یک‌شنبه 30 دی 1403

ورود دیوان محاسبات به وضعیت یک شرکت نفتی بزرگ / تحریم‌ها چگونه دور زده شده؟

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
ورود دیوان محاسبات به وضعیت یک شرکت نفتی بزرگ / تحریم‌ها چگونه دور زده شده؟

جلسه بررسی وضعیت شرکت نفت و گاز پارس با حضور رئیس کل، دادستان، معاونین فنی و حسابرسی، معاون حقوقی و جمعی از حسابرسان دیوان محاسبات کشور برگزار شد.

در این نشست که مدیرعامل، اعضای هیات مدیره و تعدادی از مدیران شرکت نفت و گاز پارس حضور داشتند، سید احمد رضا دستغیب با بیان اینکه هدف از برپایی اینگونه جلسات، نه صرفاً رسیدگی بلکه تعامل با شرکت ها و دستگاه هاست، گفت: مهمترین دغدغه و سوال درباره شرکت نفت و گاز پارس این است که با توجه به عدم استقلال در فعالیت ها، ماهیت شرکتی آن دارای ابهام است.

خبر مرتبط تصمیم دیوان محاسبات برای بازگرداندن وجوه حج‌گزاران

با ابلاغ دیوان محاسبات کشور بخشی از وجوه حج‌گزاران سال قبل به حساب آن‌ها بازگردانده می‌شود.

رئیس کل دیوان محاسبات با اشاره به اینکه باید سهم بهره وری و صرفه و صلاح بیت المال در اینگونه شرکت ها مشخص شود، افزود: اینکه نظارت و اجرا، به صورت توامان توسط یک شرکت در میادین مشترک گازی صورت می گیرد، از جمله مسائلی است که باید درخصوص آن تجدیدنظر شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگرچه باید محدودیت های ناشی از شرایط تحریمی طی دهه اخیر را مدنظر داشت اما از سوی دیگر لازم است تا مشخص شود که راهکار و تدبیر مدیران شرکت برای عبور از تحریم های ناجوانمردانه چه بوده است؟

دستغیب با بیان اینکه هیچ تَرک فعلی بزرگتر از این نیست که پس از تاخیری 11 ساله، وارد بهره برداری از میادین مشترک گازی شده ایم، بیان داشت: یکی از مهمترین ابهامات درخصوص شرکت نفت و گاز پارس این است که چرا وقتی تمامی حوزه های عملیاتی آن در استان های جنوبی نظیر بوشهر و هرمزگان و خوزستان قرار دارد، بیش از 700 نفر از پرسنل شرکت در تهران مستقر هستند.

رئیس کل دیوان محاسبات، اعتماد به مردم و برون سپاری پروژه ها به شرکت های خصوصی را از اصلی ترین رسالت های تصمیم گیران در کشور دانست و تاکید کرد: باید بخش خصوصی واقعی را در امور کشور مشارکت داد و بدون هیچ ملاحظه و هراسی، پیشبرد کارها را به مردم واگذار کرد تا هم اقتصاد شکوفا شود و هم مشکلات کشور به دست ملت مرتفع گردد.

در ادامه این نشست، محمدحسین متجلی مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت نفت و گاز پارس، ضمن قدردانی از پیگیری های دیوان محاسبات کشور، گفت: شرکت نفت و گاز پارس به عنوان بازوی اجرایی شرکت ملی نفت ایران محسوب می شود که تولید 70 درصد گاز و تامین خوراک مربوط به 40 درصد بنزین کشور، حاصل تلاش شبانه روزی همکارانم در میادین است.

وی با بیان اینکه از صفر تا صد تمامی امور در این شرکت به دست توانمند جوانان و متخصصان ایرانی صورت می گیرد، تصریح کرد: با توجه به صدا درآمدن زنگ خطر اُفت فشار گاز طی چند سال آتی، امیدواریم با همت مسئولان و توان متخصصان ایرانی، این مشکل را نیز برطرف کنیم.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ورود دیوان محاسبات به وضعیت یک شرکت نفتی بزرگ / تحریم‌ها چگونه دور زده شده؟ 2