یک‌شنبه 27 آبان 1403

وانگهی دریا شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
وانگهی دریا شود

سنندج - ایرنا - هر سال اواخر شهریور زنگ عاطفه‌ها همزمان با بازگشایی مدارس در کشور به صدا در می‌آید و ایرانیان نوعدوست در حرکت عظیم اجتماعی داشته‌های کوچک و بزرگشان را قطره قطره کنار هم جمع می‌کنند تا وانگهی دریایی برای غرق کردن غم دانش آموزان نیازمند شود.

بوی ماه مدرسه برای همه دانش آموزان یکی نیست زیرا هستند کسانی که مهر ماه برایشان بوی لباس، کفش، دفتر و مداد کهنه می‌دهد، از سال 1374 کمیته امداد امام خمینی (ره) در اقدامی انساندوستانه برگزاری جشن عاطفه‌ها را پایه‌گذاری کرد تا بوی کهنگی را تا آنجا که امکان دارد از مشام نیازمندان بزداید.

این جشن امسال بدلیل تقارن با ماه محرم با عنوان شور عاطفه‌ها در حال برگزاری است.

هر سال از 22 شهریور تا 11 مهر با هدف جمع آوری کمک برای دانش آموزان و دانشجویان نیازمند این جشن برگزار می‌شد که نمایشی از همدلی و همبستگی مردم ایران است هوای دل‌ها را مملو از مهربانی می‌کرد.

امسال مردم استان فرهنگی کردستان با تاسی از «آیه الذین ینفقون اموالهم فی سبیل الله ثم لا یتبعون ما انفقوا منا ولااذی لهم اجرهم عند ربهم ولاخوف علیهم و لاهم یحزنون» کسانی که اموال خود را در راه خدا انفاق می‌کنند و سپس بدنبال انفاقی که کرده‌اند منت نمی‌گذارند و آزاری نمی‌رسانند پاداش آنان نزد پروردگارشان (محفوظ) است و نه ترسی دارند و نه غمگین می شوند، پی آن هستند گوشه‌ای از آرزوهای 14 هزار دانش آموز نیازمند و محروم را در حد توان شان برآورده کنند.

سنگینی بار کرونا بر دوش نیازمندان جشن عاطفه‌های امسال در قالب پویش ایران همدل 2، جای خود را به شوری داده که در آن عاطفه‌ها از خون انسانیت لبریز است اقدامی که خیران آن آینده سازانی هستند که راه سعادت دیگر آینده سازان را با تعبیر شعر بنی‌آدم اعضای یکدیگرند هموار می‌کنند.

کرونا دست دانش آموزان نیازمند را از درس و آموزش کوتاه کرده چون امسال بخاطر شیوع این ویروس، کلاس درس از فضای حقیقی به فضای مجازی نقل مکان کرده است از این رو آنهایی که پول برای خرید کیف، کفش، دفتر و مداد نداشتند الان باید دست به زانو و چشم به در منتظر رسیدن گوشی و تبلت از سوی خیرین نیک اندیش و نوعدوست باشند تا با شبکه شاد، شاد شوند.

در این برهه از زمان دانش آموزان بی بضاعت به وسایل الکترونیکی برای حضور در کلاس‌های مجازی نیاز بیشتری دارند از این رو انتظار می‌رود نیک اندیشان کردستانی کمک‌های خود را به سمت و سوی تهیه این اقلام سوق دهند.

هر چند وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به نیابت از دولت تدبیر و امید در صددند برخی نیازهای دانش‌آموزان در حوزه شرکت در کلاس‌های مجازی را مرتفع کنند اما انتظار می‌رود مردم نیز عشق را روانه 10 پایگاه جمع آوری کمک‌های مردمی کمیته امداد در شهرهای مختلف این استان کنند تا لبخند را بر لبان دانش‌آموزان بی بضاعت جاری سازند.

مدرسه در دستان دانش آموزان  رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش پیشتر با بیان اینکه سه میلیون و 225 هزار دانش آموز را به تفکیک منطقه و مدرسه شناسایی کردیم که بدلیل نداشتن دستگاه تلفن هوشمند و عدم دسترسی به گوشی و تبلت امکان استفاده از آموزش‌های مجازی را نداشتند، گفته بود: هزینه ساخت یک مدرسه زیاد است اما یک تبلت دانش آموزی با حداقل 15 میلیون ریال، می‌تواند آموزش با کیفیت را در اختیار دانش آموز محروم قرار دهد. وزارت آموزش و پرورش تعداد دانش آموزانی که عضو شبکه شاد نیستند در کل کشور را شناسایی کرده و انتظار می‌رود همه کسانی که علاقه مندند در امر ادامه تحصیل کودکان بی بضاعت و نیازمند مساعدت داشته باشند می‌توانند با صرف هزینه‌ای بسیار کمتر از ساخت یک مدرسه، با خرید یک تبلت به نوعی مدرسه را در دست دانش آموز بگذارند.

این نگرانی جدی وجود دارد که اگر این اتفاق نیفتد، شاید تعدادی دانش آموز مقاطع مختلف تحصیلی که به این امکانات دسترسی ندارند و محروم هستند به جمعیت بازماندگان از تحصیل افزوده شوند که اینها عمدتا در مناطق محروم هستند، امید است دستگاه‌ها و سازمان ها نیز همپای خیرین با احساس مسوولیت اجتماعی در رابطه با این امر ملی مشارکت داشته باشند.

پیش‌بینی می شود 50 درصد دانش آموزان کردستانی در مدارس خود در این جشن شرکت کنند تا شور عاطفه‌ها فرصت مغتنمی شود برای نسل آینده تا بیاموزند شادی‌ها را با هم تقسیم کنند تا جامعه‌ای شادتر و عاری از نیازمند داشته باشیم.

علاوه بر آموزه‌های دینی در خصوص انفاق و حمایت از افراد بی بضاعت، بزرگان ادبیات فارسی نیز گفته‌های زیبایی در این رابطه دارند که از زیباترین آنها شعر شیخ بهایی است که می‌گوید:

همه روز روزه بودن همه شب نماز کردن همه ساله از پی حج، سفر حجاز کردن

به مساجد و معابد، همه اعتکاف جستن ز ملاهی و مناهی همه احتراز کردن

شب جمعه ها نخفتن، به خدای راز گفتن ز وجود بی نیازش، طلب نیاز کردن

به مبادی طریقت، به خلوص، راه جستن به مبانی حقیقت، گذر از مجاز کردن

به خدا قسم که کس را ثمر آن قدر نبخشد که به روی مستمندی در بسته باز کردن

بیایم دست گیر باشیم نه مچ گیر تا شوری آفریده شود به وسعت ایران بزرگ و قطره قطره خندهای نیازمندان وانگهی دریای شادی و آرامش شود.

*س_برچسب‌ها_س*
وانگهی دریا شود 2