ورود رشتههای جدید «امور خدمات عمومی» و «رشته موسیقی» به مدارس استثنایی
محمود امانی طهرانی دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس با اشاره به اهمیت دانشآموزان با نیازهای ویژه اظهار کرد: هر کشوری که به آموزش و پرورش استثنایی میپردازد، نشانهای از توسعه آن کشور است. این موضوع در آموزش کشورها نیز جلوه بسیار خوبی دارد و برخی کشورها در این زمینه تلاش خوبی دارند.
وی ادامه داد: یکی از نقاط قوت کشورمان در حیطه آموزش این است که آموزش و پرورش استثنایی در کشور مطرح است؛ ضمن اینکه ایرانیها مانند مرحوم باغچه بان به توسعه علمی دانشآموزان استثنایی کمک کردند.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش یادآور شد: از زمانی که آموزش و پرورش شکل گرفته، به نحوی این دانشآموزان دیده شدهاند و بخشی از آموزش و پرورش ما مربوط به دانشآموزان استثنایی بوده است. در کشور امکانات خوبی مانند حمل و نقل رایگان برای این دانشآموزان در نظر گرفته شده و نهادهای مختلفی به این افراد کمک میکنند، به طوریکه در سال جاری شهرداری تهران در جابجایی این دانشآموزان مشارکت داشته است.
امانی طهرانی با بیان اینکه یکی از دغدغههای این دانشآموزان مشغول شدن بهکار و ایجاد خودباوری است، خاطرنشان کرد: باید در رشتههای درسی این دانشآموزان گشایشهایی ایجاد کنیم و آموزشهای فنیوحرفهای و مهارتی برای این دانشآموزان بیشتر میتواند از انعطاف برخوردار باشد که در این میان رشتههای کاردانش از چابکی بیشتری برخوردار هستند.
وی افزود: این موضوع در دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش در کمیته ویژهای با عنوان کمیته کار و دانش شورای عالی آموزش و پرورش مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت در این هفته، کمیته برنامه درسی، 2 رشته را برای دانشآموزان با نیازهای ویژه به تصویب رساند که شامل رشته «امور خدمات عمومی» و «رشته موسیقی» است که برنامه درسی آنها تصویب شد.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش متذکر شد: یک جدول برای مواد درسی رشته موسیقی در نظر گرفته شده است و بیشتر برای وجه درونی دانشآموزان اوتیسم در نظر گرفته شده که از سال آینده مدارس استثنایی میتوانند این رشتهها را آغاز کنند.
پایان پیام /