وزیر کشور: 50 درصد اقتصاد کشور باید دانش بنیان باشد
وزیر کشور با بیان اینکه در اسناد بالادستی کشور تاکید جدی به اقتصاد دانش بنیان شده است، گفت: مطابق همین اسناد بالادستی 50 درصد اقتصاد کشور باید دانش بنیان باشد.
خبرگزاری میزان - بنا به اعلام پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، احمد وحیدی در بیست و دومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور، گفت: وقتی از اقتصاد مقاومتی صحبت میکنیم مفهوماش داشتن اقتصادی قوی، درون زا، مردم محور، برون نگر و دانش بنیان است.
وی با بیان اینکه در اسناد بالادستی کشور تاکید جدی به اقتصاد دانش بنیان شده است، افزود: مطابق همین اسناد بالادستی 50 درصد اقتصاد کشور باید دانش بنیان باشد.
وزیر کشور تاکید کرد: در اقتصاد دانش بنیانی زنجیره ارزشها مطرح است و در این زنجیره ارزشها باید جایگاه دانش را پیدا کنیم و ارتقا دهیم.
وحیدی با اظهار این موضوع که عملیاتی سازی کامل زنجیره ارزشها و نقشه جامع علمی کشور نیازمند نظام ملی نو آوری است، گفت: برای تحقق نظام ملی نوآوری به مدیریت دانش در سطح ملی نیاز است که زیرساختهای نظری و کاربردی علمی در کشور را پوشش دهد.
وی با اشاره به اینکه نیازمند طراحیهای بلندمدت در حوزه دانشی هستیم، گفت: باید دائما موضوعات و پژوهشهای علمی را رصد و پایش کنیم و بتوانیم استفادههای لازم را در این خصوص داشته باشیم.
وزیر کشور اضافه کرد: برای این موضوع یک زمینه زیرساختی قوی علمی در کشور در حوزههای مورد نیاز لازم است که بتوانیم با استفاده از پایههای علمی، کمبودها و خلاءهای صنعتی و اقتصادی کشور را مدیریت کنیم.
وحیدی با اشاره به مساله اساسی ارتباط دانشگاه و صنعت، گفت: تعامل این دو نهاد میتواند تحولی اساسی در حوزههای علمی و صنعتی کشور دهد و باید از نتایج علمی دانشگاهها در صنعت و اقتصاد کشور استفاده لازم به عمل آید.
وی بر ضرورت استفاده بهینه از پایان نامهها و رسالههای دانشگاهها در حوزههای صنعتی، اقتصادی و علمی کشور تاکید کرد و گفت: حجم قابل توجهی از پژوهشها به شکل رساله و پایان نامه در دانشگاهها انجام میشود که باید از این ظرفیت به خوبی استفاده شود.
وزیر کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود، گفت: یکی از مهمترین وظایف استانداران پرداختن به مسائل دانشی و فناورانه و استفاده از این مقوله در مدیریت و راهبری مسائل استانی است و توجه به این مقوله از ملاکهای ارزیابی عملکرد آنان محسوب میشود.
وحیدی اضافه کرد: شورای پژوهشی و فناوری در استان به ریاست استاندار کشور وجود دارد که این شورا وظیفه اش عمق دادن به حوزههای نوین دانشی است.
وی با اشاره به این واقعیت که بر فرض مثال 9 استان کشور دسترسی به کویر دارن، گفت: باید برای استفاده از ظرفیتهای کویر در این 9 استان برنامه ریزی لازم صورت گیرد که البته در این خصوص کار بسیار خوبی در دانشگاه زابل و زاهدان در خصوص بهره گیری از فرصتهای کویری صورت گرفته که باید این گونه اقدامات توسعه یابد.
وزیر کشور در پایان گفت: استفاده از حوزههای دانشی و فناوری میتواند در بخشهای مختلف به خصوص در عرصههای کشاورزی و صنعتی نیازهای کشور را تامین سازد و برای همین باید توجهی بیش از گذشته به مقوله پژوهشهای کاربردی و فناورانه داشته باشیم.
وزیر کشور به مدت 5 ساعت از نمایشگاه فناوریهای نوین و محصولات پزشکی و دانش بنیان بازدید کرد و از نزدیک با دیدگاهها و موانع کاری پژوهشگران و جوانان نخبه کشور آشنا شد.