«هفتخوانی» برای تنفس سه ماهه تسهیلات بانکی
برخی از شهروندان آسیبپذیر در شمول مصوبه تنفس سه ماهه تسهیلات قرار نمیگیرند و برای اثبات اینکه درآمدشان به واسطه شیوع کرونا کاهش پیدا کرده باید یک هفتخوان طی کنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز تأخیر سه ماهه در پرداخت تسهیلات یکی از راهکارهای دولت برای کاهش فشارهای اقتصادی ناشی از شیوع کرونا به صاحبان مشاغلی بود که مجبور به تعطیلی شدند و درآمدشان به شدت کاهش پیدا کرده است.
اما این مصوبه شورای پول و اعتبار شامل تمامی تسهیلات نشد و همین موضوع موجب شده تا برخی از شهروندان آسیبپذیرتر در شمول این مصوبه قرار نگیرند و یا برای اثبات اینکه درآمدشان به واسطه شیوع کرونا کاهش پیدا کرده است باید یک هفتخوان طی کنند.
مشکل اساسی این مصوبه مربوط به این است که تنها وام های قرض الحسنه و تسهیلات مربوط به مشاغلی که از کرونا متضرر شده مشمول این قانون میشوند و این در حالی است که بسیاری از افراد برای کسب و کارهای خود از انواع وامهای مختلفی از وام ها استفاده کرده اند که مشمول این قانون نمیشوند اما در این شرایط هم توان پرداخت ندارند.
تسهیلات پرداخت شده برای مشاغل خاص مشمول تاخیر در پرداخت اقساط
بهزاد جلیلیان، رییس شورای هماهنگی بانکهای دولتی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مرصاد اظهار داشت: تسهیلاتی که در رابطه با شغل های خاصی پرداخت شده و آن مشاغل در ارتباط با انتشار بیماری کرونا دچار مشکل شده و فروش آنها کاهش یافته یا تعطیل شده اند شامل مصوبه شورای پول و اعتبار می شود.
وی افزود: صاحبان مشاغل که شغل آنها در پی انتشار ویروس کرونا تعطیل شده و البته مشاغل آنها مبنای دریافت تسهیلات بوده باید درخواست خود را به بانک ارائه دهند بانک هم بررسی خواهد کرد و در صورتی که مطابق با شغل تسهیلات دریافت کرده باشند، به مدت سه ماه پرداخت اقساط آنها عقب میافتد.
این مسئول گفت: تسهیلات متفرقه مانند تسهیلات خرید کالا که کارمندان با درآمد ثابت یا اشخاص دیگر آن را دریافت کرده اند، شامل این مصوبه نمی شود، بلکه مشاغل خاص که در اثر بیماری کرونا دچار رکود و عدم فروش و درآمد شده اند را شامل خواهد شد.
رییس شورای هماهنگی بانکهای دولتی استان کرمانشاه تصریح کرد: همچنین تمام تسهیلات قرض الحسنه شامل این مصوبه می شود.
جلیلیان افزود: برمبنای این مصوبه پرداخت اقساط ماه های اسفند، فروردین و اردیبهشت به انتهای دوره بازپرداخت موکول می شود، البته پرداخت کارمزد یا سهم سود برعهده مشتری است.
وی گفت: این مصوبه در قالب دستورالعملی از سوی بانک مرکزی ابلاغ شده و لازم الاجرا است و همه بانکها موظف به اجرای آن هستند.
تاخیر سه ماهه در پرداخت اقساط بانکی تجربه قبلی در دنیا ندارد
آلبرت بغزیان، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مرصاد در این خصوص اظهار داشت: مصوبه جدید شورای پول و اعتبار مبنی بر تاخیر سه ماهه در پرداخت اقساط بانکی تجربه قبلی در دنیا و کشور نداشته بلکه اقدامی ابتکاری بوده که بسته به شرایط تصمیم گیری شد البته در اروپا این قضیه چندان شدید نبوده اما در ایران در آستانه نوروز که بر روی کسب و کارها حساب باز شده بود، این تصمیم با توجه به انتشار بیماری کرونا اتخاذ شد.
وی عنوان کرد: تنها اقدامی که دولت می توانست انجام دهد تاخیر سه ماهه در بازپرداخت اقساط بانکی و معافیتهای مالیاتی و نیز اعطای تسهیلات برای تامین سرمایه در گردش صنایع بود تا بتوانند تولید را ادامه دهند.
تاخیر سه ماهه باید شامل تمام گیرندگان خوش حساب میشد
این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: البته بهتر بود این شرایط تاخیر سه ماهه در بازپرداخت اقساط بانکی شامل همه وام گیرندگان خوش حساب بخش خرد و کلان می شد و خوش حسابی باید شرط و مبنا در نظر گرفته می شد از سوی دیگر وام گیرندگان کلان قدرت چانه زنی بالایی دارند اما صاحبان مشاغل خرد در وضعیت بدتری قرار خواهند گرفت.
بغزیان با بیان اینکه با همه گیری این بخشنامه و تفکیک به وام گیرندگان خوش حساب و بدحساب، افراد بدحساب بیشتر معترض می شدند، گفت: البته با یک بخشنامه نمی توان همه را راضی کرد بلکه هدف انتفاع اکثریت است.
وی افزود: همچنین با توجه به اینکه قرار نیست دولت پرداخت حقوق ها را به تعویق بیندازد تاخیر در پرداخت سه ماهه اقساط شامل کارمندان دولت نشده است.
سرمایه در گردش صنایع متاثر از بیماری کرونا تأمین شود
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: پرداخت وامهای سرمایه در گردش هم باید بر مبنای خوش حسابی انجام شود و باید به صنایعی نظیر وسائل خانگی و پوشاک که از انتشار ویروس کرونا متاثر شده اند پرداخت شود و نه صنعت خودروسازی که متقاضیان خود را داشته است در واقع باید سرمایه در گردش صنایع متاثر از بیماری کرونا تامین شود تا علاوه بر پرداخت حقوق کارکنان امکان ادامه تولید هم فراهم شود.
بغزیان با بیان اینکه بانکها باید در مقابل این مصوبه شورای پول و اعتبار تمکین کنند، عنوان کرد: این مصوبه قابلیت اجرا دارد البته ممکن است شامل عده ای نشود و آنها معترض شوند اما در مجموع به چرخه اقتصادی کمک خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، مصوبه تنفس سه ماهه تسهیلات شامل برخی از شهروندان آسیبپذیر نمیشود و شاید یکی از دلایل اصلی عدم همکاری مردم و صاحبان مشاغل های خرد برای در خانه ماندن و کار نکردن همین موضوع باشد و ضروری است دولت برای این افراد هم راه چاره ای بیاندیشد.
انتهای پیام /