یک‌شنبه 4 آذر 1403

همدلی برای یک لبخند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
همدلی برای یک لبخند

تهران - ایرنا - در روزهای آغازین سال نو و در پی شیوع ویروس کرونا و تاکید بر خانه ماندن مردم، هنرمندان با انتشار یک بیانیه اعلام کردند با خیزشی همراهی خواهند کرد که قرار است (دست کم در 100 روز) برای مردمی که شرایط قرنطینه خانگی هستند به تولید و انتشار آثار هنری بپردازد.

روزنامه ایران در بخشی از گفت و گو با هنرمندان کمپین مشاهنر (ایرج راد، داوود گنجه ای، حسین محجوبی، مجید مظفری و عبدالجبار کاکایی) آورده است: کمپینی که مورد توجه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت. او در صفحه توئیتر خود نوشت: «خیزش هنرمندان ایران زمین در دوران کرونایی نشان از روح مسئولیت مدار هنر است که سال هاست از هنرمندان نیک سرشت میهن شاهدیم. قدردان هنرمندان به خاطر اجرای پویش مشاهنر و بردن هنرشان به خانه های مردم باشیم.» فاضل جمشیدی آغاز کننده این طرح نیز از استقبال خوب هنرمندان در این مدت خبر داده است. به گفته او «پس از انتشار این بیانیه هنرمندان به سرعت دیدگاه ها، مطالب و پست های هنری خود را در شبکه های اجتماعی، فضاهای مجازی و همچنین تلویزیون منتشر کردند.»

 هنرمندان به حمایت نیاز دارند

ایرج راد رئیس هیات مدیره خانه تئاتر و از امضا کنندگان این کمپین می گوید: «با یک برنامه ریزی خوب و موفق می توانیم از این طریق قدم خوبی برای مردم کشورمان برداریم. به عنوان مثال در ارتباط با کارهای نمایشی و تئاتر، تک گویی یا مونولوگ را هم می توان اجرا کرد. اما اینکه انجام این برنامه ها تا چه حد بتواند برای مردم جذابیت داشته باشد و ارتباط برقرار کند نیاز به بررسی دارد. ولی با این تفاسیر طبق صحبتی که با دوستان برگزار کننده این کمپین داشته ایم درجهت نشاط و امید به جامعه ازاجرای هرنوع برنامه کوتاهی نخواهیم کرد.» راد درگفت و گوبا «ایران» اظهار داشت: «مساله فقط اجرای نمایش نیست. ضمن اینکه کارهای ازپیش ضبط شده هم قابل استفاده است و اگر برای پخش آنها امکاناتی فراهم شود شاید برای مردم جذابیت داشته باشد.» به گفته این بازیگر هنرمندان برخاسته از بطن همین جامعه هستند بنابراین مسئولان فرهنگی هم در قبال این همدلی وهمیاری باید حمایت لازم را از هنرمندان داشته باشند. او درادامه افزود: «از اوایل اسفند ماه تا به امروز به دلیل تعطیل شدن سالن های نمایش کشور و لغو اجراهای صحنه ای، هنرمندان کشورمان با ضرر و زیان های مالی بسیاری مواجه شده اند و نیازاست در این باره تدابیری اصولی صورت بگیرد.»

مسئولان با مردم شفاف باشند

داوود گنجه ای نوازنده و مدرس موسیقی ایرانی هم می گوید: «هنرمندان شرکت کننده در کمپین «مشاهنر» درکنار مردم سرزمینشان قرار دارند تا درجهت بازگرداندن شادی و نشاط به جامعه دراین شرایط بوجود آمده قدمی بردارند. من هم در جهت کمک به رفاه حال مردم که در خانه مانده اند قطعه ای را در ابوعطا ساخته ام با اجرای کمانچه نوازی اردشیر کامکار (دامادم) و تنبک نوازی کامبیز گنجه ای (پسرم) که در فضاهای مجازی بسیار مورد استقبال قرار گرفت. می خواستم با این قطعه به عنوان یک هنرمند به مردم بگویم در خانه بمانید تا این زنجیره منحوس ویروس کرونا از بین برود.» گنجه ای درگفت وگو با «ایران» درباره ضرر و زیان هایی که هنرمندان دراین ایام مواجه شده اند هم اضافه کرد: «لغو تمامی برنامه های هنری در کشور و تعطیلی صنوف هنری صدمات مالی بسیاری را به هنرمندان وارد کرده است؛ بویژه حوزه موسیقی که با تدریس موسیقی و اجرای کنسرت روزگار خود را می گذراندند و امروز این هنرمندان در وضعیت مالی مناسبی قرار ندارد. بنابراین لازم است مسئولان فرهنگ و هنر تا حد امکان و توان حمایت های لازم را داشته باشند.

شعارزدگی را کنار بگذاریم

حسین محجوبی هنرمند صاحبنام هنرنقاشی و از دیگر اعضای این کمپین هم تاکید دارد مردم باید درخانه بمانند تا این دوران سخت بگذرد. او درگفت وگوبا «ایران» بیان کرد: «هنرمندان جدا از مردم نیستند. بنابراین وظیفه مسئولان دولتی این است که در شرایط بوجود آمده به لحاظ مالی هنرمندان را تامین کنند. امرار معاش هنرمندان از طریق اجرای همین برنامه های هنری بوده. بنابراین با تعطیلی و لغو تمامی این برنامه ها هیچ منبع درآمدی نخواهند داشت. مسئولان باید همت کنند و از شعارزدگی دوری کنند و حامی مردم باشند؛ همان طور که مردم و هنرمندان حامی آنها هستند.»

امروز زمان هزینه کردن بودجه های دولتی برای مردم است

مجید مظفری بازیگر سینما و تلویزیون و از دیگراعضای این کمپین هم می گوید هنرمندان کشور ما می توانند و موظفند مانند هنرمندان دیگر کشورهای دنیا با یک برنامه ریزی درست در جهت شاد کردن مردم برنامه های مختلفی را در شبکه های مجازی و تلویزیون ارائه کنند. البته متاسفانه برنامه های تلویزیونی ایران جذابیت چندانی ندارد و کسالت آور است و کمک چندانی به درخانه ماندن مردم نمی تواند داشته باشد. ناگفته نماند دوستانی هم هستند که دراین زمینه زحمات بسیاری کشیده اند و با تهیه برنامه های طنز تلاش بسیاری برای شاد کردن مردم داشته اند. مانند برنامه های «دورهمی»، «پایتخت»، «خندوانه» که جای تشکر دارد. اما درهمین راستا تعدادی ازهنرمندان به این نتیجه رسیدند با برنامه ریزی برای این روزهای در خانه ماندن مردم برنامه های خوبی برای شاد کردن آنها داشته باشند و با شرکت درکمپین مشاهنر که حدودا 400 نفرعضو آن هستند از طریق فضاهای مجازی یا تلویزیون به آموزش موسیقی، فن بیان، نمایشنامه خوانی، نمایشنامه نویسی، مجسمه سازی، نقاشی و... بپردازند. اما انجام چنین کارهایی مستلزم حامی مالی و یا اسپانسر و یا تهیه کننده هایی است که یک برنامه ریزی اصولی برای ارائه این کارها داشته باشند. حتی نیاز است برنامه هایی تولید شود که مرتبط با شرایط حال حاضر و ویروس کرونا باشد.»

 از اهمیت و جایگاه خانواده ها غافل نشویم

عبدالجبار کاکایی شاعرو ترانه سرا و از اعضای این کمپین هم این روزها را فرصت خوبی برای انجام مطالعه کتاب های مفید عنوان کرده و معتقد است شاید در زندگی فرصت کمتری برای دورهم جمع شدن خانواده ها فراهم شود و این زمان خوبی است تا به متون ادبی رجوع شود و طبق سنت های قدیمی خانواده های ایرانی مثنوی خوانی، شاهنامه خوانی و حافظ خوانی کنند. او درگفت و گو با «ایران» بیان کرد: «خوشبختانه اغلب خانواده های ایرانی با فضای کتابخوانی و مطالعه آشنا هستند و تا حدی کتاب در قفسه های کتابخانه شان یافت می شود. ناگفته نماند جهان اسیر دنیای مجازی هم فرصت کمتری برای مطالعه فراهم کرده است. البته معتقد به این نیستم که مولتی مدیا و فضای مجازی سبب دوری از فضای مطالعه شده. بلکه هستند افرادی که استفاده درستی ازاین فضاها دارند و این می تواند همان منبع مطالعه قرار بگیرد. بویژه فایل های صوتی سخنرانی های کارشناسان این حوزه و یا رجوع به فایل های پی دی اف مقالات علمی که در فضای مولتی مدیا موجود است. قطعا این موضوع می تواند امکان مطالعه کردن در محیط های متفاوت بیرون از خانه و یا داخل خانه را فراهم کند.»

منبع: روزنامه ایران *س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*