصی ندارند و هزینه تمام شده تولید تخم مرغ به شدت افزایش و میزان جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری کاهش یافته است بنابراین پیش بینی می‌شود در ماه‌های آینده عرضه تخم مرغ در بازار با کاهش قابل توجهی مواجه شود.

به گفته این مسئول، در حالی که هزینه تولید یک کیلوگرم تخم مرغ 18 هزار و 300 تومان رسیده، اما همچنان تولیدکنندگان مجبورند با قیمت مصوب آذر ماه گذشته یعنی هر کیلوگرم 14,000 تومان تخم مرغ عرضه کنند که باعث ضرر و زیان تولید کنندگان شده است. وی بالا بودن قیمت خوراک را مهمترین عامل افزایش هزینه تولید عنوان کرد و گفت: اولا نهاده‌های دام و طیور آن طور که مسئولان قول داده‌اند به موقع به دست مرغداران نمی‌رسد و معمولا پس از ثبت درخواست‌های دولتی دو ماه طول می‌کشد تا ذرت و سویا به دست مرغداران برسد. دوم اینکه تولیدکنندگان مجبورند بخش زیادی از نیاز خود را از بازار آزاد به قیمت‌های گران‌تر تهیه کنند که هزینه‌های آن‌ها را افزایش می‌دهد. نبی پور گفت: در حالی که هر کیلوگرم ذرت دولتی یک هزار و 900 تومان و سویا 3,400 تومان است، اما مرغداران مجبور هستند از بازار آزاد به قیمت 6 هزار تومان و 8 هزار تومان خریداری کنند. عضو هیئت مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن همچنین بالا بودن نرخ کرایه‌ها را دلیل دیگر افزایش هزینه‌های تولید عنوان کرد و گفت: نرخ کرایه‌ها امسال 40 درصد افزایش یافته، اما کامیون داران به این قیمت‌ها راضی نیستند و معمولا مبالغ بیشتری را می‌خواهند و نرخ کرایه‌ها حدود 70 درصد برای مرغداران بیشتر می‌شود. به گفته وی، افزایش قیمت جوجه مرغ تخم گذار هم عامل دیگری بر افزایش هزینه‌های تولید شده به طوری که قیمت هر قطعه پولت از 30 به 100 هزار تومان و قیمت هر قطعه مرغ آماده تخم گذاری از 40 به 150 هزار تومان افزایش یافته است. نبی پور افزود: دولت باید با تشکل‌ها هماهنگ باشد و با عزل و نصب کردن چیزی درست نمی‌شود. بی برنامه بودن دو وزارت جهاد کشاورزی و صمت و مشخص نبودن یک متولی در این امر و هزینه تمام شده تولید تخم مرغ به شدت افزایش و میزان جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری کاهش یافته است همچنان که کاهش 10 میلیون قطعه جوجه ریزی در دی ماه گذشته مشکلاتی را برای عرضه تخم مرغ ایجاد کرد کاهش جوجه ریزی‌های فعلی نیز بر عرضه تخم مرغ در ماه‌های آینده تأثیرگذار خواهد بود. انتهای پیام