وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقای سهم کشاورزان در اقتصاد کشور تلاش میکند
کرمانشاه - ایرنا - معاون مدیرکل دفتر هماهنگی امور استانهای وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه کشاورزی اساس اقتصاد کشور است و 2 تا چهار برابر سایر بخشها در اقتصاد کشور نقش دارد، گفت: اما سهم کشاورزان در این اقتصاد آنگونه که باید نیست که برای تحقق آن باید تلاش کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، «غلامرضا هادربادی» روز سهشنبه در آیین تکریم و معارفه سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ضمن تسلیت ایام اربعین، افزود: کشاورزی اساس اقتصاد کشور است و امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بارها بر استقلال بخش کشاورزی کشور و خودکفایی آن تاکید نمودهاند.
وی با اشاره به اینکه مولفه های بخش کشاورزی پایدار نیست و مدیریت در بخش کشاورزی بسیار دشوار و پیچیده است، گفت: برون سپاری امور امری مهم در بخش کشاورزی است و اطلاعات نقش مهمی را در برنامه ریزی بخش کشاورزی برعهده دارد و برای برنامه ریزی اصولی در حوزه کشاورزی اتاق فکر لازم است.
هادربادی در ادامه با تشکر از زحمات «شهریار قاسمی» به بیان ویژگی های مدیریتی «علی چاله چاله» سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: مهندس چاله چاله سطوح مدیریتی را از مراکز جهاد کشاورزی تا سطح معاونت برنامه ریزی به نحو احسن طی نموده است و انتظار می رود با حضور وی بخش کشاورزی استان کرمانشاه شاهد تحولات مثبتی باشد.
باید تلاش کنیم تا کشاورزی کرمانشاه را به جایگاه واقعی خود برسانیم
در این مراسم مهندس علی چاله چاله نیز ضمن تشکر از حسن اعتماد وزیر و استاندار کرمانشاه گفت: سیستم های سازمانی چنانچه درست عمل نمایند توسعه سازمانی روی می دهد.
چاله چاله سپس با اشاره به برنامه های محوری وزارت جهاد کشاورزی در بخش های مختلف افزود: بخش کشاورزی استان کرمانشاه نیازمند تحول و توجه جدی است و در این راستا همه باید تلاش کنیم تا کشاورزی کرمانشاه را به جایگاه واقعی خود برسانیم.
در تغییر و تحولات لازم است مبناها و ساختارها پیش از تغییر افراد شاهد تغییر باشد
در بخش دیگری از این مراسم حجتالاسلام والمسلمین «علیمراد کماسی» سرپرست حوزه نمایندگی ولی فقیه سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره ویژگی های مدیریت در نظام های دینی و غیر دینی گفت: در مدیریت غیر دینی مهم سرگرمی مردم با ابزارهای دنیوی پلشت است، اما در مدیریت دینی چارچوب های مشخصی تدوین شده و قاعده و قانون دارد.
وی سپس افزود: در تغییر و تحولات چنین نیست که با آمدن و رفتن یک مدیر همه چیز تغییر کند، بلکه لازم است مبناها و ساختارها پیش از تغییر افراد شاهد تغییر باشد.
حجت الاسلام کماسی بهترین مبنا و الگوی مدیریتی را الگوی مدیریتی اسلام و روش های مدیریتی امام (ع) برشمرد و گفت: مدیران نظام اسلامی چنانچه چارچوب های مدیریتی دین مبین اسلام را لحاظ کنند، قطعا مردم نیز از برکات تصمیمات مدیریتی مدیرانی که حلال و حرام را در راس کارهای خود قرار می دهند منتفع خواهند شد.
کشاورزی کرمانشاه نیازمند توجه جدی است
در ادامه این مراسم مدیر حوزه ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه به نمایندگی از مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه به ارائه گزارشی از وضعیت کشاورزی کرمانشاه و رتبه های برتر کشاورزی این استان در کشور پرداخت و گفت: کشاورزی کرمانشاه نیازمند برنامه ریزی و توجه جدی تر به مبانی علمی کشاورزی دنیاست.
«جلال کریمی زند» سپس به بیان مسائل و مشکلات کشاورزی کرمانشاه پرداخت و افزود: کشاورزی کرمانشاه با توجه به نقشی که در امنیت غذایی کشور ایفا می نماید نیازمند توجه جدی است.
اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها و تنظیم بازار با فراز و نشیب های فراوانی همراه بود
رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز در این جلسه ضمن تسلیت ایام اربعین با اشاره به امور انجام شده در زمان تصدی این مسئولیت توسط وی گفت: لازم است از همه مدیرانی که در این ایام به پیشبرد امور سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه کمک و یاری نمودند تشکر نمایم.
«شهریار قاسمی» در ادامه با اشاره به برنامه های وزارت جهاد کشاورزی طی سال گذشته افزود: اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها و تنظیم بازار با فراز و نشیب های فراوانی همراه بود اما با اتخاذ تدابیر موثر مدیران وزارت جهاد کشاورزی و مدیران استانی این طرح با موفقیت اجرایی شد.
کرمانشاه قطب کشاورزی غرب کشور
به گزارش ایرنا؛ کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخشهای مهم این استان مرزی و چهارفصل است که با تولید بیش از چهار میلیون و 570 هزار تن انواع محصولات کشاورزی علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین میکند.
کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با 25 هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استانهای مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب میشود به طوریکه 70 درصد مساحت استان را عرصههای منابع طبیعی با بیش از 527 هزار هکتار جنگل و یک میلیون و 192 هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
همچنین بیش از 950 هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و 575 هزار و 814 تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید میشود.
داشتن 11 اقلیم آب و هوایی، بارش های 2 برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از 98 درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیتها و پتانسیلهای بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.
از مجموع جمعیت استان حدود 125 هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
استان کرمانشاه 2 میلیون نفر جمعیت ساکن در 14 شهرستان، 31 بخش، 32 شهر، 86 دهستان و 2 هزار و 595 آبادی دارد و 2.4 درصد جمعیت کشور در این استان سکونت میکنند که از این تعداد 75 درصد در نقاط شهری و 25 درصد در نقاط روستایی زندگی میکنند.