شنبه 21 مهر 1403

ورود نظام سلطه، به مباحث تربیتی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
ورود نظام سلطه، به مباحث تربیتی

استاد حوزه و دانشگاه گفت: امروز نظام سلطه به مباحث تربیتی نیز ورود پیدا کرده است و کارکرد مراکز تربیتی را کاهش داده است.

حجت الاسلام والمسلمین سیدعلیرضا تراشیون، استاد حوزه و دانشگاه در هفدهمین همایش مدیران هیأت‌های محوری و برگزیده کشوری که با عنوان هیأت و تربیت دو در حسینیه اعظم زنجان برگزار شد، اظهار کرد: امروز در دورانی از تاریخ زندگی می‌کنیم که نظام سلطه در جهان حاکم است.

وی با اشاره به اینکه در گذشته نظام سلطه را به سلطه‌های اقتصادی، نظامی، سیاسی و... می‌دانستیم، مطرح کرد: امروز نظام سلطه به مباحث تربیتی نیز ورود پیدا کرده است و کارکرد مراکز تربیتی را کاهش داده است.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه 4 نهاد اصلی تربیت داریم، عنوان کرد: در مرحله نخست نظام سلطه کارکرد پدر و مادر را در حد تامین کننده زیستی کاهش داده است.

وی با اشاره به اینکه طبق روایت امیرالمومنین (ع) انسان‌ها در مرام هم‌نشینان خود هستند، خاطرنشان کرد: اینکه دشمن کارکرد پدر و مادر را کاهش داده است برای این است که هم‌نشینان فرزندان ما را متناسب با میل خود انتخاب کنند.

تراشیون با بیان اینکه امروز دشمن در نسل‌های ما نام‌گذاری بر اساس ویژگی‌های رفتاری انجام می‌دهند، تصریح کرد: نسلی که در رسانه و با تلفن همراه بزرگ شده باشد، نسل تراز انقلاب نخواهد شد.

وی با اشاره به اینکه باید در مقابل رفتار‌های دشمن ایستادگی کنیم، یادآور شد: بروز شخصیت‌هایی مانند حاج قاسم سلیمانی می‌تواند تبدیل به نماد و الگو برای نسل‌ها شود.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: افراد این چنینی در جامعه وجود دارند که باید به دنبال معرفی این الگو‌ها باشیم.

وی با بیان اینکه سختی‌ها، انسان‌ساز هستند، ابراز کرد: از دل سختی‌ها و گروه‌های جهادی است که انسان‌های توانمند و تراز انقلاب اسلامی ساخته می‌شوند.

تراشیون با اشاره به اینکه میانگین استفاده از تلویزیون در اروپا حدود 2 ساعت است، بیان کرد: متاسفانه طبق آمار رسمی 85 درصد جمعیت ایران در روز بیش از 5 ساعت از تلویزیون استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه این آمار در موضوعات دیگری ازجمله بازی‌های کامپیوتری و تلفن همراه نیز وجود دارد، اظهار داشت: فضای مجازی امروز به یک آفت تبدیل شده است که نتایج آن را می‌توان در زنان، جوانان و دختران ما مشاهده کرد.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه متاسفانه در حوزه استفاده از لوازم آرایشی و عمل‌های زیبایی نیز رتبه‌های نخستین دنیا را داریم، مطرح کرد: زمانی‌که ارکان تربیتی دست دشمن باشد و مادر خانواده بجای تربیت تنها خدمت‌رسان باشد چنین آسیب‌هایی در جامعه بروز پیدا می‌کند.

تراشیون با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری سند تحول آموزش و پرورش است، خاطرنشان کرد: متاسفانه در این موضوع اقدامات نظام سلطه پررنگ‌تر بوده است.

وی با بیان اینکه متاسفانه نقش مساجد نیز تا سطح نمازخانه پایین آمده است، تصریح کرد: مساجد یکی از محور‌های اصلی تربیتی هستند که باید کارکرد‌های اصلی آن‌ها را احیا کرد.

استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: مشکل امروز ما در بحث عفاف و حجاب این است که هنوز این باور شکل نگرفته است که عفاف و حجاب قانون جامعه است و رعایت قانون در محلی که زندگی می‌کنیم برای تمام ما اجباری است.

وی با اشاره به اینکه رسانه باید تکریم قانون را انجام دهد، یادآور شد: برای جبران شرایط فعلی ابتدا باید نسل را پرکار کرد چراکه از دل بی‌کاری، بی‌عاری به وجود می‌آید.

تراشیون با بیان اینکه انسان باید پرکار باشد، ابراز کرد: باید در اوقات فراغت جوانان ناظر به نیاز‌های آینده برنامه‌ریزی صورت بگیرد.

وی با اشاره به اینکه در مدیریت اوقات فراغت به نیاز‌های جوانان و نوجوانان نیز باید توجه شود، بیان کرد: محتوایی که در این ایام به جوانان و نوجوانان ارائه می‌شود، باید ذهن آن‌ها را به خود مشغول کند.

استاد حوزه و دانشگاه افزود: مردم باید در مسیری قرار بگیرند که بتوانند بهترین برنامه را برای اوقات فراغت طراحی کنند.

حجت الاسلام والمسلمین محسن قنبریان، سخنران دیگر مراسم گفت: یکی از رسالت‌های هیأت، احیای زندگی مردم است.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری بار‌ها تاکید کرده‌اند که در بحث عدالت عقب مانده‌ایم، مطرح کرد: ورود به این مسئله فوری است و مقام معظم رهبری بار‌ها فرموده‌اند که جبران این عقب ماندگی‌ها در موارد بسیاری امکان پذیر نیست.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه موضوع مردمی‌سازی نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است، عنوان کرد: اگر فرصت‌ها در جامعه برابر باشند دیگر شکاف طبقاتی ایجاد نخواهد شد.

وی با اشاره به اینکه یکی از راه‌های پیشرفت کشور دخیل کردن خیل عظیم مردم در تولید است، خاطرنشان کرد: این موضوعات نکات اصلی مکتب اسلام است که باید به آن توجه شود.

قنبریان با بیان اینکه امروز هیأتی‌ها را به مباحث فرهنگی مشغول کرده و اقتصاد را از آن‌ها جدا کرده‌اند، تصریح کرد: برای عدالت اجتماعی فرصت برابر در منابع قدم اول است و این موضوع در مکتب اسلام آمده است.

وی با اشاره به اینکه خیریه بازی برای زمانی که دولت اسلامی سرکار باشد یک اقدام سرکاری است، یادآور شد: اقدامات این چنینی نمی‌تواند مانع ازبین بردن فقر شود چراکه کار اساسی نیست، در عوض یک سیاست متناسب ارزی می‌تواند در یک مدت زمان کوتاه از افراد بسیاری دستگیری کند.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه کار اساسی اقتصاد مردمی است، ابراز کرد: اقتصاد مردمی یعنی منابعی که هست باید به شکل مساوی میان مردم توزیع شود و اگر هر اتفاق دیگری بجز این رقم بخورد، اقتصاد مردمی نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه زمینه اقتصادی جمهوری اسلامی کج است، بیان کرد: دولت سیزدهم درآمد‌های بیش‌تری نسبت به دولت‌های قبلی داشته و ارز‌های بلوکه شده را نیز برگردانده است، ولی این موضوع در سفره مردم قابل مشاهده نیست که نشان می‌دهد زمین اقتصاد کج است.

قنبریان با بیان اینکه این زمین کج تنها با برابر شدن مردم در منابع صاف می‌شود، اظهار داشت: یک هیأت به عنوان یک سلول فعال در جامعه باید این موضوع را ابتدا در خود پیاده کند.

وی با اشاره به اینکه در قانون اساسی آمده است که باید ابزار تولید برای تمام مردم فراهم شود، عنوان کرد: اگر منابع تنها دست عده‌ای باشد و نیمی از خانواده‌های ایران تنها مزد بگیرند، همیشه این شکاف طبقاتی وجود خواهد داشت.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه هیأت به عنوان محلی برای احیای امر اهل بیت (ع) باید به دنبال اصلاح اقتصاد باشد، مطرح کرد: برای تحقق این موضوع باید تلاش کند منابع و ابزار تولید در اختیار محرومان قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه منبر و رسانه هیأت برای غر زدن و کنایه زدن نیست، خاطرنشان کرد: باید از این ظرفیت برای ساماندهی مشکلات استفاده شود که این موضوع نیز در ادامه مسیر همراهی با مردم است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت