سه‌شنبه 21 اسفند 1403

وزیر بهداشت: مردم امسال حتما یک دز دیگر واکسن تزریق کنند

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
وزیر بهداشت: مردم امسال حتما یک دز دیگر واکسن تزریق کنند

کاهش کرونا در یک کشور، دلیل این نیست که کرونا تمام شده است، بلکه آنچه باعث شد آمار کرونا در کشورمان کاهش یابد، ایمنی ما بود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه صادرات واکسن داخلی کرونا را آزاد کردیم، گفت: توصیه ما این است که مردم امسال حتما یک دز دیگر واکسن کرونا تزریق کنند.

به گزارش فرارو، بهرام عین‌اللهی درباره وضعیت واکسیناسیون علیه کرونا در کشور، گفت: در واکسیناسیون رکورد خوبی داشتیم؛ به طوری که روزانه یک میلیون و 600 هزار تزریق و در هفته 8 میلیون و 600 هزار تزریق واکسن انجام می‌شد.

وی با بیان اینکه اُمیکرون در کشور‌های اروپایی و آمریکا چهار ماه طول کشید، اما در کشور ما تنها دو ماه طول کشید، افزود: در عین حال میزان تلفاتی که آن کشور‌ها داشتند بسیار بالا بود، در حالی که میزان مرگ‌ومیر ما کمتر بود. البته کاهش کرونا در یک کشور، دلیل این نیست که کرونا تمام شده است، بلکه آنچه باعث شد آمار کرونا در کشورمان کاهش یابد، ایمنی ما بود.

عین‌اللهی ادامه داد: از آنجایی که واکسیناسیون در سطح وسیعی در کشور ما انجام شده بود و آنتی‌بادی و ایمنی خوبی داشتیم، توانستیم در برابر ویروس مقاومت کنیم؛ بنابراین توصیه ما به مردم این است که حتما واکسیناسیون را ادامه دهند. توصیه ما این است که مردم امسال حتما یک دز دیگر واکسن تزریق کنند؛ یعنی علی‌رغم اینکه دز دوم یا سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند، امسال باید حتما تزریق یک دز دیگر را هم داشته باشند.

طبق اعلام وزارت بهداشت، دز چهارم واکسن کرونا با در نظر گرفتن شرایطی قابل تزریق است. تزریق نوبت چهارم واکسن کرونا بعد از گذشت چهار ماه از تزریق دز سوم، قابل انجام است.

کادر بهداشت و درمان، افراد بالای 70 سال و افراد دارای نقص ایمنی می‌توانند نوبت چهارم واکسن کرونا را بعد از گذشت چهار ماه از تزریق نوبت سوم واکسن، تزریق کنند.

باید توجه کرد که افراد دارای نقص سیستم ایمنی شامل بیماران هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی، سرطانی، بیماران پیوند اعضا، مبتلایان به ام‌اس، بیماران HIV مثبت و افرادی که داروهای تضعیف‌کننده سیستم ایمنی بدن مصرف می‌کنند، است.

وی در ادامه درباره وضعیت واکسن‌های تولید داخلی، گفت: صادرات واکسن داخلی را آزاد کردیم و تولیدکنندگان واکسن می‌توانند واکسن کرونا را صادر کنند.

از میان اخبار

روایت جوان رهاشده از مجازات؛ 19 سال زندان، 7 بار چوبه دار

(ویدئو) اولین واکنش همسر رضا رویگری: این مدت کجا بودید، من جوانی‌ام را گذاشتم!