جمعه 9 آذر 1403

واکنش رسانه‌های داخلی ایران به رفراندوم چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
واکنش رسانه‌های داخلی ایران به رفراندوم چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب

راهپیمایی 22 بهمن امسال در رسانه‌های داخلی کشور بازخورد قابل توجهی داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران در 22 بهمن همواره از اهمیت بالایی هم برای داخل کشور و هم برای کشورهای دیگر و به ویژه دشمنان انقلاب اسلامی برخودار بوده است چرا که به این راهپیمایی که حضور مردم در آن نشانه تجدید پیمان با آرمان‌های انقلاب اسلامی است، به چشم یک رفراندوم نگاه می‌شود.

دشمن از چند جهت امید داشت این بار بعد از 43 سال نگاه نافرجامش به راهپیمایی‌های 22 بهمن ایران، بالاخره خیابان‌های ایران را در روز راهپیمایی خلوت ببیند. بیماری کرونا، مشکلات بی سابقه اقتصادی و آب و هوای نامساعد مواردی بود که دشمنان انقلاب به آن امید بسته بودند اما مثل همیشه محاسبات دشمن این بار نیز غلط از آب درآمد و ملت ایران بار دیگر در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی - رحمه الله علیه - شکوه و افتخار آفریدند.

این راهپیمایی در رسانه‌های داخلی و خارجی بازخورد پیدا کرد و هیچ یک از رسانه‌ها نتوانستند این شکوه را نادیده بگیرند.

*رسانه ملی از پخش زنده تا اولولیت دادن به روستاها

رسانه ملی که از ابتدای صبح با پخش زنده شهرهای مختلف کشور این راهپیمایی را پوشش می‌داد در اولین بخش خبری شبکه یک، نمایش متفاوتی از راهپیمایی نشان داد که این تغییر در نگرش بی ارتباط با تغییر در ریاست سازمان صدا و سیما نمی‌تواند باشد.

در حالی که هر ساله در بخش خبری ساعت 14 با آغاز برنامه ابتدا راهپیمایی پایتخت نشان داده و بعد حرکت مردم در مراکز استان‌ها به تصویر کشیده و سپس راهپیمایی برخی از شهرستان‌های دیگر پخش می‌شد این بار بخش خبری ساعت 14 با نمایش دادن راهپیمایی‌های کوچک روستاهای کشور آغاز شد و جالب تر این که نمایش راهپیمایی روستاها به صورت مفصل پخش شده و زمان زیادی از برنامه را نیز به خود اختصاص داد.

حضور مردم روستاها با تراکتور، کامیون و اسب در راهپیمایی خودرویی برخی روستاها، راهپیمایی برخی روستائیان در زیر بارش برف و موارد دیگر این چنینی جلوه‌های جالبی به پخش راهپیمایی روستاهای ایران داده بود.

تفاوت دیگر صدا و سیما در این رابطه کوتاه آمدن از برخی استانداردهای فنی خود برای نمایش راهپیمایی‌ها و پخش کردن فیلم‌هایی از راهپیمایی بود که با تلفن همراه و حتی به صورت غیرحرفه‌ای گرفته شده بود.

*شکوه حضور، تیتر اول رسانه‌های مکتوب روز شنبه

قریب به اتفاق روزنامه‌ها و رسانه‌های مکتوب کشور در اولین چاپ خود بعد از روز 22 بهمن تیتر یک خود را به راهپیمایی باشکوه سالروز پیروزی انقلاب اختصاص دادند و با تصاویر بزرگی از حضور مردم و المان‌هایی نظیر میدان آزادی تهران، عظمت انقلاب نوین ایران را به رخ جهان کشیدند.

تیتر یک این رسانه‌ها با انعکاس سخنان رئیس جمهور در بین راهپیمایی کنندگان همراه بود که در این بین جملات «هرگز به وین و نیویورک امید ندارم»، «دور شدن از مردم، دور شدن از انقلاب است» و «نگاه به غرب کشور را نامتوازن کرده است» رئیس جمهور بیشتر مورد توجه روزنامه‌ها قرار گرفته بود.

«لبخند ایران به 44 سالگی انقلاب» در روزنامه اسکناس، «تولدی دیگر #43» در روزنامه اقتصاد آینده، «روز مردم» در روزنامه ایران، «عهد چهل و سوم» در روزنامه توریسم، «عهد پایدار مردم میدان» در روزنامه حمایت، «رژه افتخار» در روزنامه خبر و «پنج نسل زیر یک پرچم» در روزنامه کیهان نیز خلاقانه‌ترین تیترهایی بود که در رسانه‌های مکتوب به کار رفته بود.

البته در این بین کوتاهی برخی روزنامه‌ها از جمله روزنامه‌های اقتصادی، ورزشی و روزنامه‌های وابسته به اصلاح طلبان در پوشش این راهپیمایی بزرگ نیز مسأله‌ای بود که نمی‌شود نادیده گرفته شود آن هم در حالی که 6 هزار و 500 عکاس، فیلمبردار و خبرنگار از اقصی نقاط جهان این راهپیمایی را پوشش خبری دادند.

برخی ممکن است بگویند مثلا چرا باید روزنامه‌های اقتصادی و ورزشی راهپیمایی 22 بهمن را پوشش می‌دادند در حالی که راهپیمایی 22 بهمن یک موضوع سیاسی اجتماعی است که باید پاسخ داد اولاً انقلاب اسلامی ایران یک تحول تمدنی بوده که همه چیز را در کشور از جمله اقتصاد و ورزش را تحت تأثیر قرار داده و متحول کرده است، ثانیاً این رویداد یک رویداد عام و فراگیر است و صرفاً حرکت سیاسی مثلا یک حزب خاص نیست و ثالثاً بسیاری از این روزنامه‌ها رویدادهای بی ارتباطی نظیر توافق برجام را با آب و تاب پوشش داده‌اند در حالی که نه اتفاق عامی بوده و نه توافق سودمندی.

*راهپیمایی 22 بهمن در دنیای رسانه‌های آنلاین

رسانه‌های آنلاین هم که دیگر امروز به عدد کاربران اینترنت در ایران در حال فعالیت هستند و گوی سبقت را در حجم خبر، سرعت و فراگیری پوشش از سایر رسانه‌ها ربوده‌اند غالباً در روز 22 بهمن به راهپیمایی پرداختند.

فعالیت خبرگزاری‌ها و سایت‌های تحلیلی خبری رسمی از طرفی، فعالیت صفحات شخصیت‌ها در فضای مجازی از طرفی دیگر و همچنین فعالیت کاربران فضای مجازی پیرامون هشتک‌ها از جمله محوری ترین و جریان سازترین حرکت‌های رسانه‌ای پیرامون راهپیمایی 22 بهمن بودند. ترند شدن هشتک #بهمن_تماشایی در جهان و هشتک‌های #بهمن_تماشایی و #مردم_انقلابی در توییتر فارسی شاید یکی از شاخص‌ترین این اتفاقات بود.

انعکاس راهپیمایی‌های مردم در روستاها که در سال‌های گذشته خیلی به چشم رسانه‌چی‌ها نیامده بود در فضای مجازی هم مورد توجه قرار گرفت و هزاران بار بازنشر پیدا کرد.

رسانه‌های آنلاین اعم از رسانه‌های رسمی یا غیررسمی در همه پلتفرم‌ها از ابتدایی‌ترین لحظات راهپیمایی، اقدام به انتشار تصاویر این حماسه بزرگ مردم ایران کردند.

انتهای پیام /

واکنش رسانه‌های داخلی ایران به رفراندوم چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب 2
واکنش رسانه‌های داخلی ایران به رفراندوم چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب 3
واکنش رسانه‌های داخلی ایران به رفراندوم چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب 4