دوشنبه 5 آذر 1403

وزش باد شدید، گرد وخاک و رگبار باران در تهران تا یکشنبه

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع

معاون اداره کل هواشناسی استان تهران با تاکید بر هشدار نارنجی صادرشده مبنی بر وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک و رگبار باران در تهران تا یکشنبه (9 مردادماه)، گزارشی از میزان بارندگی و بیشینه سرعت وزش باد طی 24ساعت گذشته در استان ارائه داد.

مازیار غلامی در گفت و گو با ایسنا، گزارشی از مقادیر بارش ایستگاه‌های هواشناسی استان طی 24 ساعت گذشته (10:30 روز چهارشنبه 5 مردادماه تا 10:30 پنجشنبه 6 مردادماه) گفت: بیشترین میزان بارندگی طی 24 ساعت گذشته در شهریار با میزان 11.8 میلیمتر ثبت شده است.

وی افزود: میزان بارندگی در شمیرانات 11.3 میلیمتر، آبعلی11.1 میلیمتر، لواسان 8.9 میلیمتر، دماوند 7.2 میلیمتر و ایستگاه ژئوفیزیک 7 میلیمتر ثبت شده است.

معاون اداره کل هواشناسی استان تهران از استگاه‌های چیتگر با 0.8 میلیمتر، ورامین 0.5 میلیمتر و مهرآباد 0.4 میلیمتر از کمترین میزان بارندگی ثبت‌شده طی 24 ساعت گذشته نام برد.

وی درباره بیشینه سرعت وزش باد در ایستگاه‌های هواشناسی استان تهران طی شب گذشته و اوایل صبح امروز گفت: بیشینه سرعت وزش باد در ایستگاه‌های دماوند 47 کیلومتر بر ساعت، فرودگاه مهرآباد، فرودگاه حضرت امام، چیتگر و ایستگاه ژئوفیزیک 36 کیلوکتر بر ساعت، فیروزکوه 32 کیلومتر بر ساعت و شمیرانات 29 کیلومتر بر ساعت ثبت شده است.

غلامی درباره مخاطرات بارندگی‌های شب گذشته و شرایط جوی موجود گفت: با توجه به صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی مبنی بر مهیا بودن شرایط برای وقوع بارش‌های رگباری به‌طور لحظه‌ای شدید در سطح استان تهران به‌ویژه نیمه‌شمالی استان به‌خصوص ارتفاعات و دامنه‌ها، نواحی کوهستانی و نیز شهر تهران، وزش باد شدید و خیلی شدید و احتمال خیزش گردوخاک در نواحی غربی و نیمه‌جنوبی استان، وقوع رعدوبرق و احتمال تگرگ در مناطق مستعد به‌ویژه ارتفاعات طی بازه پنجشنبه (6 مردادماه) لغایت یکشنبه (9 مردادماه) هفته آینده به‌ویژه طی ساعات بعدازظهر، عصر و شب پیش‌بینی می‌شود.

وی برای جلوگیری از خسارات و آسیب‌های احتمالی توصیه کرد: در شرایط جوی موجود باید اجتناب از سفر به ارتفاعات، از استقرار در بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها و نیز تردد از بستر دره‌ها جدا خودداری گردد و از هرگونه استقرار جلوگیری به‌عمل آید.

معاون اداره کل هواشناسی استان تهران افزود: همچنین عدم جابه‌جایی عشایر کوچ رو در ارتفاعات و استقرار در مناطق امن، جمع آوری دام‌ها از حاشیه رودخانه‌ها، عدم استقرار تجهیزات و ماشین آلات در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها توصیه می‌شود.

غلامی در پایان، تصریح کرد: پاکسازی کانال‌ها و آبراهه‌ها و دهانه پل‌ها نیز از اقداماتی است که در هنگام وقوع این مخاطره جوی توصیه می‌شود. همچنین با توجه به خیزش گردوخاک و کاهش دید افقی و کاهش کیفیت هوا به‌ویژه در نواحی غربی، مرکزی و نیمه‌جنوبی استان ناشی از وزش باد شدید و خیلی شدید طی بازه مذکور، از ترددهای غیر ضروری خودداری گردد و استحکام سازه‌های موقت و تابلوهای تبلیغاتی، عدم استقرار در نواحی مرتفع و آمادگی دستگاه‌های اجرایی امدادرسان در دستور کار قرار گیرد.