جمعه 2 آذر 1403

وضعیت ایمن سازی بیمارستان‌های پایتخت به کجا رسید؟

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
وضعیت ایمن سازی بیمارستان‌های پایتخت به کجا رسید؟

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به ایمنی بیمارستان‌ها گفت: با بودجه‌های درون سازمانی مقوله ایمن‌سازی امکان پذیر نیست و نیازمند حمایت دولت و سازمان برنامه و بودجه هستیم.

علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره ایمن سازی ساختمان‌های ناایمن مطرح کرد: در خصوص ارزیابی ساختمان‌های ناایمن و بلندمرتبه مطالعات و اقدامات عمومی و قانونی صورت گرفته است.

به گزارش مهر، وی افزود: حوادثی مانند گاندی دستگاه‌های دیگر را به فکر می‌اندازد و ما با همان ضرب آهنگ پرقدرتی که از ابتدا شروع کرده‌ایم کار را پیش می‌بریم و امیدواریم تا آخر امسال ساختمان‌های بازدید شده را از عدد 4000 عبور دهیم تا به حال حدود 3300 ساختمان بازدید شده است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: ساختمان‌ها در 4 گروه (A، B، C، D) طبقه بندی شده‌اند که گروه A ایمن هستند، گروه B ایمنی کمتری دارند و در گروه C لایه سازی کم است و باید مقام سازی صورت بگیرد و ساختمان‌های گروه D نیز به هیچ وجه قابلیت بهره برداری ندارند و باید تخریب شوند.

وی ادامه داد: از جمله ساختمان‌هایی که موارد ناایمن در آن‌ها دیده شده، تعدادی از بیمارستان‌ها را شامل می‌شود، البته اغلب آن‌ها درجاتی از ناامنی را دارند، اما تعداد آن‌ها کم است.

نصیری گفت: جلسه‌ای با حضور مسؤولین وزارت بهداشت، دانشگاه‌های علوم پزشکی و نماینده دادستانی برگزار و سلسله تصمیم گیری‌هایی در خصوص ارتقای ایمنی بیمارستان‌ها در شهر تهران گرفته شد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در خصوص ایمن‌سازی ساختمان‌های بلندمرتبه اعلام کرد: تلاشمان در این دوره از مدیریت شهری این است که ارزیابی ایمنی ساختمان‌های بلندمرتبه شهر تهران را به نقطه‌ای برسانیم.

وی افزود: همزمان با اعلام نتایج ما معطل نمی‌مانیم تا 16000 ارزیابی تمام شود، بلکه هرکدام که از گروه C و D هستند بلافاصله از طریق شهرداری مناطق 22 گانه و کمیته‌های ایمنی و رفع خطر در دستور کار قرار گرفته می‌شوند و خطرات به مالک اطلاع رسانی می‌شود.

نصیری در ادامه بیان کرد: یک نسخه از ارزیابی نیز به دادستانی ارائه می‌شود و در جا‌هایی که دادستانی نیاز به ورود دارد از ظرفیت آن‌ها نیز استفاده می‌کنیم.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از یک مشکل که در بحث بیمارستان‌ها وجود دارد بیان کرد و گفت: متأسفانه سازمان برنامه و بودجه قائل به ارائه بودجه برای مقوله ایمن‌سازی بیمارستان‌ها نیست، برای هر کاری بودجه ارائه می‌شود، اما برای این کار به دستگاه‌ها گفته می‌شود که از منابع خود استفاده کنند و بودجه‌ای برای ایمن‌سازی داده نمی‌دهند.

وی افزود: البته زمانی که ساختمان طی حادثه‌ای خراب شد، برای رفع این مساله بودجه تخصیص می‌شود، اما برای ایمن‌سازی بودجه‌ای تعلق نمی‌گیرد، که در این زمینه باید تأمل صورت گیرد.

نصیری اظهار کرد: در صورتی که شورای عالی مدیریت بحران تشکیل شود، در محضر رئیس جمهور در خصوص نیازمندی به بودجه جهت ایمن سازی ساختمان‌ها صحبت خواهیم کرد، چرا که با بودجه‌های درون سازمانی مقوله ایمن‌سازی امکان پذیر نیست.

وی ادامه داد: ما نیازمند حمایت دولتی هستیم تا با حمایت جدی دولت، بیمارستان‌هایی که ساخت آن به چندین دهه قبل بر می‌گردد ایمن‌سازی آن‌ها انجام گیرد، چرا که دانشگاه علوم پزشکی نمی‌تواند از بودجه داخلی خود صرف بازسازی کند، بودجه‌های داخلی به علت بالا بودن هزینه‌ها کفاف ایمن سازی را نمی‌دهد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در پایان از سازمان برنامه بودجه خواستار شد تا فکری برای ارائه بودجه در مقوله صورت گیرد، چرا که از نظر وی بدون کمک‌های دولت این کار میسر نیست.

از میان اخبار

(ویدئو) جشن تولد 90 سالگی علی نصیریان

12هزار میلیارد تومان برای اتوبوس‌های جدید تهران