ورزش، سلامتی و پاندمی کرونا
همدان - ایرنا - بشر در یک قرن اخیر، بحرانی سخت تر، عمومیتر و تلختر از ویروس کرونا را تجربه نکرده است، بحرانی که همه جهان را به شگفتی واداشت، سبک زندگی مردم کره خاکی را تغییر داد و به کوچک و بزرگ، پیر و جوان، وزیر، وکیل، بازاری، ورزشکار و هیچ کس رحم نکرد.
درجهان هزاران کشته در روز، پر شدن تختهای بیمارستان، تعطیلی فرودگاهها، سینماها و فضاهای ورزشی، قرنطینهها، بیکار شدن افراد، تعطیلی گردشگری و مسابقات ورزشی و جشنوارهها از پیامدهای ناگوار و تلخ پاندمی کرونا بود، همه در این ایام آسیب دیدند از دانش آموز و دانشجو تا هتلداران و ورزشکاران و بازاریان و در کل دنیا به شکلی زندگی همه مردم تحت تاثیر پیامدهای منفی کرونا قرار گرفت و از همه مهمتر اینکه آینده این بحران هنوز معلوم نیست.
اما یکی از حوزههای مهم که تحت تاثیر کرونا قرار گرفت و در این تحلیل مورد بررسی قرار دادیم حوزه ورزش است که نقش مهمی در سلامت روح و روان جامعه دارد، اما نکته اول اینکه در زمان سخت کرونا همه عموم مردم و حتی مسئولان، پزشکان و رسانهها به این نتیجه رسیدند که ورزش کردن و تقویت سیستم ایمنی بدن در همه دورههای زندگی یک ضرورت است و در دوران سخت کرونایی اهمیت این مساله مهم برای همگان بیشتر روشن شد که ورزش کردن را جدی بگیریم و نگاه بهتری به امر مهم ورزش داشته باشیم.
در واقع تا جایی که امکان دارد برای ورزش هزینه کنیم، چون بر اساس یافتههای علمی و گفته همه پزشکان و کارشناسان بهداشت و سلامت، بزرگترین راه مقابله با کرونا، در کنار رعایت اصول بهداشتی، تقویت سیستم ایمنی بدن است و در کنار تغذیه سالم، ورزش کردن یکی از بهترین راهکارها برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله و کنترل کروناست و یا حداقل اینکه آسیب این ویروس برای افراد مبتلا کمتر است و همین نشانه اهمیت و جایگاه بالای ورزش در سلامتی جامعه است.
اما نکته مهمتر و اساسیتر اینکه در زمان سخت کرونا بالاخص شرایط قرمز و نارنجی شهرها که بر اساس مصوبات ستاد کرونا، سالنهای ورزشی تعطیل است، باید سعی کنیم ورزش را به صورت کامل تعطیل نکنیم و به شیوههای گوناگون سعی کنیم فعالیتهای ورزشی را در منزل و در مکانهای خلوت ادامه دهیم و اجازه ندهیم با کم تحرکی و اضافه وزن غیر ارادی، به بیماریهای دیگر در ایام کرونا گرفتار شویم چون در این صورت زمان زیادی میخواهد تا در ایام پسا کرونا این مشکل را برطرف کنیم.
همین باعث میشود مشکلات زیاد جسمی و روحی برای افراد در این ایام به وجود آید که حل آن و برطرف کردن این مشکل زمان زیادی را بخواهد و یا شاید حتی امکان پذیر نباشد و این یک هشدار است که باید خیلی مواظب باشیم.
به اعتقاد کارشناسان حوزه ورزش و تغذیه، 30 دقیقه ورزش روزانه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماریها و ویروسها میشود و از طرفی ورزش در خانه را جدی بگیریم تا بدن سالمی داشته باشیم.
از طرفی کارشناسان حوزه سلامت و تغذیه، معمولا ورزش در مکانهای خلوت، فضاهای باز، صبح اول وقت و پیاده روی را توصیه میکنند که میتواند در سلامتی شهروندان در ایام خاص کرونا بسیار تاثیرگذار باشد و آسیبهای احتمالی زمان کرونا و تعطیلی فضاهای ورزش را به حداقل برساند.
*اسدالله ربانی مهر - مشاور فدراسیون اسکواش و رئیس هیات اسکواش استان همدان
*س_برچسبها_س*